TEMPOYA HAZIR OLUN
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cumartesi günü Trabzon’da olacağını dün sizlere duyurmuştuk. Program resmi olmasa da belli oldu. Trabzon merkezde Trabzon İl Başkanlığı tarafından hazırlanacak seçim gezilerine katılacak olan Bakan Soylu’nun daha sonra miting programına geçeceği öğrenildi. Soylu 23 Şubat Cumartesi ve 24 Şubat Pazar günlerinde Of, Arsin ve Vakfıkebir’de geniş katılımlı mitingler düzenleyecek. Bakan Soylu şehre her geldiğinde Trabzon’da muhakkak olağanüstü bir hareketlilik, coşku oluyor. Şehirde nispeten kısa bir zaman diliminde büyük bir sevgi bağı kurdu ve bunu da hissettirdi. Son olarak geldiği AK Parti Trabzon aday tanıtım törenindeki konuşması sırasında tribünlerin coşkusu hala hafızalarda. Bu yüzden Soylu’nun hafta sonu ziyareti çok büyük anlam ifade ediyor. Hem ‘Soylu Trabzon’a küstü’ dedikodularının önüne geçilecek hem de ‘Trabzon onu çok özledi’ söylemleri karşılığını bulacak. Haliyle Bakan Süleyman Soylu’nun Trabzon’dan vereceği mesajlar da büyük bir merak konusu.

ZORLUOĞLU NEDEN ELEŞTİRİLDİ
Şehre geldiği günden beri yaptığı ziyaretlerle dikkatleri üzerine çeken AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, şu sıralar bazı kesimler tarafından eleştiriliyor. Neden mi? Çünkü devletin valisi Zorluoğlu, çıkıp eşiyle birlikte türkü söylemiş ve bunu kayda alıp sosyal medyadan paylaşmış. Sosyal medya paylaşımını gören Best FM’den Adem Metan da kendisini programa davet etmiş. Daveti geri çevirmeyen Murat Zorluoğlu, Trabzon’dan kalkıp İstanbul’a giderek programa katılmış. Orada da kemençe eşliğinde türkü söylemiş. Ve bu bir başkan adayına yakışır mıymış? Dertlendikleri, daha doğrusu eleştirdikleri şey bu. Ya arkadaş bunda ne var? Eleştiri her zaman olacaktır elbette ancak bu kadar da ağzı olan konuşuyor noktasına işi getirmemek lazım. Programı baştan sona kadar hem dinledik hem de Zorluoğlu’nun hesabından yapılan paylaşımlardan izledik. Gayet doğal, gayet içten, gayet samimi, gayet güzel bir ortam gördük. İzlerken biz hiç, “Devletin valisine bak ya türkü söylüyor. Yakışıyor mu?” demedik, aksine, “Devletin valisine bak ya çıkmış hiç utanmadan, ego yapmadan ne güzel türkü söylüyor. Helal olsun” dedik. Sosyal medyadaki videoya yapılan yorumlara bakınca da halkın da sempatisini kazandığını görürsünüz. Tüm bu cılız eleştirilere rağmen biz Murat Zorluoğlu’nun her şeyden önce doğal, içten, samimi ve renkli bir insan olduğu izlenimine sahibiz. Böylesinin de Trabzon’un ruhuna iyi geleceği iddiasındayız.

BÜYÜKŞEHİR MARATONA HAZIR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bugün basın toplantısı yapacak. Toplantının konusu ise bu yıl 39’su düzenlenen “Uluslararası Yarı Maratonu ile halk koşununun bilgilendirmesi olacak. Atapark’taki belediye binasında yapılacak olan toplantı saat 10:00’da başlayacak. Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101.nci yıldönümü münasebetiyle yapılacak maraton için Büyükşehir Belediyesi önemli bir tanıtım faaliyetine başladı. Geçtiğimiz yıl Trabzonlu tanınmış sanatçı ve ekran yüzlerini maratonun duyurulmasında kullanan Büyükşehir Belediyesi bu yıl ise maratona önceki yıllarda katılan kişileri tanıtım filminde oynattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler oldukça ilgi çekti. Doğrusu bu tür filmler tanıtım anlamında önemli bir misyon taşıyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin kendi personeliyle yaptığı çalışmaların maratona kadar devam edeceği öğrenildi.

ORTAHİSAR HANGİ GALAKSİDE!
Seçim sürecinde siyasi partiler rakip partilerin projeleri ve vaatleri üzerinden birbirlerine yüklenirler. Trabzon’da her ne kadar bu seçimde böylesi bir hava henüz oluşmasa da, ilk atak CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’ndan geldi. Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in broşürünü ilginç bir dille eleştirdi. Hacısalihoğlu broşürü sosyal medya hesabından paylaşıp, “Dünyanın çapı 45 bin km. iken Ortahisar belediyesi 66 bin km yol yapabiliyorsa bizi direkt marsa Jüpiter’e bağlamışlar demek ki. Trabzon’un patika yolları dahil 20 bin km yolu ya vardır ya yoktur! 1 milyon km bakım onarım çalışmasıyla bizi başka bir galaksiye mi bağladınız yoksa…” notunu yazdı. Hacısalihoğlu’nun bu galaksi çıkışından sonra o broşürler toplatılmıştır diye düşünüyoruz. Birilerinin gözünden kaçtı belli ancak CHP’nin gözünden kaçmadı. İnce detaylar seçim süreçlerinde çok önemlidir.

Editör: Haber Merkezi