CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ!

Eski CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Musa Öztürk yaklaşan ilçe ve il kongreleri öncesinde İl Başkanı Güzide Uzun’u topa tuttu. Partide değişimin şart olduğunu kaydeden Öztürk “Yıllardır Trabzon'da yüzde on beşleri geçemediğimiz seçimleri düşünüp dikkate alarak bu yozlaşmayı mutlaka parti içerisinden yok etmemiz gerekir.” dedi. İl Başkanı Uzun’u da sert dille hedef tahtasına koyan Öztürk “İl Başkanı tekrar il başkanlığına aday adayı olduğunu söylüyormuş. Bu kadar başarısız, seçim kaybeden, partinin birlik beraberliğini bozan bir il başkanı daha görmedim. Utanmadan tekrar adayım diyormuş, yazık partimize! Daha ne kadar zarar vermesini bekliyoruz?” ifadelerini kullandı.

AKÇAABAT’TA SANDIKLAR KURULDU

Cumhuriyet Halk Partisinde yılsonuna kadar gerçekleştirilecek ilçe başkanlığı seçimiyle ilgili takvim başladı. CHP Akçaabat İlçe Başkanlığında gerçekleştirilecek seçimde oy kullanacak delegeleri belirlemek için sandıklar kuruldu. CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, ilçe başkanlığı seçiminde oy kullanacak 169 delegeyi belirlemek için oy kullanılacak sandıkların mahalleler bazında parti binasında kurulduğunu söyledi. 920 üyesi bulunan partilerinin demokrasiyi en iyi şekilde işletebilmek amacıyla gerçekleştireceği delege seçimini 8 gün içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirten Başkan Hacıoğlu, toplam 46 mahalle için sandık kuracaklarını kaydetti.73 mahallesi bulunan Akçaabat’ta 46 mahalle için kurulacak sandıkların haricinde mahallelerindeki tek üye olan isimlerin doğrudan delege sayılacaklarını hatırlatan Hacıoğlu, 2 üye bulunan mahallelerin delegelerini belirlemek için de 23 Kasım Cumartesi günü 13.00-15.00 saatleri arasında seçim yapılacağını sözlerine ekledi.

TRÜ’YE MAĞDURİYET BAŞVURUSU

Trabzon 2 No’lu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu, kadrosu “daktilograf” olarak geçen bazı Trabzon Üniversitesi çalışanlarının mağduriyetini gidermek için Rektörlüğe başvurdu. İskenderoğlu yaptığı duyuruda “Trabzon Üniversitesinde kadrosu daktilograf olan personelin unvanlarının ‘bilgisayar işletmeni’ olarak değiştirilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği için Rektörlük makamına başvuru yaptık.” ifadelerine yer verdi.

ADACIK İÇİN BİR ARADALAR

Trabzon’un Akçaabat ilçesinin mahallelerinden Adacık Mahallesi’nin sorunlarını dile getirmek ve gerek yerel yönetimden gerekse de merkezi yönetimden gereken payı alması için zemin hazırlamak amacıyla bir toplantı düzenlendi. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem müdürü Kadir Hatipoğlu’nun da davetli olduğu toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi Salih Tarakçı, Eski Adacık Belediye Başkanı Ayhan Sevim, Akçaabat Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Vakfıkebir Malmüdürü Ali Sevim, Eğitim Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara, Erdogdu Spor Kulübü Başkanı Ali Çolak, AK Parti Adacık Mahalle Başkanı Erol Dil, Adacık Muhtarı Selahattin Gedikli ve Korucu Dernek Başkanı Eyüp Çolak katıldı.

KIZLAR MANASTIRINDA TAHSİS KALKTI

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Boztepe sırtlarında 14. yüzyılda yapılan zaman içerisinde ilgisizlikten dolayı harabeye dönen Kızlar Manastırı'nın 7 yıl süren restorasyonu tamamlandı.  2012 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin restorasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisini yaptığı Kızlar Manastırı, restorasyonun bitiminin ardından yeniden belediyeye devredilecek. Manastırın devri için harekete geçen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, dün aldığı kararla 2012 yılında restorasyon için yapılan tahsisi iptal etti. Restorasyon tamamlandığı için iptal edilen tahsisin ardından Kızlar Manastırı yeniden Trabzon Büyükşehir Belediyesinin uhdesine geçecek. Tahsis kaldırılırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanacak protokolle burada bakanlığın kültürel etkinlikler yapmasına imkan sağlanacak. 

ÇAYIRBAĞI FERYAT EDİYOR

Trabzon'da başlatılan kaçak yapı yıkımları TBMM'de gündem olmaya devam ediyor. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yıkımlara dikkat çekerek bakanlıklar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Örs TBMM'de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçim bölgem Trabzon'un Düzköy ilçesi Haçka Yaylası'nda birkaç gündür yaşanan yayla evlerinin yıkımı operasyonuna dikkatlerinizi çekmek isterim. Buradaki yıkımlarla vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Burada yaşayan insanlarımız geçimini tereyağı, süt, peynir satarak sağlamaya çalışan, atadan kalma evlerini eskidiği için tadilat yaparak korumaya çalışan vatandaşlarımızdır. İktidar, seçim öncesi bu insanlarımıza “İmar barışı var, gelin müracaat edin.” diyerek paralarını alarak yapı kayıt belgesi vermiştir. Şimdi soruyorum: Bu insanların evlerini yıkacaktınız da neden bu insanlara yapı kullanma belgesi verdiniz? Seçim öncesinde o bölgede gezen “Çayırbağı'nı yatırıma boğacağız.” diyenlere sesleniyorum: Çayırbağı şimdi feryat ediyor, bu feryadı duyuyor musunuz?'”

Editör: Haber Merkezi