USTAOĞLU’NDAN AVRASYA’YA ÖVGÜ
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Avrasya Üniversitesi’ne iadeyi ziyarette bulundu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ağırlayan Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Vali Ustaoğlu’na üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreci anlattı. Vali Ustaoğlu ise Avrasya Üniversitesi tahmin ettiğimden daha kapasiteli, daha kaliteli bir yapıya sahip olduğunu görüyorum; ilerleyen günlerde daha detaylı bir ziyaret yapacağım ve tüm yerleşkelerinizi gezeceğim. Avrasya Üniversitesi şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir kurumdur” dedi.

ÖRS, TRABZON’U ALKIŞLATTI
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, 2018 LGS’de Türkiye birincisi olan Trabzon’u TBMM’de gündeme getirdi. Bütçe görüşmelerinde İYİ Parti adına söz alan Örs, konuşmasına başlarken; “2018 LGS'de, Liselere Geçiş Sınavı'nda ilim Trabzon hem Türkiye puan ortalamasında hem Türkçe, matematik ve fen bilgisi puanlarında Türkiye 1'incisi olmuştur, bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim. Bu başarıyı elde eden çok sevgili öğrencilerimize, onların bu başarısında çok büyük emekleri olan değerli öğretmenlerimize ve bu çocuklarımızı yetiştiren sevgili, çok saygıdeğer anne ve babalara hepinizden bir alkış rica ediyorum.” dedi. Örs’ün çağrısına TBMM’deki tüm gruplar alkışlarla destek verdi.

GÖZÜNÜZ KÖR MÜ?
Biz yazmaktan bıktık, siz duyarsız olmaktan bıkmadınız. Elbette bu işin kesin bir sonucu mümkün değil. Elbette vatandaş da haklı ancak bu iş artık gerçekten can sıkmaya başladı. Trabzon’un neresine giderseniz gidin yayaların kullanımı için yapılan kaldırımlar araçların istilası ile doldu. Bu fotoğraf ise Ordu’dan. Fatsa ilçesinde görme engelli bir çocuğun, kaldırıma park eden araca başını çarpması yürekleri sızlattı. Bu ve bunun gibi pek olay Trabzon sokaklarında da yaşanıyor. Resmen yayalar yolda araçlar kaldırımda duruyor. Defalarca yazdık, polis ekipleri yollara çıktı, kaldırımdaki araçlara cezalar yazdı. O gün şanslı olanlar cezadan kurtuldu, ödeyenler yarın bir daha kaldırıma park etti. Ceza yiyen yediğiyle kaldı. Ama saman alevi gibi denetleme yapmak yerine kalıcı uygulamaların daha medeni, daha insana saygılı, daha vicdanlı bir şehir için daima denetim yapılmalıdır diyoruz. Ordu’daki olay için ise şunu söylüyoruz: “Hadi o küçük çocuğun gözleri görmüyor ancak kaldırımdaki aracı görmeyen yetkililerin gözleri kör mü?”

2 İLÇE BAŞKANI ATANDI
Hatırlanacağı üzere AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Beşikdüzü İlçe başkanı Harun Demirci ve Hayrat İlçe Başkanı Salih Öztel görevlerinden istifa etmişti. 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde adaylık için istifa eden 4 ilçe başkanından 2’sinin yerine atama yapıldı. Vakfıkebir İlçe Başkanlığı’na Ahmet Uzun, Beşikdüzü İlçe Başkanlığına ise Ahmet Gören atandı. Diğer ilçe başkanlıklarına atama yapılmaması kafalarda soru işareti oluştururken, Akçaabat ilçe nüfusunun 100 bini geçmesi nedeniyle belirlenen adayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı kaydedilirken Hayrat İlçesinin ise İlçe Belediye Başkan adayının belirlenmesinin ardından açıklanacağı ifade edildi.

ALPERENLERİN GECESİ
Alperen Ocakları Trabzon il Başkanlığı, “Alperenlerin Şahlanış Gecesi” adlı bir program düzenliyor. Ozan Ünsal konserinin de gerçekleşeceği gece yarın akşam saat 19.00’da Varlıbaş AVM altında bulunan Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Program Salonu’nda gerçekleşecek. Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Trabzon İl Başkanlığı tüm Trabzon’u programa davet etti.

Editör: Haber Merkezi