YARINI ALLAH BİLİR!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Ayşe Arman’a röportaj veren İmamoğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığına mı oynuyorsunuz?” sorusunu yanıtladı. Tek konsantrasyonunun belediye başkanlığı olduğunu belirten İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Beni insanlar Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na uygun gördüler. Organik bir şekilde seçildim ve kabul gördüm. O yüzden şu an için tek idealim, işimi yapmak. Ben dedim ki, ‘İstanbul'un gelmiş geçmiş, en demokrat Belediye Başkanı olmak istiyorum.’ Şimdi ise diyorum ki ,’Dünyanın gelmiş geçmiş en demokrat Belediye Başkanı olmak istiyorum!’ Anlayacağınız tek konsantrasyonum bu. Onun dışında, şunu söyleyebilirim: Yarını, bilse bilse, Allah bilir. Başka ne diyeyim?”

DERDİMİZ ÇAMURU TEMİZLEMEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun Koray Aydın’ı hedef alan açıklamalarına cevap verdi. İşte Çakıroğlu’nun açıklaması: “Her gün yeni bir deli dumrul ile muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Bazen ‘edep yahu’ ama çoğu zaman da ‘edebi edepsizden öğrenin’ dercesine kimseler çıkıyor ortaya. Kimlikli, kişilikli siyaset yapma uğraşımızda aksama yaratan ve maalesef bizi seviyesiz siyasetlerine alet eden, etmeye çalışarak popülaritesini artırmak isteyen isimlere şimdi de AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu eklendi.

Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara milletvekilimiz Koray Aydın’ın ‘AKP bitti’ minvalindeki açıklamalarına maalesef seviyesizce ve hadsizce cevap veren bu vekil, cevap verirken partimize iftira atmayı da unutmamıştır. Siyasette etik bilmek ‘siyasetin abc’sidir. Kendi Genel Başkan Yardımcılarını yeterli veya yeteneksiz olarak görmüş olmalı ki Genel Başkan Yardımcımıza yeni yetme bir vekil olarak kendisi cevap vermiştir. Bunu kendilerine anlatabilmek adına da kendisine şahsen cevap vermek durumunda kaldım.

Vekil olmak için her yolu mubah görebilecek, hırslarına esir olmuş vekillerin başında kim gelir diye sorsanız herkes Bahar Ayvazoğlu’nu işaret eder sanıyorum. Bahar Ayvazoğlu hangi yeteneği ile ‘aniden keşfediliverdi’ ön plana çıktı. Keşke itham ve iftira dolu açıklamalarına öz geçmişini de ekleseydi. Bunların varlığı AKP’nin bitişi ve millet için kişilikli siyaset yapanların yükselişini sağlayacaktır. İYİ Parti olarak milletimize verdiğimiz sözlere uygun olarak siyaset yapmaya devam edeceğiz. Derdimiz siyaseti kirletmek değil ortalığa saçılan çamuru temizlemektir.”

AKÇAABAT’TA DEMOKRASİ ŞÖLENİ
Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat ilçe başkanlığında demokrasi şöleni olağanca hızıyla devam ediyor. Mahalle mahalle kurulan sandıklarda mahalleliler kendilerini temsil edecek delegeleri seçerken, aday adayları da ilçe parti binasında keyifli sohbetler ediyor. Akçaabat’ta yapılan delege seçimleri tabanda keyifle karşılanırken, bu güzel ortamın oluşmasını sağlayan CHP Akçaabat ilçe Başkanı Musa Hacıoğlu’nu ise partililer tebrik etti.

TERÖR KORİDORU TEMİZLENMİŞTİR
AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Barış Pınarı harekâtını bir işgal harekâtı olarak nitelendiren HDP Milletvekillerine sert tepki gösterdi. Milletvekili Cora, Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda coğrafyasının maruz bıraktığı baskılar nedeniyle özellikle ülkenin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde oluşturmaya çalışılan terör koridoruna yönelik olarak başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekâtı, Fırat Kalkanı Operasyonu ve nihayetinde Barış Pınarı Harekâtı’yla bölgedeki terör koridorunu tamamen ortadan kaldırdığını ifade etti.

Türkiye'nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtı'nı bir işgal harekâtı olarak göstermenin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mensubuna, hele hele bir milletvekiline hiçbir şekilde yakışmadığını kaydeden Milletvekili Cora, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölgede kendi sınır güvenliğini korumak amacıyla oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yerle yeksan etmek için bir mücadele ortaya koyduğunu ve çok şükür ki ülkemizdeki bir siyasi parti hariç tüm siyasi partilerin ortak kararıyla ve desteğiyle beraber bu harekâtı başlattığını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi