TÜRKMEN’DEN FEVZİPAŞA YORUMU
Eski Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, tartışma konusu olan Fevzipaşa İlkokulu ile ilgili açıklama yaptı. Türkmen bakın ne dedi: “Bugün gelinen aşamada her bakımdan şartlar çok değişmiş olduğundan bir dönüşüm yapılmasında fayda olacağı düşüncesi ağırlık kazanmıştır.

İlgililerden alınan bilgiye göre; düşünülen değişiklikte, buranın tarihi karakterine özen gösterilerek yine okul olarak kullanılması öngörülmektedir. Turizm eğitimi veren Akçaabat Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi’nin yöresel yemeklerimizin, lezzetlerimizin yaşatılmasını, geliştirilmesini sağlayacak ve tarihi ortamda eğitim amaçlı az sayıda konaklamayı da kapsayacak şekilde uygulama okulu olarak kullanılması planlanmaktadır.

Daha açık bir ifadeyle burası yine Milli Eğitim’e bağlı bir okul olarak devam edecektir. Akçaabat olarak; turizme, insanımıza kısa vadede iş imkânı sağlayacak öncelikli sektör olarak bakıyoruz. Bilindiği gibi, turizmin olabilmesi için bu konuda eğitimli personele ihtiyaç vardır. Bu bakımdan en önemli unsur eğitimdir. Düşünülen değişiklik, Ortamahallemiz’de ve Akçaabat’ta turizmin gelişmesine büyük katkılar sağlayabilecektir.

Kısaca belirtmek istersek, hem mahallenin çocuklarının daha iyi eğitim alması açısından hem de turizmin gelişmesi açısından düşünülen değişikliğin faydası olacaktır. Her konuda olduğu gibi, Fevzipaşa Okulumuz için tasarlanan değişikliğin de kimseyi kırmadan, incitmeden kamuoyunca tartışılması doğal ve yararlıdır.”

İLK DURAK YOMRA
İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bugün Trabzon’da. Koray Aydın Trabzon ziyareti kapsamında partisinin ilçe belediyesi olan Yomra Belediyesi’ni de ziyaret edip burada basın açıklaması gerçekleştirecek. Aydın daha sonra da İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Aydın’ın Trabzon ve ülke gündemine dair derin tespitler yapması bekleniyor.

VEKİLLERDEN ÇIKARMA
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri bugün İl Başkanlığı’nda basınla buluşacak. İlhan Kesici, Ahmet Kaya, Nihat Yeşil ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu şehirde gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından kendilerine iletilen talepleri de genel merkeze iletecek.

BORÇLUYUZ
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırması çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Taksit ve diğer borcu olanların nüfusa oranı 2008'de yüzde 57.7 (41.2 milyon kişi) iken, 2018'de bu oran yüzde 70.4'e yani 57.7 milyona yükseldi. Borçlu sayısı 10 yılda 16.5 milyon kişi arttı. TÜİK, '2018 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması' verilerini açıkladı.

Araştırma sonuçlarına göre, nüfusun yüzde 70.4'ü borçlu. Yüzde 58.3'ü ise tatile çıkamıyor. Araştırmaya göre en yüksek eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert gelirine sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay bir önceki yıla göre 0.2 puan artarak yüzde 47.6'ya yükselirken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay 0.2 puan azalarak yüzde 6.1'e düştü.

Eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50'si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, yoksulluk oranı bir önceki yıla oranla 0.4 puanlık artış ile yüzde 13.9 oldu. Medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre ise yoksulluk oranı bir önceki yıla göre 1.1 puan artarak yüzde 21.2 olarak gerçekleşti.

SİTEMKAR İLAN
Yıldızlı’da bir işletmenin astığı ilan hem sitem hem de adeta isyan doluydu. Restaurant ve cafe olarak hizmet veren işletmenin sahibi, devren kiralık veya satılık olduğunu duyurduğu ilanda bir de şu ifadeleri kullandı: “Hak-hukuk-adaletin olmadığı bu şehirden gidiyorum.” İlandaki sitemkar cümleler tüm Trabzonluların dikkatini çekti.

NAFAKA KONUŞULACAK
Trabzon Barosu tarafından 20-21 Eylül 2019 tarihinde saat 09:00’da Yol-İş Holiday Otel’de “Trabzon Nafakayı Konuşuyor” konulu çalıştay düzenleniyor. Bugün ve yarın devam edecek çalıştayla birlikte nafaka konusu Trabzon’da masaya yatmış olacak. Trabzon Barosu’nu ve Baro Başkanı Sibel Suiçmez’i bu çalışmasından ötürü kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi