FINDIKTA MÜCADELEYE DİYANET DESTEĞİ
Ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinden olan fındık ile birlikte diğer zirai ürünlerde büyük hasara yol açabilen kahverengi kokarca zararlısıyla yapılan mücadeleye Diyanet’ten destek geldi. Trabzon Ticaret Borsası tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan mücadele kapsamında üreticileri bilgilendirmek ve uyarmak amacıyla hazırlanan afişler Trabzon’da fındık üretilen mahallelerde bulunan camilerin giriş kısmına asıldı. Borsa tarafından Trabzon Valiliği’ne yapılan başvuru ile hayata geçirilen uygulama kapsamında İl Müftülüğü’ne teslim edilen yaklaşık 500 afiş kurum tarafından camilere gönderilerek, cami cemaati üreticilerin görebileceği yerlere asılması sağlandı.

AVRASYA’DAN YÜKSEK LİSANS İNDİRİMİ
Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahmut Göçer yaptığı açıklama ile lisansüstü eğitimin önemine vurgu yaptı. Göçer yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan araştırmacı sayısı konusunda geldiği konumu da şöyle özetledi: “Lisansüstü eğitimin iki açıdan önemi büyüktür. Birincisi ilgili kişi açısından, kendini geliştirmek, üzerine bir şeyler koyabilmek, sahip olduğu meslek alanında yetkinleştirmek ve uzmanlık kazanmak amacıyla büyük önemi vardır. İkincisi ise ülkeye katkısıdır. Özellikle Karadeniz bölgesinin tek vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi Trabzon başta olmak üzere, bölgede bulunan bütün iller için büyük bir nimettir.

Lisans mezunu vatandaşlarımız burada bulunan Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinde yer alan programlarda yüksek lisans yapma hatta devamında doktora yapma şansına sahiplerdir. Şu an enstitülerimizde yüksek lisans ve doktora kayıtları devam etmektedir. Üniversitemiz yönetimi başvuruda bulunan öğrencilerimize %20 oranında indirim desteği vermektedir. Hatta bizden mezun olan öğrencilerimize bu destek %25 oranındadır. Kendini geliştirmek isteyen, araştırmacı niteliğini ön plana çıkarmak isteyen arkadaşlarımızı bekliyoruz. Gerek Yüksek Lisans Programlarımızda, gerekse doktora programlarımızda son derece nitelikli kaliteli bir eğitim verilmektedir.”

HAMAMİZADE TAMİRATA ALINIYOR
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan ve şehrin en büyük Kültür Merkezi konumunda ki Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi tamirata alınacak. Tamiratın kültür merkezinin çatısı, Salon 1, Salon 2’de yapılacağı kaydedilirken elektrik ve mekanik işleri toplamıyla 100 kalem iş olduğu belirtildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tamirat işleri için 30 Ocak 2020 tarihinde ihaleye çıkacağı işin süresinin ise yer tesliminden itibaren 270 takvim günü olduğu belirtildi.

Tamirat süresi boyunca Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin kullanılıp kullanılmayacağı ise henüz bilinmiyor. Hatırlanacağı üzere Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi 2008 yılında yıkılmış yerine yenisi yapılmıştı. 2010 yılının son ayında inşaatı tamamlanan merkez, 2011 yılında hizmete girmişti. Merkezin 8 yıl sonra tamirata girmesi ise dikkat çekiyor. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi devralındığı günden beri içerisinde ki aksaklıklar bir çok kesim tarafından konuşuluyordu.

HACISALİHOĞLU KOLARI SIVADI
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı’na önceki gün yapılan genel kurul ile birlikte Fatih Suat Oyman seçildi. Bu gelişmenin ardından eski Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da İl Başkanlığı’na aday olmak için kolları sıvadı. İl Başkanı Güzide Önsel Uzun’un genel kurulda kaybeden aday olan Şenol Çoban’dan yana tavır almış olması nedeniyle Hacısalihoğlu’nın İl Başkanlığı yarışında şanslı olabileceği yorumları yapılıyor. CHP İl Kongresi kıyasıya yarışa gebe olacak gibi.

Editör: Haber Merkezi