DENETİMLER ARTMALI
Malum son günlerde koronavirüs vakaları Trabzon’da artış göstermekte. Yetkililerde vatandaşları bu konuda uyararak dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıp kurallara uyulması gerektiğini belirtiyor. Maske, mesafe ve hijyen uyarılarını dikkate alalım. Aynı zamanda şunu da belirtelim ki evet denetimler yapılıyor ama koronavirüsle mücadele kapsamında bu konuya biraz daha ağırlık verilmeli. Salgınla mücadelede denetimler arttırılmalı.

İSTANBUL’A TRABZONLU MÜDÜR
Antalya’nın Trabzonlu Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı. Antalya’da 2013 yılında göreve başlayan ve 7 yıl burada çalışan Hacıcaferoğlu, birçok hizmette bulundu. Antalya’ya Hacıcaferoğlu’nun yerine ise Spor Şube Müdürü Yavuz Gürhan atandı. Burhanettin Hacıcaferoğlu Trabzon Sürmene doğumlu ve lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde 1991 yılında tamamlamış. Hacıcaferoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

AVRASYA’DA MÜJDELİ HABER
Avrasya Pazarı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu, üyelerine müjdeli bir haber paylaştı. Yapılan açıklamada, “Başarının arkasında azim, cesaret ve mücadele vardır. Eğer ki yürekten inanmışsanız zaten başarmışsınızdır. 30 yıllık makus talihimizi yeneceğiz dedik, Bismillah diyerek yola çıktık. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Menzilimize çok yakınız. Pazarkapı Mahallesi Moloz mevkiinde yapılacak olan Yeni Yaşam Alanı Projesi içinde yer alan Avrasya Pazarımızın yapımı ile ilgili olan inşaat, teknik, statik, mimari ve yapım projelerinin tamamını aldık. İşte büyük hedefimize artık sadece bir kaç adım kaldı. Bu projemiz önce Avrasya Pazarımıza ve Trabzon'umuza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah” denildi. Avrasya Pazarı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu, üyeleri için elini taşın altına koydu ve müjdeli haberi verdi. Umarız kısa sürede proje hayat bulur ve esnaf da istediğine kavuşmuş olur.

KENT BELLEĞİ YİTİRİLMESİN
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası- Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz önemli bir çağrıda bulundu. Karbuz’un çağrısı şöyle: “Değerli arkadaşlarımız; dostlarımız. Kentimizin belleğini yitirmemesi, değerli anlar, anılar ve fotoğraflarımızın gelecek nesillerimizle buluşturulabilmesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Kütüphanesi sizlerin desteklerinizi bekliyor. Odamız, Trabzon'un tarihini ve kültürünü arşivliyor; kütüphanesinde topluyor. Bu çerçevede elinizdeki eski Trabzon'a ait fotoğraflarınızı ve eski kitaplarınızı TTSO kütüphanesine bağışlamak ister misiniz? Kitaplarınız, fotoğraflarınız kaybolup gitmesin. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.”

İMAMOĞLU HAZIRLIĞI
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı Kurban Bayramı’nda şehri ziyaret edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştireceği programlar için hazırlıklarını sürdürüyor. İmamoğlu’nun şehirle buluşması adına birçok etkinlik tertiplenecekken aynı zamanda Rize’de de programlar gerçekleştirecek.

BELEDİYECİ TAKİPTE
Belediye çalışanlarının özellikle belediye başkanı ve belediye ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımları beğenip beğenmedikleri konusunda takip edildiği öne sürüldü. Aynı zamanda belediye çalışanı olduğu halde başka bir işte de görev yapanların profillerinde kendilerini nasıl tanıttıkları da inceleniyormuş. Bakalım bu işin altından ne çıkar, bekleyip göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi