ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Miraç Kandili nedeni ile mesaj yayımladı. Ustaoğlu şunları dile getirdi: “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Yüce Yaradan’ın huzuruna yükseltildiği gün olan Miraç Kandili, nefislerimizi terbiye ve hayatımızı muhasebe etmek, dargınlıkları gidermek ve barışı yaymak anlamında önemli bir fırsat sunmaktadır.

Milletimizin manevî dünyasının şekillenmesinde müstesna bir yere sahip olan kandillerimiz, akrabalık, komşuluk, dostluk ve dayanışma gibi duygularımızı artırmakta, ruh dünyamıza da anlam ve zenginlik katmaktadır. Ramazan’a daha da arınmış şekilde ulaşmamıza vesile olarak görebileceğimiz Miraç Kandili’nin; birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi de pekiştirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

Bu duygularla, neredeyse tüm dünyanın maruz kaldığı koronavirüs salgınını ülke olarak en az kayıpla atlatabilmemiz, bu mübarek gün ve geceleri de inşallah en kısa zamanda yeniden doldurduğumuz camilerimizde idrak edebilmemiz için tüm vatandaşlarımızdan, devletimizin yaptığı uyarılara ve aldığı tedbirlere harfiyen uymalarını bir kez daha istirham ediyor, Miraç Kandili’mizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

HAYIRLAR GETİRSİN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zorluoğlu, Miraç Kandili'ni tebrik ederek, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Âlemlere rahmet olarak yüce dinimiz İslam’ı yaymak üzere gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, Hz. Peygamberimizin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür.

Beş vakit namaz, dinimizde çok önemli bir yere sahip faziletlerle dolu ‘Miraç Gecesi’nde farz kılınmıştır. Yine bu gece, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdelenirken, Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirilmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Allah'ın huzuruna yükseldiği bu mübarek gecede Peygamberimize (S.A.V), ‘Peygamberlerden hiçbiri Sen’den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen’in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir!’ müjdesi verilmiştir. Yüce dinimiz adına tüm bu güzelliklerin yaşandığı Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbim’den diliyorum. ‘Miraç Gece’miz mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

DOSTLUĞU HÂKİM KILSIN
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Genç, mesajında Nevruz Bayramı’nın Anadolu coğrafyasında ve Orta Asya kültürlerinde baharın gelişinin ve doğanın canlanışının müjdecisi olarak farklı kültürler tarafından yüzyıllardır kutlanan bir bayram olduğunu dile getirdi. Genç şu ifadelere yer verdi: “Nevruz, doğanın canlanışının kutlandığı bir bayram olmasının yanı sıra farklı kültür ve medeniyetleri aynı potada buluşturması bakımından da eşsiz bir bayramdır. Bu anlamıyla sadece Türkiye'de değil, büyük ve geniş bir coğrafyada Nevruz coşkusu yaşanıyor.

Tıpkı baharın canlanması gibi insanların içindeki umut ve heyecanları dirilten Nevruz, insanların doğaya olan saygı ve sevgisinin yüzyıllardır vücut bulmuş halidir. Baharın gelişini kutladığımız önemli bir kültür mirasımız olan Nevruz Bayramı’nın başta bölgemiz olmak üzere bütün dünyada barış, kardeşlik ve dostluğu hâkim kılmasını diliyorum. Bu kültür mirasımız, bir taraftan insanı doğayla özdeşleştirirken, bir taraftan da kültür değerlerimizi perçinleyip, barış bilincinin yeşermesine vesile olmaktadır.”

ETKİNLİKLER İPTAL
Koronavirüs tedbirleri kapsamında virüsün etkilerinden korunmak amacıyla, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce önümüzdeki 1 ay içerisinde yapılacak olan etkinlikler iptal edildi. Konu hakkında görüşlerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Devletimizin aldığı tedbirler kapsamında biz de Akçaabat Belediyesi olarak önümüzdeki 1 ay içerisinde yapmayı planladığımız 10 tane etkinliğimizi iptal ettik. Bu sebeple, vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, temizlik kurallarına uymalarını, kalabalık ortamlarda bulunmamalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

İptal edilen etkinlikler: “Çanakkale Şehadet” adlı tiyatro oyunu. Belediye Tiyatrosu Evlendirme adlı oyun. Nevruz Bayramı kutlamaları. Orman Haftası ve fidan dağıtımı. Çok Sesli Korosu konseri. Türk Halk Müziği Korosu konseri. Türk Sanat Müziği Korosu konseri. 2-5 Nisan Ankara-Trabzon Günleri. 8-10 Nisan tarihleri arası 4. Çocuk Tiyatroları Şenliği 14 Nisan Opera ve Bale Günleri.

Editör: Haber Merkezi