İMAMOĞLU’NDAN BEKLENTİ BÜYÜK
Malum; ülkenin gündemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Ekrem İmamoğlu’nun oturması. Hal böyle olunca Trabzon Günleri’ndeki gazetemizin standına uğrayan hemen herkes Ekrem İmamoğlu’ndan bahsetti. Başkentli vatandaşlar, Trabzonlu bir siyasetçinin ülke gündemine oturmasından büyük keyif aldıkları noktasında büyük oranda birleşirken kendisinden büyük eklentileri olduğunu da vurguladılar.

MUSTAFA BIYIK’IN GURURU
İYİ Parti’nin Türkiye’de kazandığı 18 belediyeden biri olan, Doğu Karadeniz’de ise tek belediye olan Yomra’nın Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Günleri nedeniyle gittiği Ankara’da önemli ziyaretler gerçekleştirdi. İlk önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret eden Bıyık, “Belediyecilik hizmetleri üzerine istişarelerde bulunduk.” dedi. Dün de İlçe Başkanı Zekeriya Akgül ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili olan Yomralı Koray Aydın ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile bir araya gelerek istişarelerde bulunan Bıyık, “Yomra'mız için herkesin kapısını çalacağım” mesajını verdi. Eee partisinin koskoca Doğu Karadeniz Bölgesi’nde tek, Türkiye’de ise 18 belediye başkanından biri olmak tüm kapıları kendisine açacaktır. Mustafa Bıyık da bunun haklı gururunu yaşıyordur.

MUHTARLAR NEDEN YOK?
Ankara’da gerçekleşen 14. Trabzon Günleri etkinlikleri hızla devam ederken, organizasyonun herhangi bir kısmında muhtarların olmayışı dikkat çekti. Aldığımız duyumlara göre, Trabzon’daki muhtarların Ankara’da olmamasının altında Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı olan Trabzonlu Bekir Aktürk’ün etkinliğe çağrılmamış olması yatıyor. Türkiye’deki tüm muhtarları temsil eden bir Makamdaki ismin Trabzonlu olmasına rağmen Trabzon Günleri etkinliklerinde olmaması da büyük eksiklik elbette. Aktürk’ün Ankara’ya çağrılmamış olması, muhtarlarca hoş karşılanmamış olacak ki, etkinliklere katılan muhtar sayısı da hayli düşük. Muhtarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine gösterdiği ilginin her organizasyonda karşılık bulmasını bekliyor.

TAZE BAŞKAN GÖZ DOLDURUYOR
Arsin Belediyesi’nin taze başkanı Mehmet Sait Gürsoy, Trabzon Günleri’ndeki aktifliğiyle göz dolduruyor. Göreve yeni gelmenin heyecanından olsa gerek, etkinliklerin en aktif belediye başkanlarından birisi olduğu söylenebilir. Gürsoy, neredeyse protokolün tüm üyelerini standında misafir etti. Arsin’in tanıtımı adına gerekli tüm hamleleri sergiledi. Uzun sözün kısası Gürsoy, etkinliklerin amacına en uygun davranan başkanlardandı.

STANTLAR SÖNÜK KALDI
Ankara’da devam eden ve yarın sonlanacak olan Trabzon Günleri’nde belediyelerin kurmuş oldukları stantlar önceki yılları arattı. Geçtiğimiz yıllarda daha görkemli stantlar kurup farklı organizasyonlara imza atan belediyeler bu yıl biraz geri kaldı. Görünen o ki, bu sonucun ortaya çıkmasında kısa bir süre önce gerçekleştirilen yerel seçimler belediyelerde yorgunluk yaşatmış.

RAMİS UZUN HER YERDE
Beşikdüzü’nün çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ramis Uzun, başkentte düzenlenen Trabzon Günleri etkinliğinde adeta mekik dokudu. Hem stantları tek teke gezen hem de etkinlik alanına gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenen Uzun bitmek bilmeyen enerjisi ile parmak ısırttı. Uzun bu performansını belediyeye de yansıttığında ilçede aşılamayacak sorun bırakmaz.

Editör: Haber Merkezi