GÜMRÜKÇÜOĞLU BİLGİLENDİRİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmeye devam ediyor. Başkan Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu ve Ortahisar İlçe Yönetim Kurulu toplantılarına katılarak AK Parti teşkilatlarını çalışmaları hakkında detaylı olarak bilgilendirdi. Açıklamalarında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan, sürdürülen ve planlanan çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Gümrükçüoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunurken teşkilat mensuplarının sorularını da yanıtladı.

GENÇ’TEN SPORA DESTEK
Ortahisar Belediyesi’nden spora ve sporculara destek. Ortahisar Belediyesi tarafından Bulak Mahallesi'nde halı saha hizmete açıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, açılışta yaptığı konuşmada bugüne kadar spora ve sporculara destek olduklarını belirterek "Amatör sporumuzu geliştirmek amacıyla hem geleceğimizi, hem şehrimizi, hem de asaletli Türk milletinin geleceğini emanet edeceğimiz yavrularımıza eğitimleri için bu tür mekanları kazandırıyoruz. Unutmayalım ki ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bireyler yetiştirmenin yolu spordan ve sanattan geçer. Hen çok kıymetli öğrencilerimize, hem de önemli gördüğümüz amatör sporumuza bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CHP ÇUHADAROĞLU’NU İSTİYOR
CHP Trabzon İl Örgütü, yerel seçimler için çalışmalarını sürdürüyor. CHP’nin Trabzon’da diğer siyasi partilerle ittifak edebileceği iddia ediliyor. Bu yüzden de İYİ Parti’nin Trabzon kurmaylarının CHP’li Volkan Canalioğlu’nun kapısına gittiği ileri sürülüyor. CHP’nin Trabzon’da diğer siyasi partilerle ittifak yaparak seçime gider mi bilinmez ama CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve ekibi ittifak yapılmayacakmış gibi seçim çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Uzun ve ekibi potansiyel adaylarla görüşmelerini sürdürüyor, dosyalarını tek tek inceliyor. Bu arada CHP’nin önde gelen kişileri ise özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne KTÜ’lü akademisyen Prof. Dr. Burhan Çuhadaroğlu’nun aday gösterilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bazı partililer, Çuhadaroğlu ile Büyükşehir Belediyesi’ni alabileceklerini savunuyorlar.

ÖZTÜRK’TEN KINALI’YA SİTEM
Araklı Taşönü Mahallesi’nde Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’nin yapılmasının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, sitemkar açıklamalarda bulunudu. Öztürk, “Bu çöp tesisi yararlı bir şey olsaydı unutmayın bunu ne Araklı'ya ne de Sürmene'ye yedirtmezlerdi. İyi bir şey olduğunu iddia edip, oy kullanan diğer üyeler isterlerse yapılacak tesisi kendi ilçelerine alabilirler” dedi. Öztürk, Araklılı olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı'yı da eleştirerek “Sayın Kınalı, unutmayın ki siz de bir Araklılısınız, bu tesis eğer dediğiniz gibi modern kokusuz tesis değilse Araklı'ya bu sıkıntıyı yaşatmayın” dedi.

İYİ PARTİ’NİN ADAYI MALKOÇOĞLU
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı yaklaşan yerel seçimler için başta Büyükşehir olmak üzere Ortahisar ve tüm ilçeler için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir için CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu’nun ismi iyiden iyiye konuşulmaya başlarken diğer ilçelerde de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Trabzon’un en büyük üçüncü ilçesi olan Araklı’da da çalışmalarını sürdüren il teşkilatı, İYİ Parti Araklı İlçe Başkanı Abdülbaki Malkoçoğlu ismi üzerinde karar kılacak gibi. Malkoçoğlu’nun Araklı’nın sorunlarını yakından takip etmesi, ilçede sevilip sayılması ve sorunlara yönelik etkili muhalefeti kendisini adaylık noktasında bir adım öne çıkarıyor. Ancak Malkoçoğlu’nun Araklı Belediyesi başkan adaylığı için kararı nasıl olacak onu zaman gösterecek.

Editör: Haber Merkezi