CANALİOĞLU’NU ERDOĞAN AÇIKLAYACAK
Türkiye’nin olduğu gibi Trabzon’un da gündemi yerel seçimler. Hemen her yerde 31 Mart seçimleri konuşuluyor. Kahvede, bağda bahçede hafta sonunun gündemi, fındık araştırma önerisinin reddedilmesi, Rahip Brunson olayı, öldürülen gazeteci, Erdoğan’ın erken emeklilik ile ilgili sözleri vardı. En çok da yerel seçim gündemi meşgul ediyor. Şahit olduğumuz konuşmalar aynen şu şekilde: “AK Parti Büyükşehir’de kimi aday gösterirse göstersin seçimi kazanır. O iş o kadar kolay değil. Eğer sevilmeyen bir ismi aday göstersinler AK Parti seçimi kaybeder. Ama karşı taraf da iyi bir aday çıkarmalı. Mesela CHP, İYİ Parti, ve Saadet Partisi Volkan Canalioğlu’nun adaylığı üzerinde anlaşırlarsa AK Parti’nin işi Trabzon’da zor. Yine de Canalioğlu’nun adaylığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı. Erdoğan, Büyükşehir adayını açıkladığında Canalioğlu ya otomatikman aday olacak ya da kesinlikle adaylığı hayal olacak.” Yani halk da en az siyasetçi ve basın mensupları kadar bu işlere kafa yoruyor. Taktikler, formüller, oran orantı, olasılık işlemleri çay ocaklarında gırına gidiyor.

AK PARTİ ZOR DURUMDA
Zor derken yaklaşan yerel seçimler öncesi adayların belirlenmesi noktasında bir hayli zorlanılacağa benziyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunmuş, 3 dönem belediye başkanlığı koltuğunda oturan AK Partili belediye başkanlarına çağrı yapmıştı. Turan, “Ben isterim ki 3 dönem bitiren tüm arkadaşlarımız desinler ki genel merkezimize ‘ben 3 dönem yaptım aday olmuyorum kardeşim.’ Bunu yapsın bunu bekleriz. Tüm 3 dönemlik arkadaşlarımız, ben çok iyi çalıştım, çok iş yaptım ama 40 yaşında başkan olduysam 55 oldum, 60 oldum desinler genel merkezimizi rahatlasınlar” demişti. Mesaj gayet açıktı ancak üzerine alınan oldu mu bilinmiyor.

MEMUR ADAY OLACAKSA…
Özellikle AK Partili isimlerde bir kural tanımazlıktır aldı başını gidiyor. Partiye yakınsan mesaiye gitmeden parayı cebe indir, mesai saatlerine riayet etme, sosyal medyadan ona buna salla, istediğini yap et işini görüyorsun düşüncesi oldukça yaygın şekilde karşımıza çıkıyor. Son günlerde de yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ortalık siyasete atılmak isteyen devlet memurlarıyla doldu taştı. Tamam siyaset herkesin hakkı da bizim bildiğimiz devlet memurun açıktan açığa siyaset yapması yasak. Söz konusu iktidar partisi adaylığı olunca mı serbest oluyor anlamış değiliz. Bürokraside, kamuda, belediyede icra ettiği bir görevi olan isimlerin gazete sayfalarından geri kalmaması ve istediği siyasi konularda demeçler verebilmesi hiç hoş değil. Madem siyaset meraklısınız istifa edin, ondan sonra istediğinizi söyleyin, vaat edin. Bir başkası yaptığında kıyamet koparılan olay AK Partili memurlar eliyle yapılınca yasal olmamalı.

ORTALIK ADAYDAN GEÇİLMİYOR
Her seçim dönemi böyle olmuştur ancak bu kez sanki daha heyecanlı. Halk da siyasetçi de neyin ne olacağını inanın bilmiyor. Başkanlık koltuğunda oturan yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğini, seçecek olan halk da hangi partiye oy vereceğini henüz bilmiyor. Her şey aday listelerinin açıklanmasının ardından belli olacak gibi. Ancak tüm bunlara rağmen ortalık aday adayından geçilmiyor. Henüz belki resmen açıklayan yok ancak hemen herkesin bu işe ciddi ciddi niyeti var. Öyle isimler gündeme geliyor ki, “Yok artık” dememek imkânsız. Ya bu iş ‘Ben yazdım kesin olur’ diye bir durum değil ki. Trabzon Büyükşehir ya da Ortahisar başta olmak üzere tüm ilçeler bizim için önemli. Hangi partiden olursa olsun bu yerleri yönetmek isteyenler belli bir birikim, donanım, tecrübe ve en önemlisi imaja sahip olmalılar. Daha bulunduğu kurumlarda ya da hayatın hiçbir evresinde olumlu tek bir işi olmayanların koca koca ilçelere verebilecekleri ne olabilir. Sırf reklam içinse bu çabalar boşuna kıvranmayın.

Editör: Haber Merkezi