BEN BİR PROJEYİM!
CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu önceki akşam TV100’de Okan Bayülgen’in konuğu oldu. İmamoğlu, “Ekrem İmamoğlu bir proje mi?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi: “Ben bir projeyim. Ben şöyle bir projeyim ama. Ben Trabzon’nun 40 haneli bir köyünde 60 metrekarelik bir evde doğmuş bir çocuğum ve köy hayatıyla yetişmiş birisiyim. Aynı dönemde ilkokulu, liseyi şehirde okumuş birisiyim. Esnaflığı öğrenmiş birisiyim. İnşaat yapardı babam. Babam beni inşaatın patronu olarak yetiştirmedi, amelelik de yaptım. Tümüyle bir proje aslında, bu proje Atatürk Cumhuriyeti’nin projesi. Beni 40 hanelik bir köyden alıp İBB Başkanı yapan bir proje.

İLK MÜDAHALE VALİ ATİK’TEN
Siirt'te eski Hükümet Konağı önünde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Tören sırasında Milli Egemenlik Lisesi öğrencilerinden Ali Etiz, sıcaktan tansiyonunun düşmesi sonucu baygınlık geçirdi. Olayı gören Trabzonlu Vali Ali Fuat Atik, tören alanında bulunan ambulanstaki sağlık görevlileriyle birlikte gence ilk müdahaleyi yaptı. Lise öğrencisi, tören alanındaki müdahalenin ardından ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KAHRAMANLIĞIN KIVILCIMI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Genç, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak İstiklal Savaşı'nı başlattığını anımsattı. “19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktasıdır. Yurdumuzu işgal eden emperyalistlere karşı Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık örneği sergilemiştir” ifadesinde bulunan Genç, bu kahramanlığın ilk kıvılcımının 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılarak düşmanların yenilgiye uğratıldığını vurguladı. Genç, 19 Mayıs vesilesiyle bu güzel ülkeyi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün komutanları ve şehitleri bir kez daha hayırla yad ederek rahmet ve minnet dileklerini sundu.

ÖZGÜRLÜK MEŞALESİ 19 MAYIS’TA YAKILDI
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yönetim kurulu adına açıklamalarda bulundu. Kaan, “Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmıştır. Sömürgeci güçlerce dayatılan, esaret altındaki bir geleceği reddeden büyük Türk Milleti, destansı bir kurtuluş mücadelesi sergileyerek azim ve inancını aynı hedefte birleştirip karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Yok edilmek istenen yüce milletimiz, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’yla hem bağımsızlığını kazanmış, hem de Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Tarihi boyunca bütün badireleri atlatmayı başaran aziz milletimiz, bundan sonra da aynı ruhla hareket edecek ve daha güzel yarınlara, daha büyük hedeflere kapı aralayacaktır” ifadelerini kullandı.

EN KUTSAL GÖREV
Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. İşte Sandıkçı’nın mesajı: “Bağımsızlık mücadelemizin başlatıldığı o anlamlı günün simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yıldönümündeyiz. Büyük fedakârlıklarla bizlere emanet edilen bu değerli vatanı korumak ve aydınlık yarınlara ulaştırmak hepimizin en kutsal görevidir. Ülkemizin müreffeh yarınlara ulaşması vatanını seven, bilgili ve donanımlı gençler yetiştirmekle mümkündür. Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa edecek olanlar yarının umudu gençlerimizdir. Yaşanılabilir bir Türkiye için Yeniden Refah Partisi olarak, dün kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi ahlak ve maneviyatlı gençler yetiştirme gayretinde olaçağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu bayramı gençlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi