İLLE DE YASAK MI LAZIM?
Ne desek boş, ne desek çaresiz. Ne yazsak dinleyen yok. Tavandan tabana kadar herkes mecburiyet yoksa evden çıkmayın diye uyarı yapıyor ama bakıyoruz ki nüfusun çoğunluğu bu uyarıları dinlemiyor. İlle de sokağa çıkma yasağı mı olması lazım anlam veremiyoruz.

Tekrar edelim ki önemli bir işi olmayan evden çıkmamalı. Hijyenik bir ortam için herkes vaktini belli bir süreliğine evinde geçirmeli. Dikkat edelim artık buna, yoksa içinden çıkamayacağımız bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. O sonuçla karşı karşıya kalmayalım!

İYİ İŞ ÇIKARDILAR
Koronavirüs ile etkili mücadelede hiç şüphesiz Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nün de çalışması takdirlik. İl Sağlık Müdürlüğü gerek hastanelerde tedavi sürecini yönetirken gerek de sosyal medya hesaplarından vatandaşları bilgilendirmeyi ihmal etmiyor.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü bu süreçte şu ana kadar iyi iş çıkarttı. Desteğimiz tüm sağlık çalışanları ile. Bu sıkıntıyı hep birlikte omuz omuza atlatacağımıza inancımız tam.

SORUSU OLAN ARASIN
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü koronavirüs ile ilgili Danışma Hattı da oluşturdu. İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Koronavirüs hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı Korona Danışma Hattı ALO 184’ü arayabilirler.

Yoğun başvuru nedeniyle ALO 184 hattında meşguliyet olduğu durumlarda vatandaşımıza hizmeti aksatmadan verebilmek adına Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak 0462 230 55 88 numaralı Trabzon Korona Danışma Hattı oluşturulmuştur.

Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız bu numaradan da hizmet alabileceklerdir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur.” Bir uyarıda da bulunalım; boş işler ve boş sorular için bu hattı meşgul etmeyelim.

DOLMUŞLAR İNSİYATİF ALDI
Trabzon’da dolmuş duraklarından koronavirüs hamlesi geldi. Birçok dolmuş durağı araç sayısını yarı yarıya düşürürken bazı hatlarda ise dolmuşlar kaldırıldı. Tanjant ve Palet olarak 2 hatta çalışan Bahçecik Dolmuş Durağı, kendi içinde karar alarak araç sayısını 32’den 16’ya düşürürken tanjant hattını askıya aldı. Fatih Dolmuş Durağı’nın da çalışmayı neredeyse sonlandırdığı öğrenilirken, dolmuş duraklarının koronavirüs nedeniyle yolcu sayısının düşmesiyle bu kararları insiyatif alarak uyguladığı belirtildi.

BİRLİKTE AŞACAĞIZ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılarak Türkiye'de de taşıyıcılar vasıtasıyla yayılan koronavirüs ile mücadelenin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında büyük bir ciddiyetle sürdürüldüğünü belirtti.

Türkiye’nin koronavirüs tehdidine karşı aldığı önlemler ile meydana gelebilecek salgınların önüne geçildiğini ifade eden Revi, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hükümetimiz ve özellikle Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün kurumlarımız adeta seferber oldu. Devlet olarak bu süreci en az kayıp ile atlatmanın mücadelesi içerisindeyiz. İnşallah devlet millet el ele vererek zorlu günleri birlikte aşacağız” dedi.

SABIR DİLİYORUZ!
Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Zafer Sel, Sabah Gazetesi Temsilcisi Yunus Emre Sel ve Trabzonspor Basın Ofisi’nden Süleyman Karaca’nın dedesi Selahattin Sel dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yaklaşık 10 gün önce Trabzon’un Ortahisar İlçesi Karakaya Köyü’ndeki evinde düşerek başını çarpan Sel, o tarihten bu yana Fatih Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Sel, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti ve dün toprağa verildi. Sel’e, Allah’tan rahmet, gazeteci dostlarımıza ve ailelerine başsağlığı ile sabır diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi