GENÇ’TEN ERDEM’E ZİYARET
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, bir yandan seçim çalışmalarına devam ederken bir yandan da hem vatandaşlara dokunuyor hem de hasta ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Genç, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mustafa Erdem’i ziyaret etti. Erdem’de Başkan Genç’e nazik ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Genç ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Belediye Meclis Üyemiz Sayın Mustafa Erdem’i ameliyat olduğu Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Kıymetli mesai arkadaşımıza Allah’tan şifalar diliyorum.”

TÜRKMEN’DEN TELEFERİK MÜJDESİ
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’den teleferik müjdesi. Türkmen teleferik projesinde sona gelindiğini belirterek “Şehrimizin sahilinden Orta Mahalle sit alanının üst kısmında yapılacak bir istasyona, oradan Akçatepe tesislerinin olduğu bölgeye ulaşmak üzere bir Teleferik sisteminin yapılmasına ait proje çalışması tamamlanmıştır. Teleferiğin başlangıç istasyonu Cumhuriyet Parkının deniz tarafında, ikinci istasyonu Ortamahalle’nin arka kısmında ve son istasyonu Akçatepe’de olacaktır. Yaklaşık hat uzunluğu 4613 m olan teleferik projesi kısa sürede hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. İstasyon yerleri ve kalkış noktaları belirlenen teleferik projesini, şartlara uygun olarak gerçekleştirecek yatırımcılar için araştırma yapılmaktadır. Vatandaşların Akçaabat’ın sahil kesimini ve Ortamahalle’yi havadan görebileceği, yukarılara çıkıldıkça seyrine doyum olmayan eşsiz manzaralara tanıklık edebileceği teleferik, turizmin yanı sıra ulaşım ve şehrin imajı açısından da önemli bir yatırım olacaktır” dedi.

ZENGİN’E YENİ GÖREV
Trabzon İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin Ankara’ya gidiyor. Trabzon’da göreve geldiği gönden bu yana İŞKUR ile ilgili projelerin yürütülmesinde azami gayret gösteren İŞKUR İl Müdür Adnan Zengin’e İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Artık hizmetlerine burada devam edeceksin’ haberi geldi. Adnan Zengin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı görevine getiriliyor. Yazısının onaylandığı belirtilen Zengin’in kısa süre içinde Ankara’ya giderek yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

ÇARŞIBAŞI’NDA ÇALIŞ SESLERİ
AK Parti Trabzon’da heyecanın en üst seviyede olduğu ilçelerden biri de Çarşıbaşı geliyor. Çarşıbaşı’nda mevcut başkan Coşkun Yılmaz, belediye başkan adayları Kamuran Çalış ve AK ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Zekeriya Karaçengel arasında çetin bir yarış yaşanıyor. Her üç isim de Çarşıbaşı’nda adaymış gibi büyük bir ciddiyetle seçim çalışmalarına devam ediyor. Ancak Çalış’ın vatandaşlarla kurduğu sıcak ilişkiler kendisini adaylık noktasında bir adım daha öne çıkarıyor. Ayrıca yapılan bazı kamuoyu yoklamalarında Çalış’ın adının önde çıktığı da gelen bilgiler arasında.

KTÜ AKADEMİSYEN ALACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) 18'i profesör 56 akademisyen alınacak. KTÜ’den yapılan açıklamaya göre, Fen, Mühendislik ve Orman Fakültesinde 4'er, Tıp Fakültesinde 3, Diş Hekimliği Fakültesinde 2, Edebiyat Fakültesinde ise 1 profesör görevlendirilecek. Mühendislik Fakültesine 11, Tıp Fakültesine 6, Orman Fakültesine 4, Fen Fakültesine 3, Edebiyat ve Mimarlık Fakültesine 2'şer, Eczacılık, Diş Hekimliği ile Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesine de 1'er doçent atanacak. Ayrıca, Tıp Fakültesinde 5, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda ise 1'er doktor öğretim üyesi görevlendirilecek. Kadrolara başvurular 2 Ocak 2019'a kadar yapılabilecek.

Editör: Haber Merkezi