KTÜ’NÜN 64. YILDÖNÜMÜ

Karadeniz Teknik Üniversitesinin 64. Kuruluş yıl dönümü töreni KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ülkemizin, Cumhuriyet tarihimizin en köklü kuruluşlarından biri olan ve teknik eğitim konusunda hem ülkemizde hem de dünya genelinde söz sahibi olan Karadeniz Teknik Üniversitesinin, 64. Kuruluş yıl dönümü programında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Ustaoğlu, “Karadeniz Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bugüne eğitimde öncülük vazifesini en iyi şeklide yerine getiren üniversitelerimizden bir tanesidir.  Bu yönüyle üniversite kurucularımıza, tüm akademisyenlerimize ve gençlere teşekkür ediyorum” dedi. Törende ayrıca 2019 yılı Akademik ve Doktora Ödülleri öğretim üyelerine takdim edildi. Buraya kadar her şey güzel ancak 64’üncü yılını kutlayan bir üniversitenin hastanesinin içerisinde bulunduğu durum herkesi bir daha düşünmeye sevk etmelidir. Ayağı kırılan hastadan alçı, ameliyatlık hastadan iplik, kan aldırandan yara bandı isteyen bir hastane, eline mikrofonu alanın, “Türkiye’nin en köklü eğitim kurumu” diye tabir ettiği KTÜ’ye yakışıyor mu arkadaşlar. Dünkü törene katılan siyasiler, yetkililer, etkililer herkes bu soruyu kendine sormalıdır.

YENİDEN REFAH HIZLI ÇIKTI

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkanı Bahattin Sungur’un katılımıyla gerçekleştirilen iftar programında partinin tüm teşkilatı bir araya geldi. Toplantıya bölge başkanları Ahmet Ziya Akıntürk ve Recep Yakuphan, İl Başkanı Mustafa Durmuş, Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kenan Akçay, Akçaabat ilçe Başkanı Barış Sandıkcı, Çarşıbaşı ilçe başkanı Gökhan Şahin, Vakfıkebir İlçe Başkanı Sadettin Çiçek, Yomra ilçe başkanı Hüseyin Ay, Maçka ilçe başkanı Devrim Altuntaş, Arsin ilçe başkanı Hamza Bilgin, Araklı ilçe başkanı Metin Baycan, Sürmene İlçe başkanı Hakan Aydın, Of ilçe Başkanı Hüseyin Bereket Ayaz ile ilçe teşkilat ve de siyasi işler başkanları katıldı. Akçaabat ilçe Başkanı Sandıkcı, “Bu davaya gelen bu davadan şeref bulur. Biz dâhil bu davaya gelerek davaya şeref vermiş değiliz. Kim bu davaya gelirse ancak şeref bulur. Bu vesile ile Toplantımızın ilimize ülkemize ve âlemi İslam’a hayırlar getirmesi yüce Mevla’dan niyaz ederim” dedi.

ÇİFTÇİLER EĞİTİMDE

Trabzon’da ilk kez Ortahisar Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün destekleriyle 'Meyve ağaçlarını budama ve aşılama kursu' düzenleniyor. Özellikle yok olmaya yüz tutmuş yerel meyvelerin yetiştirilmesine yönelik olarak düzenlenen meyve ağaçlarını budama ve aşılama kursuna 16 kişi katılırken, kursiyerler yaklaşık 60 saatlik bir eğitimden geçiyor.Meyvelikte verim kaliteyi artırmak için bakım işlerinin usulüne uygun bir şekilde yapılması gerektiği belirtilirken, kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim görüyor. Bölgede öne çıkan ürünlerden olan ve ekonomik olarak önemli gelir kaynağı fındığın budaması nasıl yapılacağı konusu Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Ercan Çolak tarafından anlatıldı.

ONEMSA BAŞLIYOR!

Trabzon’da basın ve yayın alanında oldukça aktif bir isim olan ve en son 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy’un basın danışmanlığı görevini üstlenen, meslektaşımız, mesai arkadaşımız Onur Emre Sarısoy, ‘Fotonemsa’ adıyla artık profesyonel çekimlere başlıyor. Sarısoy, Özel Gün Çekimi (Açılış, Organizasyon, Söz, Nişan, Düğün, Doğumgünü ve Mezuniyet) -İç ve Dış-Mimari ve Proje Çekimi, Ürün ve Katalog Çekimi, Web Sitesi Çekimi, Sosyal Medyaya Özel Çekimler yapacak. Kendisini kutluyor sonsuz başarı dileklerimizi iletiyoruz.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, “28.02.2019 tarih ve 30700 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğü giren Maden Kanunu ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunla, 11.01.1989 tarih ve 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa Geçici Muafiyet maddesi eklenmiştir. Bu muafiyet ile 01.12.2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aleti kullanıcıları, 28.02.2019 tarihinde başlayıp 28 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek olan 90 günlük süre içerisinde, ölçü aleti türüne göre il müdürlüklerine yada yetkili muayene servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceklerdir” denildi.

Editör: Haber Merkezi