KORAY AYDIN MHP’Yİ UNUTTU
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın dün Yomra Belediyesini ziyaret ederek hem Yomralılara teşekkür etmek hem de Başkan Mustafa Bıyık’a destek vermek istedi. Koray Aydın’ın ziyareti hem Yomra’da hem İYİ Parti teşkilâtlarında heyecana yol açtı ki ziyarete ilgi hayli fazlaydı. Koray Aydın basın açıklaması sırasında Mustafa Bıyık’a destek veren herkese, tüm partilere teşekkür etti ancak parti isimlerini sayarken eski partisi MHP’yi unuttu.

Aydın şunları kaydetti: “…Bu imkânı tanıyarak kendisine destek olan tüm partililere teşekkür ederiz. Hangi partiden olursa olsun; CHP’liye, AK Partiliye; Demokrat Partiden, Saadet Partisinden, Büyük Birlik Partisine kadar oy veren bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Burada Yomralı kazandı.”

İL BAŞKANLIĞINA ISINIYOR
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, il başkanlığına ısınmaya başladı. CHP’li milletvekillerinden oluşan heyetin ziyaretlere İl Başkanı Güzide Uzun katılmazken Ömer Hacısalihoğlu’nun katılması dikkatlerden kaçmazken bir dikkat çekici ayrıntı da dün yaşandı.

Dünkü basın toplantısında Ankara’da olması dolayısıyla bulunamayan Uzun’un yerine partiye gelen konukları ilk karşılayan ve partiden çıkarken son uğurlayan kişi Ömer Hacısalihoğlu oldu. Sanki il başkanlığına Hacısalihoğlu vekâlet ediyor gibiydi. Zaten biz de çıkarken kendisine “İl başkanlığına ısınıyorsunuz herhâlde.” dedik. Hacısalihoğlu gülümsemekle yetindi.

PEK YAKIŞMIYOR GİBİ!
Trabzon’un tarihî camilerinden Meydan’daki İskenderpaşa Camisindeki küçük bir ayrıntı gözlerden kaçmıyor. O da caminin hemen sağındaki tente... Kabul ediyoruz ki burası kullanışlı. Özellikle yağışın bol olduğu Trabzon’da naaşların ıslanmaması için gerekli. Ancak bunu tarihî caminin görüntüsünü bozacak şekilde sabit tutmaktansa taşınabilir farklı bir yöntemle bu sorun giderilemez mi? Neden caminin görüntüsüne bir şerh düşülsün ki? Trabzon Müftüsü’yle cami görevlilerinin ilgisine ve Trabzonluların dikkatine sunuyoruz.

ORTAHİSAR İLKİ SÜRDÜRÜYOR
Ortahisar Belediyesi geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği bir ilki bu yıl da sürdürüyor. Türklerin tarihte ilk kullandıkları ve kendilerine ait yazı sisteminin öğretildiği “Göktürkçe kursu” bu yıl da yapılacak. Yerel ve yaygın medyanın da ilgi gösterdiği kurs “bir belediyenin Türklere ait yazıyı öğretmesi” açısından Türkiye’de bir ilk olmuştu.

Ortahisar Belediyesinin şehrin muhtelif yerlerine astığı dev afişlerde “Öğrenen Şehir Ortahisar” yazıyor ve belediyenin açtığı birçok kurs burada yer alıyor. Başkan Ahmet Metin Genç’in desteklediği bu tür faaliyetler şehirde büyük takdir topluyor. Kurslar ücretsiz ve son başvurular 23 Eylül’de... Elinizi çabuk tutun.

Editör: Haber Merkezi