CORA’DAN TAZİYE VE LANET
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, annesi vefat eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi için taziye mesajı yayınladı. Cora mesajında şu ifadelere yer verdi: “AK Parti Trabzon İl Başkanımız Sayın Haydar Revi Bey'in kıymetli anneleri Hüsniye Revi Hanımefendinin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, başta Başkanımız olmak üzere kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Mekanı Cennet, makamı yüce olsun.” Öte yandan Cora, dün ayrıca Sri Lanka’da yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak da kınama ve taziye mesajı yayınladı. Cora mesajında, “İnsanlığa kasteden her türlü terörü lanetliyor, Sri Lanka'nın acısını paylaşıyorum” diye konuştu.

GENÇ’TEN SALDIRI AÇIKLAMASI
Ortahisar Belediyesi Başkanı Av Ahmet Metin Genç Ankara Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı. Genç açıklamasında, “Şehit cenazeleri asla siyasete alet edilmemesi gereken yerdir. Şehidimizin manevi huzurunda herkesin saygı, birlik bütünlük içerisinde olması gerekir. Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı doğru bulmuyor ve kınıyorum. Siyasal bir lidere şiddet ve saldırı kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

ATAMAN’IN MESAJI
Sri Lanka’da yaşanan ve 2 Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği terör saldırılarına Trabzon’dan kınama ve başsağlığı açıklaması geldi. Sri Lanka Karadeniz Fahri Konsolosu da olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Atilla Ataman, “Yeni Zelanda’da camide Müslümanları katleden silahlardan çıkan kurşunlarla Sri Lanka’da ibadet eden insanları hedef alan bombaların, insanlık ailesinin birlik ve beraberliğine yaptığı menfi tesirin birbirinden farkı yoktur. Sri Lanka’nın masum insanlarını hedef alan bu alçakça saldırıyı esefle konuyor, bu vesile ile Sri Lanka hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

BIYIK SAĞDUYUYA ÇAĞIRDI
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Milli birlik ve beraberliğimizin kökünden sarsılmak istendiği bugünlerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı tamamen provokasyon olarak değerlendiriyor ve yaşananları kınıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum Devletimizin ilgili kurumları gerekli çalışmaları ivedilikle yaparak konuyu aydınlatacaktır. Herkesi provokasyonlara karşı sağduyulu hareket etmeye davet ediyorum. Unutmayalım: Başka Türkiye yok. Bu milleti birbirine düşman etmek isteyenlere fırsat tanımayalım!..” dedi.

YAVAŞ’IN DANIŞMANI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Yeniçağ yazarı Servet Avcı'yı başdanışmanlık görevine getirdi. Avcı, daha önce Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlığı, BBP Genel Başkan Yardımcılığı ve MHP MYK üyeliği gibi görevlerde bulunmuştu. 1965 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğan Avcı, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi. Başbakanlık Basın Müşavirliği’nde çalıştı.

ARSİN OSB’YE ZİYARET
Tüm Sanayiler Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Alemdaroğlu, Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette, Trabzon’daki sanayileri tek çatı altında toplayacakları Tüm Sanayi Sitesi Projesi ile alakalı bir sunum yapan Alemdaroğlu destek istedi. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Sanayiyi Değirmendere havzasından çıkarıp daha geniş, daha modern bir alana taşımak şehrimizin gelişmesi açısından da önemli bir proje olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi