TRABZON GÜNLERİ VARMIŞ!
İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Trabzon Günleri dün başlamış. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Ancak hemen her şeyde olduğu gibi, ‘Bir işimiz de doğru dürüst olsun’ dedirten uygulamalara şahit oluyoruz. Öncelikle böyle etkinliklere kurum ve kuruluşlar davet edilirken kişilerle değil kurumlarla iletişime geçilir. Kurum organizatörlere isim verir, o isimler de kafilede yer alır ya da almaz. İkincisi etkinliğe katılacak gazetelerin İstanbul’a otobüsle gideceği söylendi. Pek çok gazeteci yolculuk nedeniyle etkinliğe katılmaktan vazgeçti ama dün gördük ki arkadaşlar uçakla İstanbul’a taşınmış. Organizasyonun Trabzon ayağına bakan Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş Bey aklında kalan gazetecileri özel davet ederken ve hatta gazetelere kendi kafasına göre kontenjan uygularken bazı kişilerin eşli, dostlu, kankalı yolculuk yaptıklarına şahit olduk. Mademki eşinizi, dostunuzu, sevgilinizi İstanbul’a götürecektiniz adına Trabzon günleri değil 10. eş, dost, kanka günleri deseydiniz. En azından kimlerin katılıp katılmayacağını bilirdik de ona göre hareket ederdik. İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, Trabzon’da düzenlediği basın toplantısında, “Trabzon’a yakışır bir etkinlik yapacağız” demişti. İstanbul’daki Trabzon tiyatrosu (!) aynen dediği gibi Trabzon’a yakışır şekilde başladı. Hep birlikte alkışlıyoruz.

BARO’YA GÜÇLÜ İSİM!
13-14 Ekim 2018 tarihinde Trabzon Barosu’nda başkan ve yönetim kurulu seçimleri yapılacak. Mevcut başkan Sibel Suiçmez henüz adaylığını açıklamadı ama devam edecek gibi. Yapılacak seçimlerde Osman Cora’ya yeni dönemde Baro Başkanı olması yönünde yoğun baskı yapıldığı bilgisine ulaştık. Cora ise, Trabzon barosunun önemli bir meslek örgütü olduğunu ve geçmişte Baro’ya birçok arkadaşlarının çok güzel hizmetlerde bulunduğunu belirterek adaylığı konusunda kendisine baskı olduğunu teyit etti. Ancak işlerinin yoğunluğunu ve birçok STK’da mevcut görevleri nedeniyle henüz bir karar vermediğini dile getirerek, “Baro Başkanlığı meslektaşlarımıza hizmet noktasında onurlu bir görevdir” diyerek kapıyı açık bıraktı. Görünen o ki Suiçmez rakipsiz değil. Cora dışında Avukat Mahmut yazıcı, Ahmet Şükrü İpek ve Haluk Raci Gençosmanoğlu’nun da adaylık düşündüğü bilgisine ulaşıldı. Cora’nın aday olması halinde seçimi kazanması da kesin gibi. Zira Cora çevresinde etkin ve yetkin bir hukukçu profili çizmesi, bürosunda çok sayıda stajyeri mesleğe hazırlaması, şehrin dinamikleri ile ve her kesimle iyi ilişki kurması şansını daha da artırmakta.

İLÇE YÖNETİCİLERİ DE BIRAKIYOR
İYİ Parti’de sular durulacağa benzemiyor. Dün Ortahisar İlçe Başkanı Avukat Duygu Keleş Aydın’ın görevden ayrılması ile sarsılan İYİ Parti’de istifalar da ardı sıra geldi. İYİ Parti Ortahisar ilçe yöneticilerinden Ömür Samim Özcağlar, Onur Akşan, Derya Boğuşlu, Gülizar Tekin ve Murat Baş’ın görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi. Partide ilçe başkanı birkaç isminde önümüzdeki günlerde istifalarını verecekleri de gelen bilgiler arasında.

KURU’DAN ÖNERİ VAR TÜRKAV
Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, okullarda ‘Andımız’ın yeniden okutulması önerisinde bulundu. Kuru, “21. Yüzyıl dünyasında Türkiye’nin eğitimle başarıya ulaşabileceği muhakkaktır. O halde, Milletin değerleriyle bütünleşmiş bir eğitim ve öğretimin Türk gençliğine vereceği heyecan ve azmini beraberinde getirecektir. Bunun dışında kehanetleri bilim zanneden uygulamaların eğitim ve öğretime hiçbir getirisi olmayacaktır. Andımız 1933 yılından beri bazı dönemlerde değişikliğe uğrasa da okullarda okutulmasının tekrar devamının sağlamsını TÜRKAV olarak önemli görüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi