MUSTAFA BIYIK DENGE BOZMUŞ
31 Mart seçimlerinde AK Parti tarafından ‘Yıkılmaz kale’ olarak görülen Yomra’yı ciddi bir oyla kazanan Mustafa Bıyık, hem Başkent’in hem de yerelin dikkatini bir hayli üzerine çekmiş olacak ki sabah erken kalkan Mustafa Bıyık hakkında açıklama yapıyor. Yok AK Parti’ye geçecek mi, başka partiye geçecek mi, öyle mi olacak böyle mi olacak derken herkesin derdi Mustafa bıyık olmuş. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de gazetemize verdiği röportajda, “Kapımız kapalı” diye bir cümle kullanmış. Herkes konuşuyor farkında mısınız Mustafa Bıyık’ta ses yok. Ya arkadaş sanki Mustafa Bıyık AK Parti’ye geçmek için can atıyor da birileri kabul etmiyor. Başkan Bıyık’la konuştuk, yok öyle bir şey. İşi gücü olmayanların, Ramazan’da canı sıkılanın Mustafa Bıyık ile söze başlaması aslında kendisinin sadece partisi için değil diğer partiler için de ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.

ZORLUOĞLU BUNA NE DER?
Dün, bir Mustafa Bıyık açıklaması da AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur’dan geldi. İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül’e cevap vereyim derken, sanki Bıyık’ın öyle bir niyeti varmış gibi, sanki karar verici kendileriymiş gibi, “Mustafa Bıyık’a AK Parti’nin kapısı kapalıdır” diyor. “Bıyık’ın yanından ayrılmasınlar, elini bırakmasınlar, nereye gideceği belli değil” gibi de bir söz sarf etmiş. Bu dil hiç ama hiç hoş bir değil. Dün seçim kaybettiren de bu dil değil miydi zaten. Neyse konumuza dönelim. Mustafa Bıyık’ın Yomra’da kazanması dengeleri o kadar sarsmış ki, işin içine hemen tehdit dili girmiş. AK Parti’nin en başından en dibine kadar yetkililerin, “Bakalım Yomra’da taş üstüne taş koyabilecek mi? Meclis bizde ona orada iş yaptırmayız” sözlerini Adanur da diline dolamış olacak ki, “AK Parti ile Yomra’da yapılan hizmetler ortada, sizin de neler yapabilecek olduğunuzu hep birlikte göreceğiz” diyor. Güçle, parayla, iktidarla, bütçeyle, hizmetle tehdit etmek kimseye bir şey kazandırmaz. Herkes kendi yetki alanının dışında konuşmaya bayılıyor maşallah. Adama sormazlar mı sen kimsin? Yani ne olabilir? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ilçelere hizmet götürürken orada Mustafa Bıyık var diye Yomra’yı pas mı geçecek? TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ilçelere su ve kanalizasyon hizmeti sunarken Yomra’da eksik iş mi yapacak? AKSA doğalgaz getirirken Yomra’yı es mi geçecek? Mustafa Bıyık sizin bu tehdit dilinize karşı o nezaketli duruşunu mu bozacak? Ne Zorluoğlu, ne Tekataş ne de Mustafa Bıyık sizin dediğiniz veya alıştığınız gibi bir yönetici olmadıklarının sinyallerini fazlasıyla veriyorlar. Ne Adanur ne de bir başkasının elinde olmadığı yetkiler için çıkıp da ortalığı bulandırmasına en başta Murat Zorluoğlu’nun dur demelidir. Zorluoğlu, yetkisinin kullanmaya mahir olmayanlar tarafından kullanılmaya çalışılmasına bakalım ne der.

TATLILAR KEREM’DEN
Trabzon’da şehrin en organik ve eski pastanelerinden olan Selim Pastanesi yeni bir gelenek başlattı. Selim Pastanesi’nin sahibi Selim Akgün oğlu Kerem’in ısrarı ile askıda tatlı uygulaması ile ihtiyaç sahipleri tatlı ile buluşturdu. Ama askıda tatlı uygulamasında bir değişiklik yaptı Selim Akgün... Oğlu Kerem, askıda tatlıların başında duruyor. Alandan bir dua istiyor ve askıda tatlıların her gün aynı kişiler tarafından alınmasına da engel oluyor. Kerem işini biliyor. Askıdaki tatlıların tezgahtakilerden farkı yok. Aksine daha özenli. Sevgi dolu halleriyle Trabzon halkının gönlüne girmeyi başaran Kerem askıda tatlı uygulamasıyla insanların bu sevgisini taçlandırdı.

BU İDDİA EĞER DOĞRUYSA…
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde belediyenin sahip olduğu en büyük şirket olan TRABEL A.Ş.’ye Muzaffer Türkmen ismini atamıştı. Türkmen, yazısı yazılmasına rağmen göreve başlamayınca kafalarda soru işareti oluştu. 61 Saat’in iddiasına göre: Türkmen’in maaş nedeniyle bu görevi kabul etmedi. Emekli olan Türkmen'in müdür olması durumunda emekli maaşının kesileceği, müdürlük bitince de emekli maaşının 3’te 1’ini alacağından görevi kabul etmediği kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın önermesiyle Genel Müdürü olarak görevlendirilen Muzaffer Türkmen’in Başkan Zorluoğlu ile görüştüğü, göreve başlamak istemediğini söylediği öğrenildi. Zorluoğlu’nun, Türkmen’e özel bir çözüm yolu aradığı da gelen bilgeler arasında. Eğer bu iddia doğruysa vay halimize. Binlerce gencin, “Ne iş olursa yaparım” dediği bir şehirde görevi haklı gerekçelerle kabul etmeyen bir kişiye görev beğendirmeye çalışmak abesle iştigaldir.

Editör: Haber Merkezi