ŞOFÖRLERLE GÖRÜŞTÜ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. Burada Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve yöneticilerle görüşen Cora görüşmenin detaylarını şöyle paylaştı: “Değerli Başkanımız Ömer Hakan Usta ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştük. Şehir içi dolmuşlarının yenilenme süreciyle ilgili istişarede bulunduk. Görüş ve önerilerini dinledik, atılacak adımları değerlendirdik. Ticarî araçlarda ÖTV indiriminin değişim süreci kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları sürdüreceğiz.”

ARAKLI ARTIK PULLARDA
Araklı Belediyesi’nin logosu artık PTT pullarında yer alacak. Araklı Belediyesi, ilçenin tanıtımıyla ilgili yeni bir projeyi hayata geçirdi. Belediye Başkanı Recep Çebi’nin girişimleri sonucu PTT ile anlaşma sağlanarak posta pullarında Araklı Belediyesi’nin logosuna yer verildi. Proje kapsamında bastırılan Araklı logolu pullar Trabzon PTT Başmüdürlüğü Pazarlama Memuru Nebahat Atasoy ve Pazarlama ve Satış Müdürü Av. Muhammed Haydar Kasap tarafından Belediye Başkanı Recep Çebi’ye teslim edildi.

YOMRA WHATSAPP HATTI KURDU
Yomra Belediyesi Whatsapp İletişim Hattı’nı kurdu. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık yaptığı duyuruda, “Yomra Belediyesi Whatsapp İletişim Hattı halkımızın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımızın belediyemiz sorumluluk alanında olup belediyemize bildirilmesi önem arz eden hususları fotoğraflı ve yazılı olarak Whatsapp üzerinden tarafımıza iletmesini rica ederim” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ÜÇÜNCÜ’NÜN ANNE ACISI
KTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Üçüncü annesini kaybetti. Bir süredir tedavi gören annesini kaybeden Üçüncü’nün acısını yakınları, üniversite ve tarih camiası paylaştı. Üçüncü’nün annesi dün Gümüşhane’nin Torul ilçesinde ikindi namazının ardından gerçekleştirilen cenaze töreniyle birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet, başta Prof. Dr. Üçüncü olmak üzere yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

AKÇAABAT VE KONTEYNER
Akçaabat Belediyesi nihayet çöp konteynerlerine geçiyor. Turizmin şehrinde, turizmin en öncelendiği ilçelerden Akçaabat’ta cadde ortasında ve hatta cami yanlarında kötü kokular ve çöp suları yıllardır ilçenin belki de dile getirilmeyen en önemli sorunlarındandı. Bu kadar basit mesele yıllardır ilgi görmedi. Tabii bu işler biraz da ekip işi. Her şeyi bir kişiden beklemenin yanlışlığı ortada… Şimdi yer altı çöp konteynerleri getiriliyor. Geç kalınmış bir uygulama ama yine de “Marifet iltifata tâbidir.” diyerek tebrik ediyoruz. Ancak çöp konteynerlerinin üzerindeki yaygın bir yanlış kullanım dikkatimizi çekti: “Evsel atık” Bu kullanım Türkçenin kullanımına aykırıdır. (Daha fazla bilgi için Youtube’de Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Yavuz Bülent Bakiler’e ait “Türkçemize sızan çirkinlik: sel/sal ekleri” başlıklı görüntülerini izleyebilirsiniz) Türkçede “ev atığı” denir yahut “atık” veya “çöp” denir, “evsel atık” diyerek çöpü mü kibarlaştırıyoruz Allah aşkına! Akçaabat Belediyesi geçmişten bu yana Türkçeyi önemseyen bir belediyedir, bu özelliğinin devam etmesini dileriz.

TRABZONLU GAZETECİLER VAN’DA
‘Kardeş Şehirler’ projesi kapsamında Van iline kültürel ziyaret düzenleyen Trabzonlu gazeteciler, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret etti İçişleri Bakanlığının ‘Basın Mensupları Gönül Elçileri ve Kardeş Şehirler’ projesi kapsamında Trabzon’dan Van'a gelen yaklaşık 25 gazeteci, ilk olarak Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda Van kahvaltısı yaptı. Gazeteciler, ardından Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret etti.

Vali Bilmez, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür projelerin ülkenin birliği ve kardeşliği için çok değerli olduğunu dile getirdi. Ziyarette Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ve Van'da görev yapan gazeteciler de hazır bulundu. Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, Vali Bilmez'e Trabzonspor forması hediye ederek, gösterdiği ilgi ve nezaketen dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi