100. YILI KUTLU OLSUN
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. En güzel bayram yani. Ve mesajlarda ardı ardına geldi. İşte o bayram mesajları… Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “15 Temmuz hain darbe girişiminde saldırıya maruz kalan ve gazi unvanı alan yüce meclisimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurucu meclisimizin tüm vekillerini bir kez daha şükranla ve rahmetle yâd ediyorum.”

EN GÜZEL TEZAHÜR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara verdiğimiz değerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir.”

DEĞERİN GÖSTERGESİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: “Bu Bayram Türkiye Cumhuriyetinin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güveninde en büyük göstergesidir. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak, kendine güvenen, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.”

MİNNETLE YÂD EDİYORUM
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “Çocuklarımız Atamızın izinde yürüyerek, Türkiye’yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden yürüyerek, aklı ve bilimi rehber edinerek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayarak, yorulmayarak üreten, güçlü, adaletli ve çağdaş Türkiye'nin mimarları olacaktır. Bu vesileyle bu kutlu günü çocuklarımıza armağan eden eşsiz Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

DÜNYADA BİR İLK
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “Mustafa Kemal’in önderliğinde başarılı bir kurtuluş mücadelesinden sonra 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Türk tarihinin her döneminde meclis vardır. Kararlar, meclis ile alınmış ve halka mal edilmiştir. Türk toplumunun en büyük korkusu devletsiz olunamayacağı, tarih sürecinde bölünmeye neden olan federatif yapıdır. Bütün bu zorluklarla mücadele meclis önderliğinde aşılmıştır. Meclisin açıldığı bugün Atamız tarafından bayram ilan edilerek, çocuklara armağan edilmiştir. Bu dünyada bir ilktir, dünya çocuk bayramıdır. Tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun.”

ÖVÜNÇ VE GURUR TARİHİ
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç: “23 Nisan 1920 tarihi egemenliğin asıl sahibi olan millete verilmesi itibarıyla bir övünç ve gurur tarihidir. Bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen ecdadımızın hayat verdiği ve bize emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve yüceltmek bütün vatandaşların görev ve sorumluluğu olmalıdır. Cumhuriyetimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak için ecdadımızın bize miras bıraktığı medeniyet tasavvuru doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde canla başla mücadele edeceğiz.”

ÖNEMİNİ UNUTMAYALIM
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir. Bugünün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini ve umudunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu unutmayalım.”

KARDEŞLİK BAĞLARININ GÜÇLENDİĞİ GÜN
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız: “Dünyadaki tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı 23 Nisan, aynı zamanda dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür. Tüm dünya milletleri gibi bizlerde zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyayı saran bu salgın sürecinde çocukların her gününü evlerinde bayram havasında geçirmeleri için hepimiz çaba sarf etmeliyiz.”

YÜREKTEN KUTLUYORUZ
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru: “TÜRKAV, çocuklara hediye edilen bu bayramı yürekten kutlarken, onları geleceğe hazırlayan saygıdeğer öğretmenlerimizi de tebrik etmektedir. Bu Bayramda korona virüsünün dünyada etkileri olduğundan okullar tatil olmaktadır. Dolayısıyla, çocukları bayrama hazırlayamama hüznü ile dolu olan öğretmenlerimizin hasretlerini de TÜRKAV adına kamuoyu ile paylaşarak, Öğretmenlerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi