BÜYÜK ŞEREF
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şanlı Türk tarihinin, kahramanlık destanları ile dolu olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak, milli birlik ve beraberliğimiz ile kardeşliğimizin bekasını sağlamak için hiç düşünmeden şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharlarıdır.

Kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla örnek olan vatan evlatlarını asla unutmayacak, onların emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ACI AMA GERÇEK HATIRLATMA
Trabzonspor Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu 1990 yılında Trabzon'da yaşanan sel felaketini sosyal medya paylaşımı ile hatırlatıp bakın neler yazdı: “Arkadaşlar ben, 90 yılında Trabzon'da yaşanan sel felaketinde, Söğütlü sahilindeki evdeydim. Evin yarısı sel sularına kapılarak denize gitti. Mucize eseri köprü yıkılınca evin kalan yarısında hayata tutunabildik. Ne yazık ki birçok insan bizim kadar şanslı olamadı, hayatını kaybetti.

Aradan geçen 30 yıl içinde çağ atladık, AVM'ler, otoyollar, hastaneler, tüneller yapıldı diye övünülürken ben ve benim gibi birçok Trabzonlu halen gerekli önlemler alınmadığı için her sağanak yağışta sel korkusu yaşıyorsa buna ne denebilir ki. Benim hassasiyetim bundan. Tabii ki birçoğunuz gibi belediye başkanları ve diğer sorumlular da tam anlayamaz kendinizin ve sevdiklerinizin ölümle burun buruna gelmesinin ne demek olduğunu. Biz, sadece bu acı gerçeği hatırladık ve hatırlattık.” Bu hatırlatmaya dikkat etmek gerek.

AHİLİK KÜLTÜRÜ CANLI TUTULMALI
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Muhammet Balta mesajında şunları söyledi: “Ahilik, Anadolu’dan kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettirmiş Müslüman-Türk toplumunun ekonomik, ahlaki ve kültürel hayatına büyük katkılar yapmıştır. Bizlere güzel ahlakı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi aşıladı.

Bu değerlerle hareket eden esnaf ve sanatkârlarımız, toplumun tüm kesimlerine yönelik üretimleriyle ve oluşturdukları istihdamla hem ekonomiye katkı sağlıyor. Bizlere düşen de, toplumsal dokumuzun temelini oluşturan, birlik ve beraberliğimize vesile olan Ahilik Kültürü’nü canlı tutmak ve muhafaza etmektir. Bu anlamlı haftada Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.”

ŞEHİR HASTANESİ İHALEDE
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili açıklama yaptı. Koca dedi ki: “Şehir hastaneleri, hastalığın başka bir yere sevk edilmediği mükemmeliyet merkezleri olarak projeleniyor. Bu çerçevede açılmış olan hastanelerimiz var. Ayrıca 10 tane şehir hastanemizin ihalesi bu dönemde başladı. Aydın, Antalya, Samsun şehir hastanelerimizin ihalesini geçtiğimiz günlerde yaptık. Pazartesi günü de Trabzon Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapılacak.” Yarın ihale var yani.

ŞALPAZARI İÇİN İMZA ATILDI
Şalpazarı Belediyesi spor salonu ve semt futbol sahası protokolü imzalandı. İmza töreninde AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Spor Toto Başkanı Bünyamin Bozgeyik ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız yer aldı. İmza töreni sonrası Kurukız şu açıklamayı yaptı: “Şalpazarı Belediyesi Spor Salonu ve Düzköy futbol semt sahası protokolünü imzaladık. İlçemize hayırlı olsun. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Vekilimiz Sayın Salih Cora’ya ve Spor Toto Başkanı Sayın Bünyamin Bozgeyik Beye ilçem adına teşekkür ederim.”

YASA BOĞDU
Eğitimci yazar Hüseyin Albayrak hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğdu. Trabzon'a dair konuları belgesel tadında kitaplaştıran Hüseyin Albayrak onlarca esere imza atmış bir araştırmacı yazardı. Albayrak'a rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi