İKİ İSİM NE KONUŞUYORDU?
Dün Atapark’ta ASKF Başkanı ve Eski CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Cahit Erdem ile Eski Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’le karşılaştık. İkilinin çay masasına oturduk. Tabii söz hemen pazar günkü il kongresine geldi.

Cahit Erdem “Ben tarafsızım, kimseyi desteklemiyorum.” dedi. Mustafa Nadir ise “Ben Güzide Uzun’u destekliyorum. Ama kim seçilirse seçilsin başkanımdır.” dedi.

Nadir’e Uzun’un listesinde olup olmayacağını sorduk. “Belli değil.” dedi. Nadir hayli ketumdu ancak biz onun bir önceki gün partide yoğun bir tartışmanın içinden çıktığını öğrendik. Daha sonra telefonla aradık ancak ayrıntı vermedi.

AKÇAABAT’A ÖZEL GAYRET
Güzide Uzun, Akçaabat’a hayli odaklandı. Çünkü kilit her anlamda Akçaabat’tı. Ortahisar’dan her aday oy alır. Dolayısıyla Akçaabat’ı alan kazanır. Ömer Hacısalihoğlu’nun Akçaabatlı olması da Hacısalihoğlu açısından avantaj, Uzun açısından dezavantaj.

Bu nedenle bir yol arayan Uzun, Mustafa Nadir üzerinden Akçaabat’tan destek toplamaya çalışırken mühim bir hamleyle Ali Türen Öztürk’ü safına çekti. Öztürk’ün parti meclisine karşılık ikna olduğu ileri sürüldü. Bu arada bir ara ilçe başkan adaylığına da ismi geçen Cengiz Bölükbaşı’nın da Ömer Hacısalihoğlu’nu desteklediği ve bu manada çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.

SENDROMUMUZ ORTADAN KALKSIN
AK Partili Murat Zeki Solak spor ile siyaset ilişkisi tartışmalarına değindi.

Solak “Trabzonspor yönetimlerinin dışında kalınca mevcut yönetimi itibarsızlaştırmak için siyasetin kulübe katkı yaptığını ihbar eden ve bu söylemden nemalanmak isteyen yerel siyasetçilerin olduğu bizim gibi bir şehir bulunamaz. İktidarların hepsi en az bizim kadar GS, FB, BJK gibi tüm kulüplere yardım etmiştir. Bunu bilmeden yorum yapanlar sadece rakip kulüplere aleyhimizde kullanmaları için malzeme verir. Bir durun da yıllardır şehir olarak yaşadığımız patinajın sebebi sandığımız şampiyon olamama sendromumuz ortadan kalksın.” dedi.

Solak’ın bu açıklamalarını dikkat almak gerek. Görevdeyken susup, görevde değilken ortaya çıkıp açıklama yapanlar artık bu kulübün yakasından düşmelidir. Trabzonspor ne çektiyse bu zihniyetten çekmiştir.

ÇAKIROĞLU’NU ANDI
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 5 yıl önce Ege Üniversitesinde öğrenci kılıklı terör yandaşları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu andı. Aydın “Şehadetinin 5. yıldönümünde ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Ruhun şâd olsun yiğidim. Mekânın cennet olsun şehidim.” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİNİN SERT TARTIŞMASI
AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı ile CHP’li Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Tuncay Demirci sosyal medya üzerinden sert bir şekilde tartıştı. Yaylalı’nın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili paylaşımının altında yaşanan tartışmanın farklı bir boyutu daha var. Yaylalı ve Demirci inşaat mühendisi ve Yaylalı kısa süre önce İnşaat Mühendisleri Odasının başkanlığını yürütüyordu.

Demirci, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulunun Gezi’yle ilgili destek açıklamasını paylaşarak “Gezi olayları sırasında TMMOB’un basın açıklamasını paylaştım. Yorum yaptığınız paylaşımın sahibi de o tarihte TMMOB Trabzon Şube Başkanı idi. Bazı insanlar ticaretlerinin bereketi için şekil değiştirebiliyorlar.” dedi.

Yaylalı ise “Tuncay Demirci Hadi oradan. O dediğiniz menfaatçilik aklımdan hiç geçmedi ki başkalarını da sizin gibi yaftalamaya çalışayım.” karşılığını verdi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği iş birliğinde ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ gerçekleştirildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan ve üç gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Eğitim programının açılış konuşmasını Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk yaptı.

Konuşmasına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Murat Zorluoğlu’nun selamlarını ileterek başlayan Şentürk “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ile katılımcılara ‘Merkezi Finans’ ve ‘İhale Birimi’ nezdindeki çağrılar ile Kalkınma Ajansları ve diğer proje formlarının hazırlanması, doldurulması, proje uygulamalarına yönelik beceri kazandırılması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi