NOKTAYA VİRGÜLE TAKILMAYIN

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, dün bu satırlarda yer alan “MHP’ye Danışman Lazım” başlıklı yazıya cevap verdi. Tarım’ın cevabı şu şekilde: “Benim sosyal medya paylaşımlarım kimseyi ilgilendirmez. İster büyük harf koyarım, ister küçük harf. Orası benim sosyal medya hesabım. Parti adına yapılan basın açıklamalarında bir sıkıntı var mı o tartışılsın. Benim neyi nasıl yazdığıma bakmasınlar, ne yazıyorum ona baksınlar. Yazdıklarımın içeriği önemlidir. Benim hakkımda herhangi bir konuda olumsuz bir şey bulamayanlar noktaya virgüle takılmış. Bunlar küçük hesaplar. Hakkımda olumsuz bir şey bilen varsa onu söylesin. Partilim veya değil kim bunu konu etti bilmiyorum ama bunlar boş işler.” 

GÜNDEM KAYYIMLAR

Türkiye’nin dünkü gündemi HDP’li üç belediye başkanının görevden alınıp kayyım atanmasıydı. Hâliyle Trabzon siyasetine de bu gündem sıçradı. En ilginç çıkışsa Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu’dan geldi. Aksu Mardin’in görevden alınan HDP’li Belediye Başkanı Ahmet Türk için “Mardin Belediye Başkanı’nı cezaevinden tahliye eden zihniyeti Allah kahretsin.” dedi. Hatırlanacağı üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cezaevinde tutuklu yargılanan Ahmet Türk için çağrıda bulunmuş ve sağlık sorunlarını bahane ederek tutuksuz yargılanmasını istemişti. Bu çağrının ardından hükûmetin de katkısıyla Ahmet Türk salıverilmişti. Aynı Ahmet Türk daha sonra seçimde aday olup siyasî çalışma yürütecek sağlığa (!) sahip olduğunu gösterdi. Aksu tepkisini daha çok MHP’ye mi AK Partiye mi gösterdi bilemiyoruz. Ama BBP’nin Cumhur İttifakı’nı dışarıdan desteklediğini biliyoruz.

ORTAHİSAR TAŞINIYOR

Ortahisar Belediyesi yeni yapılan binaya taşınmak için gün sayıyor. Eylül ayı içerisinde yeni binasında hizmet vermek için kolları sıvayan Ortahisar Belediyesi çalışanları yavaş yavaş toparlanmaya başlamış. Büyükşehir Belediyesi ile ortak hizmet binası kullanan Ortahisar Belediyesi bunun sıkıntılarını zaman zaman yaşamıştı. Şimdi Ortahisar kendi binasında Trabzon’a daha faydalı hizmet vereceğine inanıyoruz. Şimdiden Ortahisar Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e başarılar diliyoruz.

TEBRİKLER KANUNİ

Kanuni Anadolu Lisesi hiç şüphesiz Trabzon’un en başarılı okullarından bir tanesi. Bu başarı çıtasının yükselmesinde ve zirvede kalmasında da hiç kuşkusuz öğretmen kadrosu ve bu kadronun başındaki Okul Müdürü Mustafa Balaban’ın bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi var. Bunları neden mi hatırlattık? Çünkü Kanuni Anadolu Lisesi bu yıl da üniversiteye öğrenci sokan okullar arasında sadece Trabzon’un değil tüm ülkenin sayılı liseleri arasına girdi. Kanuni Anadolu Lisesi, tam153 öğrenciyi birçok öğrencinin hayalini süsleyen üniversitelere yolladı. Mustafa Balaban ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz. Üniversiteli olan öğrencilere de yeni eğitim hayatlarında zihin açıklığı diliyoruz.  

ÜNİVERSİTELERİN BAŞLANGICI

Trabzon’da Trabzon Üniversitesinin (TRÜ) KTÜ’den bölünmesiyle birlikte üç üniversite bulunuyor. 3 üniversitede geçtiğimiz yıllara göre öğrenci sayısında bir artış olmazken aksine KTÜ’de ikinci öğretimi kapatılan bazı fakültelerle birlikte öğrenci sayısı çok olmasa da düşecek. Kent şu anda yerli ve yabancı turistlerle gurbetçileri ağırlarken turistler ve gurbetçilerin yavaş yavaş çekilmesiyle birlikte eylül ayı itibarıyla öğrenciler gelecek. KTÜ ve TRÜ’nün akademik takviminde dersler 16 Eylül’de başlayacak. Avrasya Üniversitesinde ise derslerin başlangıcı 24 Eylül’de olacak.

Editör: Haber Merkezi