45. YIL KUTLAMASI
TTSO, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıl dönümü Trabzon’da düzenlenen törenle kutlandı. Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatının 45'inci yıl dönümü Trabzon valiliği Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Trabzon Vali Yardımcısı Tolga Toğan, KKTC Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan yardımcısı Tolga Avcı, il protokolü, Muharip Gaziler Derneği yöneticileri ve Kıbrıs gazileri katıldı. KKTC Başkonsolosu Zalihe Erden tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Tören valilik önünde toplu fotoğraf çekiminin yapılmasıyla sona erdi.

ATO’DAN ÇIKARMA
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ile görüştü. ATO Başkanı Gürsel Baran, 19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında 2. Uluslararası Coğrafi işaretli ürünler zirvesini düzenlediklerini belirterek “Trabzon’un bu zirveye çok güçlü katılım sağlamasını bekliyoruz” dedi. Zirveyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlediklerini ifade eden Başkan Baran, “ Ankara Ticaret Odası olarak bu yıl ikincisini ‘Anadolu’dan dünyaya’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. 2. Uluslararası Coğrafi işaretler Zirvesi’ne Trabzon’un bütün değerleri ile çok güçlü katılmasını bekliyoruz. Türkiye olarak illerimizin, bölgelerimizin coğrafi işaretli ürünlerinin ekonomi için büyük bir değer oluşturmaktadır. Coğrafi işaretli ürünlerimizin kalkınmada itici güç olması ve büyüyen uluslararası ticaretteki payının artırılmasını katkı vermeyi hedefliyoruz. Trabzon’un marka değeri yüksek fındığı, çayı, hasır bileziği, tereyağı, Akçaabat köftesi, Sürmene Bıçağı, Hamsiköy sütlacı, Keşan bezi gibi nice güçlü ticari değeri yüksek ürünlerimiz var. İşte bu zenginliğimizi uluslararası ticarete açmak istiyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerimizin ihracattaki payını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca zirvede bu ürünlerimize satış imkanı da sağlayacağız” şeklinde konuştu.

MHP SİYASİ PARTİDEN ÖTEDİR
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım MHP’nin siyasî bir partiden öte savunma mekanizması olduğunu belirterek, “MHP’yi diğerleri gibi zannedip teşkilatta görev yapanların hepsini sadece siyasetçi sınıfına sokarak farklı bir algıyla bakılmasını hazmedemeyiz. MHP Türk milletinin tarih sahnesinden hiç silinmemesi için Türk projesidir. Kimseyle işimiz yoktur. Çünkü biz partiler üstü, kurtuluş harbi veren bir hareketiz. Her kesimden dostluklar kurabilmemiz bu bakış açımızın bize en büyük hediyesidir. Haksızsak 6 yaşındaki çocuktan korkarız, haklıysak dünyaya kafa tutarız. Yunus gönlümüzün de gücümüzün de sınırı yoktur” dedi.

BAKANLIK UYARDI!
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, BNV enfeksiyonunun sivrisinek sokması ile bulaşan, insanlarda nörolojik hastalıklara neden olabilen ve nadiren ölüme yol açabilen bir hastalık olduğu belirtildi. Hastalığın genelde mevsimsel olduğu, yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görüldüğü ifade edilen açıklamada, salgın bölgelerinin başlıca kuş göç yolları üzerinde yer aldığı aktarıldı. Kuşların virüsün esas konağı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, sivrisineklerin taşıyıcı kuşlardan beslenmesi halinde virüsü alarak insanlara bulaştırabildiği kaydedildi. Hastalığın kuluçka süresinin 3-14 gün olduğu belirtilen açıklamada, "Virüsün bulaştığı kişilerin yüzde 80'inde herhangi bir belirti görülmez. Hastaların yaklaşık yüzde 20'sinde ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, lenf bezlerinde şişlik, bulantı-kusma, ciltte döküntü görülebilir. Yaklaşık bir haftada iyileşme beklenir. Hastalığın özel bir tedavisi yoktur, destek tedavisi esastır” ifadeleri kullanıldı.

YÜZDE 35’LERDE
AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı’nın yüzde 35’lerde olduğunu söyledi. TBMM’de konuşan Bak, “Tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Rize-Artvin Havalimanı Türkiye'de denize yapılan ikinci, dünyada üçüncü havalimanı. Turizm açısından havalimanı son derece önemli bir yatırım” dedi.

Editör: Haber Merkezi