CORA’DAN TONYA ÖVGÜSÜ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’nun Tonya ziyaretine eşlik etti. Ziyareti sosyal medya hesaplarından paylaşan Cora, “Tonyalı’nın tavrı net ve bellidir. Hizmeti görür, işin ehlini gözünden tanır, yüreğinde hisseder ve onun yanında yer alır. Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza gösterilen sıcak ilgi ve teveccühden ziyadesiyle memnun kaldık. Yatırım, destek ve huzur dolu günler bizleri bekliyor İnşaallah” dedi.

BU NE CİDDİYETSİZLİK!
Kamu görevlilerin davranış bozukluklarını her zaman bu sütunlardan sizlerle paylaştık. Devletin en ücra köşesindeki görevlinin hareketinin faturasının devletin başına çıkarılacağını da defalarca söyledik. Yine bu minvalde gazetemize bir şikayet mektubu geldi. Kelimesi kelimesine aktarıyoruz. Umarız yetkililer okur, duyar, görür ve gereğini yapar. “Numune Hastanesi Beyin Cerrahisi servisinde babamın kontrolü vardı. Hastaneye gittik saat 15.00’te randevumuz olduğunu söyledik. Sekreterlik bölümünde oturan başı kapalı, gözlüklü bir kadın çalışan, “Oturun bekleyin” şeklinde cevap verdi. Davranış ve sözleri o kadar tepki çekiciydi ki bir şey söyleyip kavga etmemek için zor sabrettim. 70 yaşındaki babama sıra geldiğinde o kadın babama, “Hadi gir” şeklinde talimat verdi. Babam doktorun odasına girdi. O sırada kendisine ve yanında sohbet ettiği kişilere çay yapmak için başka bir odaya giren görevli kadın, kendisine seslenenlere, “Beklesinler birazcık” şeklinde kaba sözlerle seslendi. “Al, çık, gir, otur, kalk, sus, konuş, al, ver” gibi ciddiyet ve nezaketten uzak bir dil kullanan görevli kadına birilerinin “Dur be kadın” demesi gerekmez mi? Doktor bile ‘Buyurun’ derken kapısındaki sekreterin bu şekilde davranması ‘Büyük Türkiye’ idealine ne kadar yakışıyor.” Vatandaşın başından geçen olay günlük hayatta pek çok noktada bizlerin de karşısına çıkıyor. Sağlık İl Müdürlüğü dahil tüm yetkililerin kurumlarındaki çalışanlara davranış modelleri üzerine bir eğitim ya da uyarı vermeleri gerekiyor.

SANDIKLAR YİNE PATLAR MI?
Pazar günü Akyazı’da kurgulanan ve sahneye sunulan oyunun ardından kimin takımı olduğu halen daha meçhul olan Başakşehir’in Trabzonspor karşısında nasıl galip getirtildiğini hepimiz izledik. Bu haksızlık demeyeceğiz bu kıyım ilk değil son da olmayacaktır emin olun. Federasyonu oluşturan güçlerin bu işlerden haberinin olmadığını söylemek en basit tabirle edepsizliktir. Göz göre göre gerçekleştirilen bu kıyım Trabzonspor taraftarları tarafından tepkiyle karşılanırken, sosyal medya paylaşımlarında, “31 Mart’ta görüşürüz” gibilerinden mesajlar yayınlandı. Yani bu işin sorumlusu olarak görülen iktidara Trabzonspor’un haksızlığa uğratıldığı gerekçesiyle Trabzon’da oy vermeyeceklermiş. Yahu biz bu masalı 2010-2011 sürecinin ardından çok duyduk. Yüzyılın hırsızlığının ardından bile AK Parti bölge genelinde oylarını hep arttırdı. Resmen sandıkları patlatırcasına oy verdi. O masal bayatladı beyler başka şeyler söylemek lazım değil mi? Hem Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başta olmak üzere AK Parti Milletvekili Salih Cora da bu konuda sıcağı sıcağına paylaşımlar yapıp, duruma tepkilerini göstermişti. Ama bu iş bu tepkilerle de olmadı, olmayacak. Yani dememiz o ki, hiç kimse Trabzonspor üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın çünkü etkili olmuyor. Siz siyaset yapmaya çalıştıkça büyük Trabzonspor taraftarı desteğini veriyor da veriyor.

22 MADDELİK TALEP BAKANLIKLARDA
Türkiye Ekonomi Şurası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Türkiye Ekonomi Şurası’na Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da katıldı. Şura’da ve Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısında, Trabzon ve bölge iş dünyasının talepleri ilgili bakanlıklara sunulmak üzere TOBB’a iletildi. İletilen talepler arasında, Trabzon – Erzincan Demiryolu’nun yapılması, Trabzon Güney Çevre Yolu – Transit Geçiş Yolu’nun Projelendirilip acilen uygulamaya geçilmesi, Yeni Hal Yasası hazırlıklarının bir an önce hayata geçirilmesi ve Trabzon Toptan Gıdacılar Sitesi’nin yapılması, Ulusal market zincirlerinin sayılarına sınırlama getirilmesi ve şehir dışına taşınmaları, Medikal sektöründeki firmaların mal ve hizmetlerinin karşılığı ödemelerin zamanında yapılması, Rent A Car sektöründeki kayıt dışı firmaların gün geçtikçe artması Turizm sektöründeki denetimler, Eximbank kredilerinin KGF kefaleti ile daha cazip hale getirilmesi, fındık ve çay hakkındaki yasal düzenlemeler gibi konular yer aldı.

Editör: Haber Merkezi