AİLE YAPISI HEDEF ALINAMAZ
Bir gazetede yayımlanan, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve eşi Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nu konu alan haber tepkilerini de beraberinde getirdi. Şunu belirtelim ki her gazete ve her gazeteci herkesi eleştirebilir.

Ancak hiç kimse kimsenin aile yapısını hedef alamaz. Hele hele de aile yapısını tartışmaya açıp haberini parlatmak kimsenin haddi de hakkı da değildir. Eleştiriye evet ama aile yapısı üzerinden hadsizliğe hayır diyoruz.

KÖSTEBEK KİM?
Ayvazoğlu konulu haber yayımlanınca doğal olarak AK Parti İl teşkilatı da yazılanların o gazeteciye nasıl ulaştığı konusunda çalışma başlattı. Tabiri caizse şehirde köstebek avına çıkıldı. Ve bu konuda sorumlu olarak muhalefet partileri tutuldu. Bizce bu bilgileri o gazeteye servis eden partinin içerisindendir. Çünkü muhalefet bu konuyu bu kadar enine boyuna bilemez.

Muhalefetin kendine hayrı tartışılır durumdayken, bir de iktidar partisinin işlerini irdelemeye zaman ayıracağına ihtimal vermiyoruz. Bu konu gibi geçtiğimiz aylarda da yine iktidar eli ile dizayn edilen Değirmendere’deki çağrı merkezlerinde yaşananlar konusunu da aynı gazete isimlere ve bağlantılarına varıncaya kadar tek tek yazmıştı. Bizce bir köstebek varsa parti içerisindedir.

TEMSİLCİLİK AÇILACAKTI…
Ayvazoğlu konulu haberi yapan gazetenin birkaç aydır Trabzon’da temsilcilik açmak için girişimde bulunduğunu da biliyoruz. Hatta bu görev için birkaç isimle görüşüldüğünü de biliyoruz. Bakalım aynı gazete Trabzon’da temsilcilik açmak için bundan sonra nasıl bir yol haritası izleyecek. O göreve bakalım Trabzon’da kim gelecek?

OLMASI GEREKENDİ
Ayvazoğlu konulu habere sadece iktidar partisi tepki göstermedi. Elini vicdanına koyan hemen herkes duruma isyan etti. Şehirdeki bazı muhalif isimler ve muhalefet partilerin bazı başkent yöneticileri de malum duruma tepki gösterdi. Olması gereken de buydu. Ortada bir yanlış vardı ve muhalefet de bu duruma tepki göstermekten imtina etmedi.

TEŞKİLAT YANINDA
Tepki çeken haberle ilgili AK Parti Trabzon il teşkilatı dün Atatürk Alanı’nda kınama açıklaması yaptı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi basın açıklamasını okurken Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de hazır bulundu. Partinin kadın ve gençlik kolları da alanda hazır bulundu. Teşkilat Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun yanında olduğunu açıkça gösterdi.

ŞİDDET GİRİŞİMİDİR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de duruma tepki gösterdi. Çelik “Trabzon Milletvekilimiz Ayvazoğlu ve ailesini hedef alan, ahlak dışı imalarla dolu yazıyı kınıyoruz. Söz konusu olan, siyasi veya idari tasarruflarla ilgili bir eleştiri değil, kadına dönük şiddet ve iftiradır. Defalarca söyledik, aile meselesi her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulmalıdır.

Maalesef siyasi alanda ya da eleştiri çizgisinde durma yetenekleri olmayanlar, aile kavramlarına saygısızca şiddet uygulamaktadır. Söz konusu olan, bir siyasi tartışma ya da gazetecilik faaliyeti olarak eleştiri değildir. Ahlak dışı imalarla dolu, kuvvetle kınanması gereken ve bir kadının saygınlığını hedef alan bir şiddettir. Bu iftira ve şiddet girişimini mahkum ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi