TURİZMCİ İSYANDA!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ait olan ETS Tur, “yetersiz talep” nedeniyle bu yılki tüm yurt içi satışlarını kapatınca turizmci doğal olarak isyan edercesine ayağa kalktı. Çünkü ETS Tur’un sektörde büyük bir ağırlığı var ve turizme adeta yön veren bir yapıda bu firma. Turizmci Doğu Karadeniz bölgesini de derinden etkileyen bu kararın yeniden gözden geçmesini. Turizmciler yurt içi satışlarının kapalı olması nedeniyle esnafın büyük sıkıntı yaşadığını belirtti. Turizmciler bu karardan vazgeçilmemesi durumunda zaten kapanma noktasına gelen kepenklerinin bir daha açılamayacak duruma geldiğini de belirtti.

KISITLAMA KALKTI AMA…
İçişleri Bakanlığı’ndan restoran ve kafeler ile ilgili yeni bir karar geldi. Bakanlık genelgesine göre lokanta, restoran, kafe, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmelerin çalışma saatine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. İşletmeciler bu kararla birlikte biraz nefes aldı. Çünkü saatler kısıtlı oluğu için birçok işletme müşteri konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntı aşıldı ama şimdi işletmecilere büyük iş düşüyor. İşletmelerde alınan tedbir ve koyulan kurallarda kesinlikle dikkatli olunmalı. Çünkü koronavirüs halen can yakmaya devam ediyor.

HELAL OLSUN EMNİYET’E
Trabzon Emniyeti farkındalık yaratmaya devam ediyor. Emniyet çalışanları bu kez de dolmuşçusunun yardımına koştu. Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal medyadan yayınladığı görüntülerde “helal olsun” dedirtti. Trabzon Çömlekçi istikametinde yolda kalan dolmuşun yardımına koşan Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dolmuşu yolun kenarına çekti. Yaşanan görüntüler, “Konu 61 ise... Yolların; Kral’ı da olur. Kuralı da olur” ifadelerine yer verdi. Bu ifadeler yüzlerce beğeni ve paylaşım aldı.

KULEYİN’İN MESAJI
Trabzonspor’un Mevlana’sı sıfatını taşıyan Şükrü Kuleyin kaçan şampiyonluğun ardından yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Kuleyin bakın neler dedi: “Şayet; proje takımının şampiyonluk kutlamalarına, düzeyi ne olursa olsun, Trabzonspor‘dan bir katılım olursa! İşte o zaman; sizi hiç bir şekilde affetmeyecek ve muhalefete başlayacağız. Cirmimiz kadar!” Kuleyin mesajı net verdi. Mesaj yerine gitmiştir.

AKÇAABAT’I KUTLUYORUZ
Akçaabat Belediyesi’nin düzenlediği Açık Hava Tiyatro Günleri ilgi çekmeye devam ediyor. Korona tedbirleri dikkate alınarak, izleyicilerin sosyale mesafeye uyarak izlediği tiyatro oyunları büyük de destek görüyor. Akçaabatlı sıcak yaz ayını sanat ile iç içe geçiriyor. Sanatın merkezi Akçaabat’ı vatandaşa sunduğu bu hizmetten ötürü kutluyoruz.

ÜRETİCİ BAYRAM ETSİN
Her yandan aynı ses yükseliyor, her yandan aynı talep dile getiriliyor. Hasat dönemi gelmeden fiyat açıklansın diyor sektörün temsilcileri. Haklılar da, çünkü geçen yıl fiyat hasattan önce açıklandı ve bu sektöre olumlu yansıdı. Bu yıl da aynı şekilde fiyatın açıklanması isteniyor. Bunun yanında ekonomik sıkıntılar da göz önünde tutularak bir fiyat açıklaması üreticinin de yüzünü güldürecektir. Bu yıl oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz ortada iken Kurban Bayramı öncesi iyi bir fiyat açıklansa da kelimenin tam anlamı ile bayram etse üretici.

Editör: Haber Merkezi