NEDİR ALIP VEREMEDİĞİNİZ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, Trabzonlularla ilgili sözlerine bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Güngör’ün, sokakta karşılaştığı bir Trabzonluya, “Sizi biz Müslüman yaptık” sözlerini gündeme taşıyan Akşener, “AK Parti kadrolarının cehaletce cüretine bakın” dedi.

Güngör’ün tarihten bi haber olduğuna dikkat çeken Akşener, “Tarihinden bihaber bir belediye başkanı Trabzonlu bir kardeşimize ne dedi? ‘Sizi biz Müslüman yaptık.’ dedi. Lafa bak lafa. Ne diyor âlim, “İslam’ın şartı beştir, altıncısı haddin bilmektir.” Bre hadsizler nedir Trabzon ile alıp veremediğiniz? Nedir Karadeniz ile alıp veremediğiniz? 31 Mart’a giderken Ekrem İmamoğlu’na Pontus göndermesi yapmaktan utanmadınız. Şimdi de ‘Sizi biz Müslüman yaptık.’ diyorsunuz. Siz kimsiniz? Senin haddine mi o laflar? Sultan Mehmet’in kapısını açtığı, Sultan Selim’in idare ettiği, Sultan Süleyman’ın doğduğu topraklardan bahsediyorsun efendi. Ağzından çıkanı kulağın duysun. Haddini bil haddini cahil adam” ifadelerini kullandı.

REVİ: KUVVETLİ İŞİNE BAKSIN
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi'den AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun açıklamalarını desteklediğini söyledi. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun açıklamalarının arkasında olduğunu ifade eden Revi “İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli işine baksın. Bizim Trabzonla ilgili gündemimiz yoğun. Yapılması gereken hizmetlerle meşgulüz. Kendisi ile uğraşacak zamanımız yok. Polemik yapmak istiyorsa HDP'li ortaklarına laf yetiştirsinler. Sayın vekilimizin söylediklerinin arkasındındayız.” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli'nin açıklamalarının edep sınırlarını zorladığını belirten Revi “Hiç mi siyasi edep dersi almamış. Bir hanımefendi ile ilgili açıklama yaparken nasıl bu kadar küçülebiliyor buna bir anlam veremiyorum. Bir siyasetçi, bir milletvekili olması bir yana bir hanımefendiye “Yandan çarklı temsilci” diyebilme edepsizliğinin cesaretini kimden alıyor doğrusu merak ediyorum. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener için “İyi Parti'nin yandan çarklı Genel Başkanı" dense bu açıklama hoşlarına gider mi? Bu yüzden bu açıklamaya ilk tepki göstermesi gereken kişi Meral Akşener'dir. Ve inanıyorum ki bu açıklamayı okuduğu vakit seviyesiz üslubundan dolayı Azmi Kuvvetli'nin istifasını isteyecektir.” diyerek Akşener'e gönderme yaptı.

ÇOCUK HAKLARI İÇİN TOPLANDILAR
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları-HOPO Proje Yarışması kapsamında MCOMUN'19 "Çocuk Hakları" temalı "Geleceğin Liderleri" (Future Leaders) etkinliği gerçekleştirildi. Temel olarak Birleşmiş Milletler'in farklı komitelerinin simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinlik olan MUN (Model United Nations) konferansları Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulanmaya başlandı.

Her biri farklı bir ülkenin delegesi olarak İngilizce dilinde temsilcilik yapan 11-17 yaş grubundaki öğrenciler, ilk gün 3 oturum halinde dünyadaki çocukların durumu ve hakları hakkında görüşmeler yaptılar. İkinci gün çözüm önerilerinin komisyonlar tarafından sunulmasının ardından alınan kararlar oylama yapılarak belirlendi. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde MCOMUN’19 bildirisini yayınlayacak gençler, “geleceğin liderleri” olarak hem dünya meseleleri hakkında görüşlerini sundular hem de yabancı dil becerilerini geliştirdiler. Program aralarında canlı müzik ve eğlenceli aktiviteler konferansa renk kattı. Program "En iyi delege" ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

TRABZON TEKNOKENT BİRİNCİSİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş ve Trabzon Teknokent Genel Müdürü Ömer Kurnaz’ın katılım gösterdiği ATO Congresium’da düzenlenen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’nde Trabzon Teknokent En İyi Gelişme Gösteren TGB Kategorisi’nde 1. oldu. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri genel sıralamasında 13. sıraya yerleşen Trabzon Teknokent Ödülü’nü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan aldı.

Editör: Haber Merkezi