ZORLUOĞLU DÜZKÖY’DE
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Düzköy ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlçede ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Zorluoğlu sonrasında Belediyeyi ziyaret etti. Her iki kurumda da Düzköy ilçesiyle alakalı bilgiler alan Zorluoğlu, ilçe pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. İlçe Başkanlığında teşkilat mensuplarıyla da bir araya gelen Zorluoğlu, Düzköy'deki programının son kısmında ise Şehit Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın kabrini ardından ailesini ziyaret etti. Düzköy programıyla alakalı açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, "İlçe ziyaretlerimiz hız kesmeden devam ediyor, her ilçemizde yaptığımız gibi burada da pazar yerini ziyaret ederek vatandaşlarımızla kucaklaştık. Düzköylü hemşehrilerime sıcaklığı ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Düzköy'ü daha çok ziyaret edecek ve bu güzel ilçemiz için her kesimden insanımızla buluşup, istişare ederek güzel işlere imza atacağız. Düzköy'ü hak ettiği konuma AK belediyecilikle taşıyacağız" dedi.

KAYA DÜZYURT’U TBMM’YE TAŞIDI
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon'un Ortahisar İlçesi Düzyurt Mahallesi'nde bulunan su depolarının sağlık ve yetersiz halde olması nedeniyle TBMM kürsüsünden yetkililere çağrıda bulundu. Kaya konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Trabzon'umuzun Ortahisar ilçesine bağlı, Düzyurt Mahallemiz de bulunan su depoları çok sağlıksız ve yetersizdir. Depoların durumunu gösteren fotoğrafları gördüm, inanın ki pas ve pislik içinde. Bu depolardan su içmek mümkün değil. Ayrıca depolar çok küçük olduğu için özellikle yaz aylarında çokça su sıkıntısı yaşanmaktadır. Yine aynı mahallemizin yolu, Gıranboz kısmında çok kötü durumdadır. "Her yere asfalt döktük." diye övünen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri asfalt şantiyesine 300 metre mesafedeki Düzyurt Mahallemizin yolunu asfaltlayamamıştır. Vatandaş söylüyor duymuyor, gereğini yapmıyorsunuz. O nedenle, milletimizin Meclisinden ilgililerine sesleniyorum: Düzyurt mahallemize yeni su depolarının yapılmasını, mevcut su depolarının bakımlarının yapılarak temiz ve kullanılır hâle getirilmesini ve mahalle yolundaki çukur ve bozulmaların asfaltlanarak düzeltilmesini talep ediyoruz.”

TURİZMCİ ŞİKÂYETÇİ
Okurlarımızdan bize gelen şikayet mektubunu aynen aktarıyoruz: “Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nde Marapoğlu Turizm olarak personel taşıma işimiz var. Bundan dört ay önce Ankara’dan Halil adında yine bu işleri yapan bir abimiz işin ulaştırma bölge müdürü tarafından kendi arkadaşına doğrudan teminle verileceği haberini aldık. Ve bu süreç içerisinde ulaştırma bölge müdürlüğü şirketimizi saf dışı bırakmak için kaza yapan bir aracımızın şoförünün sarhoş olduğunu öne sürerek kara propaganda yapmak suretiyle bize yeni yapılacak ihalede şartname vermemeyi planlamıştır. Kaldı ki polis raporlarında böyle bir ibare yoktur ve bugün karşımıza aynen bu planını uygulamak suretiyle işi doğrudan teminle kendi arkadaşı olan ve iş bitirmesi olmayan Baha Turizm adlı şirkete işi pasladılar. Biz de bunun yanlış olduğunu kendilerine anlattığımızda Ulaştırma Müdürü Yardımcısı Hasan Güven’in üzerine topu atarken Hasan Güven ise Ulaştırma Müdürü İhsan Gümrükçü’nün isteği doğrultusunda böyle bir iş yaptıklarını söylediler. Bunun üzerine AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, Hüseyin Öztürk ve Mehmet Atmaca dahil üç il başkan yardımcısı da uygulamanın etik olmadığını kamu ihalelerinin şeffaf olması ve devletin karı gözetilerek gerçekleşmesi gerektiğini belirttiler. Hatta katılımcıların engellenmeyip aksine arttırılarak devletin karının göz önünde tutulması gerektiğini, işin düzgün halde yapılmasının da öncelikli etkenler arasında olması gerektiği yönündeki uyarılarına rağmen nasıl bir söz verilmişse; il yöneticilerini de karşısına alarak kendilerine çok vahim bir cevap vererek bir dahaki yılda Marapoğlu’na veririz deme pişkinliğinde bulunmuştur. Özet olarak devletin güzide kurumlarındaki değerli koltuklarda bu tür insanların bulunmasını ve bu kurumları evlerinin arka bahçesi gibi kullanmalarını kim sağlıyor. Ve bu insanlara kim dur diyecek. Kamuoyuna sormak isteriz.” Bizden iletmesi artık top yetkililerde. Her türlü cevap hakkı da saklıdır.

Editör: Haber Merkezi