BAŞKAN YASA BOĞDU
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, hayatını kaybeden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz'ın vefatı nedeni ile başsağlığı mesajı yayınladı. Cora, “Kovid-19 bir arkadaşımızı daha sevenlerinden ayırdı. KonyaÇumra Belediye Başkanımız Halit Oflaz'ın bu nedenle vefatını üzüntü ile öğrendim. Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine, hemşerilerine ve teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

BENİ ŞAŞIRTMADI
Eski MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, ABD'li Biden'in hadsiz açıklamaları ile ilgili paylaşımda bulundu. Birinci: “ABD Başkan Adayı Biden'in Cumhurbaşkanımızı hedefe koyarak, Türk milletinin bağımsızlığına ve egemenlik haklarına sözlü saldırısı beni şaşırtmadı. Bunların dostu olabilmek için yat dedikleri zaman yatan, kalk dedikleri kalkan, gel dedikleri zaman gelen ve git dedikleri zaman giden olmak lazım.

Yani tam bir ağa ırgat ilişkisi. Bu edepsiz adamlar işlerini böyle yürütmeye alışık olduğu için, özellikle Cumhur İttifakı kurulduktan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletini Müslüman Türk milletinin tarihsel hedeflerine uygun çalıştırmaya başlayınca kudurdular. Akrep akrepliğini yapa dursun biz yolumuza devam edeceğiz.”

SEZON AÇILIYOR
Türkiye'de 2020-2021 av sezonunun ne zaman açılacağı belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 22 Ağustos 2020 tarihi belirtildi. İşte Bakanlıktan yapılan açıklama: “Ülkemizde 2020-2021 Av Dönemi 22 Ağustos 2020 tarihinde başlayacaktır. Merkez Av Komisyonu, Av Döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar 12 Ağustos 2020 tarihli ve 31211 sayılı 1. Mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Merkez Av Komisyonu;

Avın açılış ve kapanış tarihlerini, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, avlanma günlerini, avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini, mücadele amaçlı avlanma usulünü, belirlemiştir.

Buna göre avlanma; tüm bölgelerimizde aynı gün 22 Ağustos 2020 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca çarşamba, cumartesi, pazar ve resmî tatillerde (idarî tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak salı günü de yapılabilecektir.”

BAĞIŞA İLGİ AZ
Akçaabat ilçesinde Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen ve 5 gün boyunca sürecek olan kan bağış kampanyasının ilk gününde 50 ünite alınan kan bağışının düşük olduğuna dikkat çeken Trabzon Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hatice Tok, yeni tip koronavirüs salgınının kan bağışı yapmaya engel olmadığını belirtti.

Tok, halen kan ihtiyacı olduğunu belirterek, vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti. Erkeklerin 3 ayda bir, kadınların da 4 ayda bir kan bağışı yapabileceğini hatırlatan Tok, “Kan, yapılamayan tek ilaç olduğu için tamamen sağlıklı kişilerden alıp, ihtiyacı olan kişilere nakletmek üzere bu tip kampanyalar düzenlemekteyiz. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇUVALCI'YA ZİYARET
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan, Ali Baştürk ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Selçuk İskender, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyarette bulundular.

Ziyarette söz alan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Rektör Çuvalcı’ya yönetim kurulu üyelerini tanıtarak, yapılması planlanan projeler ve OSB’nin genel durumu hakkında bilgilendirmede bulundu. Üniversite- Sanayi İş birliği konusuna da değinen Başkan Çelebi, “Trabzon Arsin OSB olarak Üniversite-Sanayi İşbirliğini çok önemsiyoruz. Sayın Rektörümüzün katkılarıyla önümüzdeki dönemlerde güzel çalışmalara ve yeni iş birliklerine imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesine rektör olarak atanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Çelebi, Rektör Çuvalcı’ya yeni görevinde başarılar diledi. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çuvalcı, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerini sundu.

Editör: Haber Merkezi