BİLİM ADAMLARINI DİKKATE ALIN!
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun Araklı’da yaşanan sel felaketinin ardından bir mesaj yayınladı. Uzun mesajında şu ifadelere yer verdi: “Araklı ilçemizde meydana gelen ani yağış ve sel felaketi bir kez daha hepimize gösterdi ki, iklim değişiklikleri nedeni ile bölgemizin giderek ısınması sonucu her benzer olayda dile getirdiğimiz dere yatakları ıslahı dere kenarındaki yerleşim yerlerinin varlığı bölgemiz için tehdit olmaya devam etmektedir. Doğanın uyarılarını dikkate alarak sorumluluk sahibi yöneticilerimizin bilim adamlarının görüşlerini alarak benzer felaketleri bölgenin kaderi olmaktan çıkarması gerekmektedir. Dere yatağını yapılmış okul için eğitim sezonun bitmesi çok daha büyük bir can kaybını önlemiş gözüküyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dilerken kayıplarımızın bir an önce sağ salim bulunması için umutlarımızı yüksek tutuyoruz. Tüm Trabzon halkının başı sağ olsun.”

HAFRİYAT SAHALARI BELİRLENSİN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı toplantılarının dünkü oturumu Araklı’da yaşanan sel felaketi nedeniyle buruk geçti. Birçok meclis üyesinin de bölgede olması meclis toplantısına katılımları olumsuz yönde etkiledi. Katılan üye ve üye vekilleri ise Araklı için başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Turgay Şahin, “Biz bu sel olaylarında ders çıkartamıyoruz” dedi. Şahin’in ardından söz alan Çakıroğlu ise Araklı’da sel felaketinin yaşandığı bölgede yol genişletme çalışmalarının yapıldığını; bu gibi çalışmalar doğrultusunda dere yatağına müdahale edilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Çakıroğlu, “Yalnızca burada değil başka derelerimizde de sorunlar var. Örnek olarak vatandaşlar Kaymaklı Mahallesi’ndeki Hamsi Deresi’ne hafriyat döküldüğünü söylüyor. Burada da vatandaşlar olası bir kuvvetli yağışta sel olayıyla karşılaşma ihtimaline karşı endişeli. Biz artık ilçelerde bir an evvel hafriyat döküm sahaları oluşturulması gerektiği kanısındayız. Vatandaşa dere yatağına hafriyat dökme diyoruz ama nereye dökebileceğini de gösteremiyoruz” dedi.

ZOR COĞRAFYA
Çakıroğlu’nun sözleri üzerine konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman, “Artık hiçbir dere yatağında su kontrolü yapılmadan yol yapılmayacak bu konuda toleransımız olmayacak. Bunun iyi haberini verebilirim” dedi. Ataman sözlerinin devamında zor bir coğrafyada bulunduğumuzu dile getirerek, “Bu coğrafyaya uygun davranmak zorundayız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda uygun adımları atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. KAYIPLAR KAÇINILMAZ Olayın ardından ikinci gün bölgeye giden siyasilerden birisi de CHP Trabzon Milletvekili Kaya oldu. Kaya yaşanan selde ihmal olduğu yönünde ifadeler kullandı. Bölgedeki mağdurlarla yakından ilgilenen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Kaya, sosyal medyasından paylaştığı Araklı ziyareti fotoğraflarına şu mesajı ekledi: “Trabzon'da sel felaketinin yaşandığı Araklı ilçemizdeyiz. Acımız büyük... Akılsızlık ve ihmallerin sonuçlarını doğal felaket olarak gördüğümüz sürece bu kayıpların yaşanması kaçınılmazdır. Yetkililer acilen yaraları sarmalı ve acıların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almalıdır.”

YA TATİL OLMASAYDI…
Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi de Araklı’da yaşanan sele ilişkin konuştu. Hamzaçebi, “Artık dere yataklarında yapılaşmanın sonlandırılması zaruri, buralardaki yapılar da acilen yıkılmalı. Bu anlamdaki en büyük ayıbımız da dere yataklarında kamu binalarının yapılması. Okullar tatil olmasaydı canımız çok daha fazla yanardı” dedi.

DURU BEBEK HOŞGELDİ…
Muay Thai ve Wushu antrenörü, milli sporcu Murat Sağır ve kendisi gibi milli sporcu ve antrenör olan eşi Tuğba Kına Sağır çiftinin Duru ismini verdikleri kız çocukları dünyaya geldi. Trabzon’da özel bir hastanede dünyaya gelen Duru bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bizlerde Sağır çiftini tebrik ediyor ve minik bebekleriyle birlikte ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi