İŞİNİN EHLİ
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için son günlerde bir isim oldukça ön plana çıtı. O isim de Nermin Uzunali. Şuan Ankara’da görev yapıyor. Uzunali alanında tecrübeli bir isim. Aldığı görevlerde de başarılı işlere imza atmış bir kişilik. Eğer bu göreve ille de il dışında çalışan bir isim atanacaksa o isim Uzunali olabilir. Uzunali işinin ehli görüntüsü ile bu boşluğu doldurabilir.

THY UÇACAK
THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı iç hat seferlerinin 4 Haziran’da dış hat seferlerinin ise 10 Haziran’da başlayacağını duyurdu. Aycı yeni dönem ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İç hat seferleri 4 Haziran'da dış hat seferleri ise 10 Haziran'da başlayacak. Yolcularımızın beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmayacak. Uçak altına kabul edilecek. 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.”

7 BİN 769 BAŞVURU
Çay hasadı yapmak için Trabzon’a gelmek isteyen üreticiler başvurularını yapmaya başladı. Bu yıl korona virüs salgınına denk gelen çay hasadı için önlemler alınırken Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’ndan alınan tavsiye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çay üreticilerinin hasat yapması için özel izin verileceğini açıklamıştı.

Bunun üzerine çay üreticileri başvuru yaparak izin almaya başladı. Çay hasadı yapmak için şehir dışından Trabzon’a gelmek için bugüne kadar 7 bin 769 kişi başvuru yaptı. Bu başvuruların bin 226’sı onaylandı. Trabzon özelinde çay üreticisi kişi sayısı ise 19 Bin 216.

BAYRAM NAMAZI KILINAMAYACAK
Diyanet İşleri Başkanlığı, kovid-19 salgını sebebiyle camilerde bayram namazı kılınmayacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bu yıl maalesef milletçe büyük mücadele verdiğimiz kovid-19 salgını sebebiyle camilerimizde bayram namazı kılınamayacaktır. Her ilin bayram namazı saatinde minarelerden tekbirler getirmek suretiyle bayram coşkusunun yaşanması sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

HES KODU ALMAK İÇİN
Kovid-19 ile mücadele kapsamında, vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabilmelerine ve sağlıklarını takip edebilmelerine imkân tanıyan “Hayat Eve Sığar” (HES) mobil uygulaması güncellenerek, seyahatlerde kullanılacak HES kodu eklendi. HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden “HES kodu işlemleri” bölümüne girilerek alınabilecek.

Ardından “HES kodu oluştur” butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulacak. Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde olacak. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebilecek. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebilecek, dilerse iptal edebilecek ya da yetkilerini kaldırabilecek.

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak.

Editör: Haber Merkezi