PROVAKASYONA DEKLARASYON!
Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı dünyanın en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’de, üzerinde “Kürdistan” yazılı atkılar açarak arbedenin yaşanmasına sebep olan ve gözaltına alınan 9 Kuzey Irak uyruklu kişinin karıştığı olayla ilgili Uzungöl Platformu ortak bir deklarasyon yayınladı. Uzungöl Muhtarı ve aynı zamanda Uzungöl Esnaf Turizm Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz ve Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz’den oluşan Uzungöl Turizm Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Keşke böyle bir durum yaşanmasaydı” denildi. Uzungöl Turizm Platformu yayınladığı ortak deklarasyonda, “Uzungöl dünya markası bir turizm beldesidir. Tüm dünyanın göz bebeği durumundadır. Uzungöl turizmini geliştirme ve yaşatmak için Uzungöl Platformu olarak tüm esnaf ve halkımızla birlikte büyük gayretler sarf ediyoruz. Uzungöl bugün dünyanın göz bebeği durumuna gelmişse hepimizin gösterdiği hassasiyetindendir. Gelen her turist bizim misafirimizdir. Başımızın üzerinde yeri vardır. Ancak misafirperverliğimizi gösterirken milli ve manevi değerlerimizden de asla ödün vermeyiz. Trabzon’da ve özellikle Uzungöl’de sözde Kürdistan kaşkolü açmak kışkırtmaktan öte başka bir şey değildir. Gözaltına alınan şahısların sınır dışı edilmesi halkımızın gösterdiği doğru tepkinin bir ifadesidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur ” ifadelerine yer verildi.

TARIM’DAN DESTEK VAR
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım FETÖ’nün siyasî ayağının ortaya çıkarılması yönündeki isteklerin arttığını belirterek bu durumun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Tarım, “Bu sıralar siyasi ayağa dokunulması isteği tavan yapmıştır. Biz bu arzudan gurur duyuyoruz, çünkü bunu en çok bizim liderimiz Sayın Devlet Bahçeli istemiştir. Fakat şu anda çevre baskısından bunu dillendiren bazı siyasîlerin işi çok zordur. Çünkü bir partiye yapılan operasyona ortak olmak, diğerinde lideri indirmek için kaset komplosu kurulduğunda yapanların desteğiyle lider olmak, darbe başarılı olsaydı başbakan kimdi, cumhurbaşkanı kimdi bunları da tahmin edince yine de birilerine Allah kolaylık versin diyoruz” ifadelerini kullandı.

153’E ALDANMAYIN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi otobüs duraklarına asılan otobüs hareket saatlerinin yazılı olduğu levhada otobüs saatlerinin tutarsızlığı ve istek-şikayet için belirtilen numaranın ulaşımla alakası olmayan Büyükşehir Belediye Zabıtası’na ait olması, istek ve şikâyet için o numarayı arayan insanların tepkisine neden oldu. Şehir içi seyahatlerde toplu taşıma aracı olarak otobüsü kullanmak isteyen ve otobüs hakkında bilgi almak için kâğıtta belirtilen numarayı arayan bir yolcu, “Otobüsün gelip gelmemesi hakkında bilgi almak için 153'ü aradığımızda karşı taraf bize başka bir numara verip o numarayı aramamız gerektiğini söylüyorsa, neden bu kağıtlara onlar yazılmıyor da biz bir işi iki iş yapıyoruz” diyerek sitemini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’dan Akçaabat'a gitmek isteyen bir vatandaş yaklaşık 45 dakika beklediği durakta otobüsün gelmemesi üzerine 153’ü aradı. Vatandaş, “Burası Büyükşehir Zabıta Amirliği ama size başka bir numara vereyim siz orayı arayın” cevabıyla karşılaştı. Beklediği otobüsün gelmemesi üzerine Zabıta tarafından verilen Hareket Amirliği numarasını arayan vatandaş, otobüsünün arıza yaptığı, diğer otobüsün ise gelmek üzere olduğu cevabını aldı.

DOLANDIRICILIK UYARISI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu. İşte Büyükşehir’in o uyarısı: “Kamuoyunda dolaşan ve belediyemize ulaşan bilgilerden, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve özel kalem görevlilerinin isimlerini kullanan dolandırıcıların, çeşitli iletişim kanallarıyla ulaştıkları vatandaşlarımızdan “İlik nakli, akülü araba veya tekerlekli sandalye için yardım” adı altında türlü bahanelerle para talep ettiği anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızın, telefon ve sms gibi yöntemlerle kalkışılan dolandırıcılık eylemlerine karşı daha dikkatli ve duyarlı olmalarını, bu kişileri vakit kaybetmeden güvenlik güçlerimizin 155 ve 156 numaralı ihbar hatlarına şikâyet etmelerini önemle rica ederiz.”

Editör: Haber Merkezi