AK PARTİ’DE KORONA ŞOKU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Dağ'ın testinin pozitif çıkması Trabzon'da da endişeye neden oldu. Çünkü Milletvekili Dağ, Trabzon'da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Akçaabat İlçe Kongresi’ne katılmıştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, “Covid-19 testim pozitif çıkmıştır. Hekimlerimizin tavsiyeleri doğrultusunda tedavi sürecimi evde geçiriyorum” dedi. Bu haberin ardından Trabzon’da doğal olarak panik havası hakim oldu. Temennimiz kimsenin hastalık yaşamaması. İzmir Milletvekili Dağ’a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

BU HASSAS BİR KONU
Ermenistan ile savaş halinde olan kardeş ülke Azerbaycan’a destek için, Boztepe sırtlarına asılan Azerbaycan bayrağı ile ilgili CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu konuştu. Hacısalihoğlu, bölgeden Türk bayrağının indirilmemesi gerektiğini, yapılması gerekenin her iki bayrağın da birlikte dalgalanması olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, “Doğru olan Türk bayrağının yanına Azerbaycan bayrağını asmaktır. İnsanlar sosyal medya üzerinden de eleştiri getirdi, hem teşkilatımızdan, hem de vatandaştan konuyla ilgili tepki telefonları aldık. Biz ‘Neden Azerbaycan bayrağı asıldı?’ demiyoruz. ‘Neden Türk bayrağı indirildi?’ diyoruz. Yapılması gereken bir direk daha konulup Azerbaycan bayrağının, Türk bayrağının yanına asılmasıydı. Hızlı milliyetçilik yaptılar. İndirdiğin Trabzonspor bayrağı değil, Türk bayrağıdır. Kaş yaparken göz çıkartmak gibi olmuş yaptıkları. Bir an önce Türk bayrağını yeniden göndere çekmelerini bekliyoruz. Çünkü bu hassas bir konu ve Türk bayrağını yeniden Boztepe semalarında görmek istiyoruz” dedi.

Hatırlanacağı üzere Boztepe'de ki 61 metre yüksekliğinde ki direğe, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile birlikte Azerbaycan'a destek için, Azerbaycan bayrağı çekmişti.

STOK ZARAR GÖRMESİN
Karadeniz'e kıyısı olan bazı ülkelerin hamsiyi boyuna bakmadan avladığı ve bununda hamsi stoklarına zarar verdiği belirtildi. Türkiye’de boyu 9 santimetrenin altında avlanması yasak olan hamsi sürülerinin Karadeniz’e kıyı bazı ülkelerde daha küçük boylarda avlandığına dikkat çeken uzmanlar, hamsi stoklarına zarar verildiğini belirtiyor. Bu konuya dikkat etmek gerekiyor ve bu sorunun önüne geçmek için bir çalışma da ivedilikle hayata geçmeli.

GEÇMİŞ OLSUN CEVAT KOL
Trabzon basınının önemli isimlerinden Cevat Kol geçirdiği kalp krizi ile hastaneye kaldırdı. Kol’un sağlık durumu iyi ve şuanda evinde istirahat halinde. Kol’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ARABALI SİNEMAYI TRABZONLU SEVDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Araklı Belediyesi ortaklığıyla hazırlanan Arabalı Sinema Etkinliği büyük ilgi gördü. Araklı sahili pazaryerinde dev led ekran kuruldu. Alanda araçların nizami bir şekilde yerleşmesini sağlamak adına görevliler vatandaşlara yardımcı oldu. Bölük filmini izlemek için Araklı’dan ve çevre ilçelerden vatandaşlar alana akın etti. Etkinliğe giriş kısmında ise ücretsiz patlamış mısır ve içecek ikramı yapıldı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi etkinliğe ailesiyle birlikte katıldı. Başkan Çebi etkinlik alanında araçları tek tek dolaşarak hem ikramlarda bulundu hem de vatandaşlara iyi seyirler diledi. Ayrıca Başkan Çebi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Murat Zorluoğlu’na ve Büyükşehir Belediyesine bu güzel etkinlik için ilçe halkı adına teşekkür etti. Gördüğümüz o ki Arabalı Sinema etkinliğini Trabzonlu çok sevdi.

Editör: Haber Merkezi