KÖSTEBEK AVI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde köstebek avı yaşandığını duyduk. Bu olayı ilk duyduğumuzda ihtimal vermedik ama bir değil de bir kaç kişiye konuyu teyit ettirdikten sonra yazalım dedik. Meğer Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde birisi veya birileri belediye aleyhine yazdığı kulis ve haberleri Trabzon basınına servis ediyormuş. Abartı değil olay gerçekten böyle. Belediye’de çalışmak adına bin bir türlü takla atıp o görevlere gelenler, 31 Mart’ın ardından rahatlıkları bozulduğundan mıdır bilinmez böyle girişimlerde bulunuyor. Bunu duyan Büyükşehir Belediyesi üst yönetimi de o kişiyi bulmak adına girişimde bulunmuş. Ne diyelim, çatısı altında bulunduğu kurumu kötüleyenin karakteri de zaten sıkıntılıdır. Umarız Büyükşehir Belediyesi bu ismi kısa sürede tespit eder de kendisi hakkında gerekli yaptırım da bulunur. Öyle ya bu tarz kişiler her kuruma zarar verir.

CEVAP VE DÜZELTME DEDİĞİN…
Trabzon’da son günlerde tabiri caizse bir moda doğdu. Bir kişi ya da kurum hakkında yanlış veya hatalı bir haber yapıldığında gelen cevap muhatabına değil de tüm basına servis ediliyor. Olması gereken ise konunun muhatabına bilgilendirme yapmaktır; çünkü cevabı da düzeltmeyi de yapacak olan o kurumdur. Bunu biz demiyoruz, yasal olarak da işleyiş budur. Bu konuda hata yapan arkadaşlarımızı aynı hataya tekrar düşmemeleri için uyarıyoruz. Yaptığınız göreve de açıklamaya da saygımız var ama başkasının hatasını okuyacak kadar boş vaktimiz yok.

ASIL DANIŞMAN!
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’da belki de en fazla danışman kullanan siyasilerdendir. Bu sadece bugün değil, siyaset arenasına girdiği günden bu yana böyledir. Ancak Cora’nın profesyonel danışmanlarından ziyade kendisinin çalışmalarını ve kulisini en çok yapıp kendisini Trabzon’da parlatan isim kuşkusuz abisi Osman Cora’dır. Osman Cora gün boyu kardeşinin açıklamalarını basına servis edip performansı ile yakında danışmalarını gölgede bırakıyor. Bu performans, profesyonel danışman sıfatı taşıyıp daha basınla bir iletişimi dahi olmayan Cora’nın başkentteki danışmanlarına örnek olsun. Olur mu acaba? Belki de onların tek derdi sadece Ankara’da sıfat taşımaktır. Cora’ya katkı sunmak belki de akıllarında bile değildir. Kim bilir!

DERDİN NE AHMET HAKAN?
Trabzon aleyhine herhangi bir gelişme yaşanmaya görsün. Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan anında devreye giriyor. Geçtiğimiz günlerde Uzunöl’de yaşanan olayı fırsat bilen Hakan yine kalemi eline alıp Trabzon ve Trabzonlu’ya vermiş veriştirmiş ve demiş ki: “Her turist ekibinin yaptığı gibi bu turistler de orada fotoğraf çektirdiler. Fotoğraf çektirirlerken üzerlerinde memleketlerinin adını taşıyan atkılar vardı. Azgın cahiller, işte bu turistleri linç etmeye kalkıştılar. Peki Trabzon Valiliği ne yaptı? Şunları yaptı: Linçe uğrayan turistleri değil de azgın linç ekibini korudu. Turistleri karakola çektirip ifadelerinin alınmasını sağladı. Ardından da bu turistlerin sınır dışı edilmesine karar verdi. Trabzon Valiliği’nin bu kafasıyla... Bu ülkede kazanan hep... Azgın, cahil, linçe meyilli faşistler olacaktır.” Ahmet Hakan bu kafayı nasıl yaşıyor bilmiyoruz ama bildiğimiz bir gerçek var ki Trabzonlu ne cahildir, ne de linçe meyilli faşisttir. Bu sözleri esefle kınıyor, kim hak ediyorsa ona yolluyoruz.

YÜZDE 95 MEMNUN
Sosyal medya anketleri ve araştırmaları siyasetin son durumunu her zaman göz önüne sermiştir. Tabi ki zaman zaman ufak da olsa yanılmalar olabilir ancak genel de yapılan bu kamuoyu araştırmaları eğer şeffafsa başarılı sonuçlar ortaya çıkartır. Sosyal medyada gezinirken bu tarz bir anket dikkatimizi çekti. Ankette “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı hizmetlerden memnun musunuz? Olası yeni kabinede görevine devam etmeli mi?” diye soruluyordu. Anket sonuçlarına baktık ve gördük ki Bakan Soylu’dan memnun olanlar yüzde 95 seviyesindeydi. Anket her şeyi söylediğine göre, bize söyleyecek çok da fazla söz kalmıyor.

Editör: Haber Merkezi