MUSTAFA BAK’IN LİSTE YORUMU
CHP Ortahisar kongresinde CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak’la karşılaştık. Bak’a, Akçaabat kongresi öncesinde birden fazla adayın ortaya çıktığını ancak kendisinin tek listeyle seçime girdiğini belirttik. Bak “Biz Akçaabat’ta bölünmüşlüğe müsaade etmeyiz. En azından ben etmem. Akçaabat’ta birlik ve bütünlük içinde kongremizi yaptık.” dedi.

AKSU’DAN CUMHUR İTTİFAKI ELEŞTİRİSİ
BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu AK Parti ve MHP’yi eleştirerek “Cumhur İttifakı ilkelerine her zaman sadık kaldık. Ancak ittifak ortaklarımız belediyelerimize operasyon çekiyor.” dedi. Aksu yaptığı açıklamada “Birçok belediyemizden haberler alıyoruz ittifak ortaklarımız tarafından sıkıştırıldıkları yönünde. İttifak ortaklarımızın seçim yasağı başlamasıyla seçilmiş belediye başkanlarımıza operasyon başlatması Cumhur İttifakı'nın ilkelerine zarar vermiştir.

Son olarak Turgut Babaoğlu'nun MHP’ye geçmesinde de bir birinden değerli ittifak ortaklarımızın parmağının olduğunu öğrendik. Bu olaydan ziyade, AKP Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu'nun yapmış olduğu ‘Hendek'e hizmet noktasında hiç bir mahsur kalmamıştır.’ açıklamasını Cumhur İttifakı’na hakaret olarak görmekteyim. İttifak ortağının kuyusunu kazanı tarih ve Türk milletinin hafızası unutmaz.” ifadelerini kullandı.

BGC’DEN ANLAMLI YARIŞMA
Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Trabzon ve Giresun’daki gazeteciler arasında 2019 yılının başarılı gazetecilerini seçecek. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti, Trabzon ve Giresun’da görev yapan gazeteciler arasında 2019 yılının başarılı gazetecilerini seçmek için geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz gazeteci Muhammet Taş anısına “BGC Muhammet Taş Yerel Medya Ödülleri- 2019” adıyla yarışma düzenledi.

Yarışmaya katılacak eserler, en geç 29 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 17.00’ye cemiyet başkanlığına teslim edilmesi gerekiyor.” Yapılan açıklamada ayrıca, eserleri değerlendirecek olan jürinin 7 üyeden olacağı ve dereceye giren eserlerin mart ayında ilan edileceği, Nisan ayında da ödüllerin sahiplerine törenle takdim edileceği kaydedildi. Yarışmada dereceye girenlerin çeşitli hediyelerin yanı sıra plaketle ödüllendirileceği açıklandı.

İLAFAR ZİYARETİNİN AYRINTILARI İLAFAR
Konferansları kapsamında üniversitemize gelen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım konferans öncesinde merkezimizi ziyaret ederek İLAFAR'ın kalite güvence sistemi kapsamında yürütmüş olduğu çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı. Dr. Yıldırım, Karadeniz Teknik Üniersitesi kalite çalışmalarının bir parçası olarak İLAFAR'ın uygulama ve araştırma merkezi statüsü ile kalite güvence sisteminde örnek bir model oluşturduğunu dile getirerek görüş ve önerilerde bulundu.

İLAFAR'ın genç araştırmacıları ile kalite ve akreditasyon konusunda bir sohbet gerçekleştiren Dr. Yıldırım, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Baykal'ı makamında ziyaretinin ardından KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde "Yükseköğretimde Kalite Güvece Sistemi" konulu konferansını gerçekleştirdi. Konferans sonrasında üniversitemiz Kalite Komisyonu üyeleri ile bir araya gelen Dr. Yıldırım, 2020 yılının ilk yarısında başlayacak olan Kurumsal Akreditasyon Programı hakkında soruları cevaplayarak komisyon üyelerinden geri bildirimler aldı.

ŞENTÜRK’ÜN TAVRI HERKESİ KIZDIRACAK
Trabzon’daki dolmuş sistemlerindeki yenilik Akçaabat’la başlıyor. Durakları belli, konforlu ve kartlı sistemle daha geniş araçlara geçecek Trabzon-Akçaabat dolmuşları deneme araçlarıyla Akçaabatlının hizmetine sunuldu. Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim, bir yandan da Büyükşehir Belediyesinin otobüslerinin ilçedeki ulaşımı tamamen Akçaabat dolmuşlarının yeni sistemli yarım otobüslerine bırakması için de görüşme yapıyor. Ancak Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk hem bu değişime karşı duruyor hem de şoförün aleyhine olacak şekilde gazetelere “Büyükşehir otobüslerini çekmeyecek.” şekilde beyanat veriyor. Şentürk’ün bu tavrı hem vatandaşı hem dolmuş esnafını kızdıracak cinsten.

Editör: Haber Merkezi