KANKİDEN DANIŞMAN DÖNEMİ
Son yıllarda adı danışmanlık olup eşe dosta verilen görevler türedi. Bunu çoğu yaptı. Son olarak, AK Parti Tonya Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Esmer, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’nın danışmanı olmuş. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Sayraç Mahallesi’nde doğan, ilkokulu Sayraç’ta, ortaokul ve liseyi de İskenderli’de okuyan, 1996 yılında Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Esmer, 22 yıl özel sektörde öğretmen ve yönetici olarak görev yapmış. Atamayla ilgili bir sorunumuz yok ancak bir şeye dikkat çekmeden edemeyeceğiz. Salih Cora’ya yakınlığı ile bilinen, hem eğitimci hem yönetici hem meclis üyesi hem de Tonyalı olan bir ismin danışmanlığa niye ihtiyacı olur. Hem ülkede hem Trabzon’da hem de Tonya’da üniversite okumuş, bilmem kaç yabancı dil bilen, yüksek lisansını yapmış, her türlü tecrübeye sahip ancak ya asgari ücretle çalışan ya da işsiz güçsüz gezen yüzlerce genç varken neden kankalar, eşler, dostlar bu görevlere getiriliyor. “Yaptık, oldu” mantığı ile bu işler yürüdüğünden, koskoca Salih Cora’nın resmi mail adresinden “Bir dönem AK Parti Tonya ilçe başkan yardımcılığı görevini de yapan Esmer, sitemizde de köşe yazarlığı yapmaktadır” diye e-posta geçiliyor. Salih Cora Bey’in sitesi hangisi beyler? Böyle mi danışmanlık yapılacak? Neyse biz daha fazla karıştırmayalım. Sonra biz aksi, geçimsiz gazeteci oluyoruz. İyi danışmalar.

BÖYLE REZALET YOK!
Trabzon’u vuran sağanak yağışın ardından Ortahisar Belediyesi yağışın başlamasıyla birlikte tam takım sahada yer aldı. Büyükşehir ve TİSKİ ekipleriyle koordineli bir şekilde problemli noktalara kısa zamanda müdahale edilip, vatandaşların mağduriyeti giderildi. Ancak öyle bir hata yapıldı ki tüm bu çalışmaları gölgede bıraktı. Ortahisar Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından, “Şehrimizde yaşanan sağanak yağış nedeniyle oluşan olumsuzluklara karşı oluşturduğumuz kriz masasına 0462 372 00 01 nolu telefonla birlikte 2116 ve 2514 nolu telefonlara da taleplerinizi iletebilirsiniz” mesajını paylaştı. Buraya kadar her şey güzel de yukarıda verilen numarayı arayan vatandaşlar büyük şokla karşılaştı. Çünkü bu numara bir hurdacı dükkânına ait. İddia Teoman Yılmaz’a ait. Yılmaz, “Böyle rezalet yok. Telefonda hurdacı çıkıyor. Adam diyor ki bezdim. Ben başkan olsam ilgili daire başkanı ve müdürü almıştım görevden, hiç şansı yoktu. Vatandaş ile kafa bulmaya müsaade etmezdim. Bu işin sehveni olmaz, gözden kaçtısı olmaz. Can pazarı.. İnsanlar en zor anda telefona sarılacak. Karşıda hurdacı. Herkes işini adam gibi yapacak, yapamayan gidecek. Yapabilen, dikkatli olabilen, tedbirli olabilen gelecek” dedi. Yapılan uyarı ve tepkiler üzerine ise telefon numarası ‘0462 372 00 00’ olarak düzeltildi.

ARAKLI’DAKİ O KÖPRÜ VE ECDAT
Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Sami Ayan, dün sosyal medya hesabından Araklı’da yaşanan sel felaketinin ardından ortaya çıkan bir detay fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta evleri yıkan, iş makineleri sürükleyen selin tarihi köprüye bir zarar vermediği belirtiliyor. Ayan, fotoğrafının altına, “Araklı’daki felaketten ilginç bir detay: Yollar, binalar yıkıldı, coğrafya değişti ancak ecdadın yaptığı taş köprü su seviyesi düşünce ortaya çıktı ki olduğu gibi duruyor” dedi. Ayan, ecdadın yaptığı taş köprüye dikkat çekerken de biz de diyelim ki: “Ne zaman ecdat kadar sağlam yapılar yapar hale geliriz o zaman bu tür acı hadiseler yaşamayız.”

İLELİ YİNE DÖKTÜRDÜ
Meslektaşımız Halil İbrahim İleli sosyal medyada yine döktürdü. Eleştirel paylaşımları ile dikkat çeken İleli, “Sağlık sistemi düzelir, çünkü karar vericiler sağlıktan yararlanıyor. Eğitim sistemi düzelir, çünkü karar vericiler eğitim den faydalanıyor. Dolmuş sistemi düzelmez, çünkü karar vericiler dolmuşlardan faydalanmıyor. Hiçbiri ulaşımda dolmuşları kullanmıyor. Kliması var mıymış, koltukları kırık mıymış, tıka basa dolu muymuş karar vericiler için çok da önemli değildir” mesajını paylaşmış. Haklı mı haklı hem de sonuna kadar. Bu dolmuşlar kadim şehir Trabzon’a yakışmıyor. Kapısı yarım açılıp serinletilen bir taşımacılık sistemi bu şehrin kaderi olmamalı.

Editör: Haber Merkezi