SOYLU’NUN CEVABI!
Yaygın medyada yayınlanan bir tartışma programına konuk olan AK Partili Mehmet Metiner'in “FETÖ'cüler göreve getiriliyor” sözleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kızdırdı. Metiner'in bu sözleri üzerine yayına bağlanan Bakan Soylu suçlamalara tepki göstererek, “Ben hükümetimizin politikalarını yürüten bir insanım. Bu laflar benim ağrıma gider. Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur” dedi.

BIRAKABİLİRİM DEMİŞ…
Geçtiğimiz günlerde Deva Partisi İl Başkanlığı görevine getirilen Gökhan Onur’un, babası Nusret Onur’un AK Parti’de siyaset yapıyor olması nedeni ile gelen eleştirilerden rahatsızlık duyduğu ve bu eleştirilerin ardından Genel Merkez’le görüştüğü öne sürüldü. Bundan da öte Onur’un gerekirse görevi bırakabileceğini de Genel Merkez’e ifade ettiği iddia edildi. Bu bir iddia, ancak Gökhan Onur’un bu konuda bir açıklaması olursa onu da yayınlarız.

SÜRPRİZ OLMAZ
AK Parti’de gündem kongre olunca herkesin aklında İl Başkanlığı ve Ortahisar İlçe Başkanlıklarının durumunun ne olacağı yönünde. Şunu belirtelim ki İl Başkanlığı için mevcut Başkan Haydar Revi bir değil tam üç adım önde. Çok büyük bir gelişme olmadıktan sonra da Revi İl Başkanlığı’na devam edecektir. Ortahisar’da ise Temel Altunbaş’tan boşalacak koltuk için birçok isim gündeme gelse de göz ardı edilmemesi gereken bir ismi biz gündeme getirelim. O isim de Hüseyin Canım. Canım, Ortahisar İlçe Başkanı olursa sürpriz olmaz.

MHP’DE HAZIRLIK VAR!
Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongre süreci öncesinde parti içi muhalefet ve eski yöneticilerin sık sık bir araya geldiğine şahitlik etmekteyiz. Bu buluşmaların ardından kongre sürecinde bir aday çıkartılır gibi görünüyor. Mevcut Başkan Bekir Sıtkı Tarım Ankara ile işi sıkı tutsa da bakalım kongrede nasıl bir durum oluşur. Bizce en az iki aday İl Başkanlığı için yarışır. Gözlemimiz bu şekilde.

KUVVETLİ’NİN ELİ GÜÇLÜ
İYİ Parti’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ortahisar İlçe Kongresi’nde Erdal Uzun’un açık ara önde seçimi kazanması ile İl Başkanı Azmi Kuvvetli de elini güçlendirdi. İl Kongresi’nde Ortahisar’ın sonuca etki edecek gücü hesaba katıldığından Kuvvetli’nin eli iyice güçlendi. Parti içinde birkaç muhalif isim İl Başkanlığı yarışı için nabız yoklasa da Genel Merkez’in desteğini de arkasında bulunduran Kuvvetli büyük olasılıkla tek aday olarak kongre sürecini geride bırakır.

ÇOK MU ZOR?
Her akşam şehir merkezinde görüyoruz, Maraş Caddesi’nde çöplerin biriktiği noktalar her ne hikmetse temizlenmiyor. Şehrin aynası olması gereken müzenin önü ve aynı cadde boyunca sıralanan bankaların önü aynı çöp yığını ile karşı karşıya. Bu işi engellemek çok zor olmasa gerek. Ve bu işin önüne geçmek için yasa veya kanun çıkartmaya da gerek yok. Şehrin en gözde caddelerinden birine bu görüntüler yakışmıyor. Bu işin önüne artık geçilmelidir. Beylik lafları bir kenara bırakalım, sokaktaki çöpleri toplayalım. Kaldı ki çok açıkça görüyoruz personel sayısı da bu işin üstesinden gelmek için oldukça yeterli.

Editör: Haber Merkezi