BAŞKAN BEKÂR ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, koronavirüs tedbirlerine uymayarak vurdumduymaz davrananlara veryansın etti. Bekar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Koronavirüs (Kovid-19) hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Sorumsuz, duyarsız, basiretsiz vurdumduymaz, kural tanımaz cahil insanların yüzünden! Kimse, benim görevim şudur, başka işler beni ilgilendirmez deme hakkına sahip değildir. Ben Ortahisar Ziraat Odası Başkanıyım, beni topraktan sebzeden meyveden bitkiden ve bunları yetiştiren çiftçiden başkası ilgilendirmez deme hakkına hiç sahip değilim. Duyarlı bir vatandaş olarak, benim devletim ve bu devlette yaşayan insanların hepsi beni, bizi ilgilendirir.

Trabzon’da vakalar aldı başını gidiyor. Sağlık birimleri doktorlarımız, hemşirelerimiz, can siper hane çok büyük bir özveri ile canları pahasına mücadele veriyorlar. Ama sorumsuz, vurdumduymaz, kural tanımazların yüzünden, işler rayından çıktı. Bu gidişle uğraşlar çabalar emekler korkarım ki hep boşa gidecek. Yeter artık! Bu ülkenin ve bu şehrin insanları olarak lütfen kurallara uyun. Laf dinleyin, laf. Beyler oyun oynamıyoruz, bu bir tiyatro değildir. Bakın ne canlar, bu virüs yüzünden aramızdan uçup gidiyor. Herkes sorumluluğunu yerine getirsin. Yoksa bunun vebali günahı hepimizi yok edecek.”

TARIM’A TAM DESTEK
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’a tekrar aday olması halinde destek vereceklerini belirtti. Gedikli açıklamasında, “Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda; Trabzon MHP İl Başkanlığı Kongresinde aday olması muhtemel olan İl Başkanımız Bekir Sıtkı Tarım’ın her şart ve koşul altında sonuna kadar yanında olduğumuzu; Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin ise her daim emrinde ve bir adım gerisinde durduğumuzu tekraren tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

Son söz olarak ise Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin sözleriyle noktayı koymak isteriz. ‘Hiç kimse çalı dibi yoklamasın, keçeyi suya atmasın, orasını burasını oynatmasın. Herkes dilinin ayarına dikkat etsin, aklına geleni işleyip her ağacı taşlamaya yeltenmesin. Bir kümeste yemlenip diğer kümeste yumurtlayanlarla işimiz olmaz. Tekkede derviş olup, dışarı çıkınca keşiş rolüne soyunanlarla yolumuz çakışmaz, çakışmayacaktır!’” ifadelerini kaydetti.

EMLAKÇILIKTA YENİ DÖNEM
Emlak sektörüne yönelik düzenleme uyarınca 1 Eylül'den itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Emlak işletmelerinin taşınmaz ticaretiyle iştigal edebilmesi için yetki belgesi alması hükmü getirilmiş ve söz konusu uygulamanın hayata geçmesi için belirlenen tarih son olarak 31 Ağustos 2020'ye kadar uzatılmıştı. Uygulamanın hayata geçmesi için 9 günlük süre kaldı.

1 Eylül'den itibaren, işletmenin yetki belgesine sahip olup olmadığı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeden önce yetkili idareler tarafından kontrol edilecek. Yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmeyecek. Yetki belgesi için gereken belgelerle birlikte internet üzerinden Ticaret Bakanlığı'na başvuran ve kriterleri karşılayan işletmeler, belgeleri aldı. Geçerlilik süresi 5 yıl olan yetki belgesinin, işletmenin herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılması gerekiyor.

KADINA ŞİDDETTE YENİ YOL HARİTASI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yeni önlemlerin gündeme geleceği 4. Ulusal Eylem Planı'nı hazırlıyor. Bakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü öncülüğünde 2021-2025 yıllarını kapsayacak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ve Strateji Belgesi” hazırlıkları başladı. Bu çerçevede taslak strateji belgesini oluşturarak ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunan Bakanlık, eylem planında şiddetle mücadeleye ilişkin yeni önlemleri uygulamaya alacak. Öte yandan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının iş birliğinde şu an 15 ilde pilot olarak sürdürülen “elektronik kelepçe” uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılmasına ilişkin taslak yönetmelik çalışmalarını tamamladı. 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Teknik Yöntemlerle Takip Sistemlerinin Kullanılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ilgili kurumların görüşüne sunuldu. Teknik altyapı çalışmaları İçişleri Bakanlığınca sürdürülen elektronik kelepçe uygulamasının, yönetmeliğin yayımlanmasının ardından yaygınlaştırılması planlanıyor.

TUR TEKNELERİNE SIKI DENETİM
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı liman başkanlıklarınca, 15-16 Ağustos'ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, günübirlik tur teknelerine program dışı denetim yapıldı. Denetlenen 319 gemiden mevzuat gereklerine uymadığı tespit edilen 16'sına idari para cezası uygulandı. Açıklamaya göre, Bakan Adil Karaismailoğlu'nun direktifleri doğrultusunda denetimlere kesintisiz devam edilecek ve ulaşım modlarında salgına karşı tedbirler taviz vermeden sürdürülecek.

Editör: Haber Merkezi