BAKAN KURUM TRABZON’DA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti’nin seçim çalışmalarını koordine eden Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) organizasyonuyla bir dizi programa katılmak üzere bugün Trabzon’a geliyor. Bakan Kurum, Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Zorluoğlu ve ilçe adaylarına destek anlamına da gelen ziyaret kapsamında, kentte çeşitli temaslarda bulunacak. SKM’nin kendisini partililerle buluşturacağı programların yanı sıra, gün boyu sahada vatandaşlar ve esnafla da bir araya gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, üniversite öğrencilerine yönelik bir söyleşiye de katılacak. İşte Bakan Kurum’un programı: 10.30 TTSO ziyaret, 11.30 Valilik ziyareti Millet Bahçesi sunumu(Avni Aker’in yeri için son çalışmaların detayları görüşülecek), 14.30 AK Parti Kadın Kolları bez çanta dikimi ve bez çanta dağıtımı, 15.00 Meydan ve çevresinde vatandaş selamlama esnaf ziyareti, 16.30 TOKİ Yomra İlçesi Kentsel DÖnüşüm projesi yerinde inceleme, 17.45 Kalkınma Mahallesi’nde bir kafede buluşma.

SÜLEYMAN SOYLU CUMARTESİ
Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da cumartesi günü AK Parti Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi’nin düzenleyeceği programa katılacağı öğrenildi. Trabzon Milletvekilliği döneminde hemen her hafta şehirde bir program düzenleyen Bakan Soylu, o günden sonra Trabzon’a çok nadir ziyaretler gerçekleştirmişti. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldı AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı için Trabzon’a ayak basan Bakan Süleyman Soylu’nun bu ziyareti şüphesiz pek çok anlam ifade edecek. Soylu’nun Trabzon’a geldiğinde şehirde ayrı bir havanın oluştuğunu bilmeyen yok. Şüphesiz bu gelişi de AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu için de teşkilat için de büyük bir moral ve güç olacaktır. Cumartesi hep birlikte göreceğiz.

TURHAN NEŞTERİ VURDU
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın görevinden alındı. Apaydın'ın yerine vekaleten Ali İhsan Uygun atandı. Bir görevden alma da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde yaşandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızır Reis Deniz’in de görevine son verildi. Deniz'in yerine ise Durmuş Ünüvar getirildi. Habertürk’te yer alan habere göre; kulislerde, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü için Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Yazıcı’nın adı öne çıkıyor. Yazıcı’nın, kısa süre içinde atamasının yapılabileceği belirtiliyor. DHMİ için kulislerde Cengiz Paşaoğlu’nun adı konuşuluyor. Paşaoğlu, bir dönem DHMİ Genel Müdürlüğü Elektronik Dairesi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı; halen Kişisel Verileri Koruma Kurul üyesi. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’ne, Genel Müdür Yardımcısı Erol Arıkan atanırken, TCDD İşletmesi’ne de mevcut genel müdür yardımcıları arasından genel müdür ataması yapılabileceği konuşuluyor.

ZORLUOĞLU’NUN TEMPOSU
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, uzun zamandır yoğun bir tempoyla çalışıyor. Trabzon’da deyim yerindeyse gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmadı. AK Parti’nin Trabzon’da yüzde 60’lar seviyelerinde oyu olmasına rağmen sanki yarışta gerideymişçesine bastırdı ve artık projelerini oluşturdu. Yakın zamanda proje tanıtım toplantısı düzenleyerek hazırladıkları projeleri kamuoyuna duyuracak. Zorluoğlu dün İstanbul’daydı. Maltepe Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği programa katıldı. Programa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’la bir süre sohbet eden Zorluoğlu, “Trabzon’a ve şahsıma verdikleri desteklerden ötürü Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ederim” dedi. Zorluoğlu günün akşamında ise, sosyal medyadaki kemençe eşliğinde türkü söylediği görüntülere yorum yapıp, programına davet eden Best FM’de Adem Metan’ın programına konut olan Zorluoğlu, dinleyicilerine keyifli anlar yaşattı. Kısaca Zorluoğlu hem siyasi çalışmaları ile hem sosyal yaşamı, aktiviteleri ve halkla diyaloğu ile şimdiden Trabzonluların dikkatini çekmeye ve sempatisini kazanmaya başladı.

Editör: Haber Merkezi