USTAOĞLU İNCELEMEYE ÇIKTI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, yapımı devam eden Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi inşaatında incelemelerde bulundu. Tabakhane semtinde bulunan kentsel dönüşüm alanı içinde yapımı devam eden 36 derslikli Cudibey Ortaokulu ve 150 yatak kapasiteli Trabzon Öğretmenevi inşaatı devam ederken, Vali Ustaoğlu çalışmaları yerinde inceledi.

Milli Eğitim İl Müdürü Hızır Aktaş ve yapımcı firma yetkilisinden bilgi alan Vali Ustaoğlu, projenin planlanan sürede tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanın TOKİ’den satın alınmasıyla yapımına başlanan 150 yatak kapasiteli Trabzon Öğretmenevi ve 36 derslikli Cudibey Ortaokulu’nun inşaatına 2017 yılında başlandı.

BALTA ARSİN’DE
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Arsin'de Toprak Mahsulleri Ofisi’ni ziyaret etti. Balta, “Fındık alım yerini ziyaret ederek üreticilerimiz ile bir araya geldik. Gerek hükümetimizin erkenden belirlediği fındık fiyatı gerekse alımlardaki düzenli işlemler dolayısıyla vatandaşımız oldukça memnun” dedi. Vekillerin ardı ardına TMO’ları ziyaret etmesi de dikkat çekti.

UZUN’UN MUTLU GÜNÜ
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önzel Uzun önceki akşam büyük mutluluk yaşadı. Uzun, Ankara’da kızını evlendirdi. Görkemli düğün törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetimi de katıldı. Uzun duygularını şöyle paylaştı: “Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu kızımız Gülen, oğlumuz Cesur’un düğününü onurlandırdı.” Bizler de Güzide başkana ve genç çifte mutluluklar diliyoruz.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Trabzon Kanun Anadolu Lisesi’nde konuştu. Aldığı “En İyi Deneysel Araştırma” ödülünü Maçka’da şehit olan Eren Bülbül'e armağan ederek büyük takdir toplayan Ercüment Ovalı, “İlham Veren Modeller” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

ÇALIŞTAYA YOĞUN İLGİ
“Trabzon Değerleri İle Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen 3. Art Trabzon Ulusal Resim Çalıştayı’nın sergisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışına Eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Soçi Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Vadim Levchenko, Türk ve yabancı ressamlar ile sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Birkaç günlük çalışmayla çok değerli eserlerin ortaya çıktığını görmek memnuniyet verici. Sanatçılarımızı kutluyorum. Şehrimize bu güzel organizasyonla katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Sayın bakanımıza da şehrimizdeki kültür ve sanata yaptığı katkı, verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Kültür ve sanat konusunda heyecanını hiç kaybetmiyor” dedi. Konuşmaların ardından sanatçılar ve sanatseverler sergiyi gezdi, hatıra fotoğrafları çektirdi. Çalıştay yoğun ilgi gördü.

Editör: Haber Merkezi