HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 2. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu'nda Trabzonlular ve İmam Hatiplilerle ilgili yaptığı açıklama tepki çekti. Yılmaz’ın “Askeriyesinde, memurunda vesairesinde devleti temsil eden bir insan varlığı var aslında burada. Siyaseti demiyorum. Siyaseti Trabzon temsil ediyor, Karadenizliler. Makam sahibi olmak için bir imam hatipli olacaksın bir de Trabzonlu, bizim dönemde öyle” sözlerine en sert tepkilerden biri de TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’dan geldi.  Balta “Tepki çekmesi doğal bir olay. Haddini aşan bir açıklama.  Bazı kişiler kendi göreve sorumluluk alanı dışına çıkarken, özgüven patlaması yaşıyor. Orada belki espriyle karışık bir şey ama haddini aşan açıklama. Yani burada Trabzonlular, İmam Hatipliler, lafı hoş değil, hoş karşılaşacak şeyler değil. Özür dilemesi lazım. Özür dilemek erdemli insanların işi. bundan sonra da insanlar konuşurken, toplum hassasiyetlerini ön planda tutarak sorumluluk sahibi kişiler konuşması lazım” dedi. 

HOŞ GELDİN AYŞE BETÜL

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu önceki gece üçüncü kez anne oldu. Ayşe Betül ismi koyulan bebeğin sağlık durumu da oldukça iyi. Ayşe Betül’e aramıza hoş geldin diyor Bahar ve Ali Ayvazoğlu’nu da tebrik ediyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’E 2 ÖDÜL

Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Golden City Awards ödülleri, sahiplerini buldu. “Yaşama Değer Katanlar” Şehircilik Ödülleri adı altında düzenlenen gecede Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı en başarılı Büyükşehir Belediyesi ve ‘Engelsiz Yaşam Projesi’ ile en iyi proje ödülüne layık görüldü. Kamu kurum kuruluşları ile sanat, siyaset ve iş dünyasının saygın isimlerinin katılım sağladığı gecede pek çok kategorideki ödüller törenle sahiplerine verildi. Akademik kuruldan oluşan yarışma seçici jürisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin “Engelsiz Yaşam Akademisi” projesini 2019 yılının en başarılı projesi seçerek ödüle değer buldu. Yine ‘Halkın Enleri’ kategorisinde yapılan oylamada halkın başarılı bularak en çok oy verdiği Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılının en başarılı Büyükşehir Belediyesi seçildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yoğun programı nedeniyle geceye katılamazken, ödüller Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüseyin Hilmi Saran’a takdim edildi.

O KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ilk imza sahibi olduğu ilk kez kamuya alınacak kişilerin güvenlik soruşturmalarındaki ve arşiv kayıtlarının incelenmesinde oluşan muğlaklığı ortadan kaldıran kanuni düzenlemeyi komisyonda kabul ettiklerini açıkladı. Cora, ilk imza sahibi olduğu kanun teklifini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüştüklerini ifade ederek, “Teklifimize göre; İlk kez kamuya alınacak kişilerin güvenlik soruşturmalarındaki ve arşiv kayıtlarının incelenmesinde oluşan muğlaklığı ortadan kaldıran kanuni bir düzenleme öngörüyoruz” dedi.

MHP ORTAHİSAR’A ADAY

Orhan Bal, MHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Bal’ın açıklaması şöyle: “Trabzon MHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’na yapılacak kongrede  aday olacağım. Sayın İl başkanımız Bekir Sıtkı Tarım’ın çağrısına aynen uyacağım. Önce Genel Merkez’e kendimi anlatacağım. Niye, neden aday olacağımı, neleri yapabileceğimizi, nelerin eksik yapıldığını anlatacağım. Ondan sonra önce İl Başkanımıza, gerekirse İl Yönetim Kurulu’na, sonra gelmiş geçmiş il başkanlarına, gelmiş geçmiş ilçe başkanlarına kendimi anlatıp desteklerini isteyip takdiri onlara bırakacağım. Ben partimizin her kademesinde görevi hiç  bir zaman partimizi terk etmedin. Takdir delegelerimizindir. Partimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, fitne fesatlığa değil. Seçim sürecinde herkese gideceğim, her eli sıkacağım.”

ALTAŞ: CİNAYETE ORTAKTIR

Şu anda MHP’de siyasetini sürdüren Eski Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Vursay Altaş güney çevre yoluyla ilgili sosyal medya hesabından şu ifadeyi kullandı: “Trabzon'un insanı olup yolsuz ve iç içe girmiş şehir yapılanmasını görüp de çözüm için şehrin güneyinden boydan boya geçen yollar için proje üretemeyen her kim olursa olsun bu cinayetlere ortaktır.”

BBP AKÇAABAT KONGRE YAPIYOR

BBP Akçaabat İlçe Başkanlığının 1. olağan kongresi 22 Aralık Pazar saat 14.00’te yapılacak. İl Başkanı Yahya Aksu Söğütlü’de bir kafeteryada yapılacak kongreye tüm vatandaşları davet etti. Aksu “Büyük Birlik Partimizin Akçaabat’taki kongresine tüm Trabzonlular davetlidir. Birliğimizin büyütmek için herkesi aramıza çağırıyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi