BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜBRE HAMLESİ
Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Toprak Analiz Laboratuarı’nda şimdiye kadar 4 bin toprak örneği incelendiğini açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapılan analizlerde Trabzon topraklarının yüzde 70’inin organik madde bakımından fakir olduğu sonucuna varıldığını ifade etti. Toprakların organik madde açısından zenginleştirilmesinde son yıllarda solucan gübresinden büyük ölçüde faydalanıldığını aktaran Zorluoğlu, bu kapsamda belediye olarak solucan gübresi üretimi gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesinin tesis kurulum maliyetini bir yılda rahatlıkla amorti edebileceğini dile getiren Başkan Murat Zorluoğlu, “Böylece çöpe giden park/bahçe ve hal atıklarından da yararlanmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak gübre teminine bir yılda 300 bin TL harcıyoruz. Kendi tesisimizle bunu bir yılda amorti edebileceğiz” dedi.

İŞÇİ OLAYIN İHMAL VAR MI?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlimiz Ortahisar ilçesi genelinde kanalizasyon ana kollektör ve şebekelerin temizlenmesi ve görüntülenmesi işi, belediyemize bağlı TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, 28 Haziran 2018 tarihinde ihale edilmiş, söz konusu ihale sonucu İstanbul merkezli Kanalize İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile sözleşme yapılmıştır. 21 Mayıs 2019 Salı günü 17.00 sularında Ayasofya Kavşağı mevkisinde devam eden kanalizasyon çalışmaları sırasında ilgili şirkete bağlı personel Levent Şanlımeral, akıntıya kapılarak kaybolmuş, gece saatlerine kadar süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda talihsiz işçinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gerekli işlemlerin yapılması için adli tıpa sevk edilen Levent Şanlımeral’in cenazesi defnedilmek üzere İstanbul’a gönderilmiştir. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi. Öte yandan işçi Şanlımeral’in hayatını kaybetmesi sonrasında polis ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında olayda ihmali bulunduğu iddiasıyla görüntüleme cihazı operatörü M.A.K.’nın gözaltına alındığı öğrenildi. Geceyi Trabzon emniyetinde geçiren M.A.K. ifadesinin ardından sabah saatlerinde çıkarıldığı adli makamlarca ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

48 SAAT SU YOK
TİSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde: “Ortahisar ilçemiz Kutlugün Mahallesi mevkisinde ana isale hattı güzergâhında meydana gelen heyelan nedeniyle oluşan büyük çaptaki arızanın giderilmesi için deplase çalışması yapılacaktır. Söz konusu çalışma 25.05.2019 Cumartesi gecesi 01.00 itibarıyla başlayacak olup, şehir merkezi genelinde 48 saat sürecek zorunlu su kesintisi yapılacaktır. Kesinti süresince zorunlu ihtiyaçlar için hemşerilerimiz tarafından tedbir alınması, su tüketimine özen gösterilmesi ve tasarruflu davranılmasını istirham eder, şimdiden yaşatmış olduğumuz problemden dolayı tüm vatandaşlarımızdan özür dileriz. Kesinti süresince 185 numaralı TİSKİ İhbar Hattını arayan vatandaşlarımıza ve site depolarına tankerle içme suyu verilecektir.”

KUVVETLİ İSTANBUL’DA
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İstanbul seçimleri için yolculuğa çıkıyor. 31 Mart seçimlerinin tekrarlanması kararını, ‘Türk demokrasisine yapılmış bir darbe’ olarak nitelendiren Kuvvetli, “İYİ Parti olarak 23 Haziran’da milli iradenin adaletli bir şekilde tecelli etmesi için mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Bu anlamda katkı vermek için demokrasi ve hukuk devletinin varlığından beslenen partimizin,23 Haziran günü yapılacak İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanlığı seçimi bir seçimden öte anlamlar taşıdığının idraki ile Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve hemşerimiz olan Sn. Ekrem İmamoğlu’na tam destek olmak için Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in talimatları ile 23 Mayıs günü 81 ilin il başkanları olarak İstanbul’da olacağız” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi