İSTİHDAMA İHTİYAÇ DUYULAN DÖNEM
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve beraberinde Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Avcı’dan oluşan heyeti, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Küçükarslan, Köksal Yavuz, Ali Baştürk, Cengiz Sözen ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı karşıladı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu üretime, istihdama en fazla ihtiyaç duyulan bir dönem içerisinde olunduğuna dikkat çekerek, “En fazla ayakta durması gereken sektörler sanayiciler ve iş adamlarımız. Devletimiz de çıkarttığı teşvik ve destek paketleriyle üreticilerimizin yanında. Bizler de sektör temsilcilerimizle buluşmak, hâl hatır sormak, varsa sıkıntılarını öğrenmek istedik. Bu zor dönemde üretim yapan, istihdama destek olan tüm sanayicilerimize teşekkür ederim” dedi.

ŞEHİR ADINA TEŞEKKÜR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sosyal Destek kalkanı Kapsamında Trabzon'a toplamda 100 Milyon 473 Bin 714 TL destek sağlandığını açıkladı. Başkan Zorluoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında şehrimize yapılan 100.473.714 TL’lik nakit destekten dolayı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sn. Zehra Zümrük Selçuk'a şehrim adına teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK İŞLERE İHTİYAÇ VAR
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu eleştirdi. Zorluoğlu’nun söylemlerinden yola çıkan Hacısalihoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı basında sıkça, ‘Küçük dokunuşlarla şehre hizmet ediyoruz’ diyor.  Bizde kendisine diyoruz ki, küçük işleri bırak, onlar belediyenin standart işleri. Büyük işlere, bu şehrin büyük projelere ihtiyacı var” dedi.

Hacısalihoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bir Uzunsokak düzenlemesi, bir Hamamizade Kültür Merkezi, bir Belediye Sarayı ve bir AVM benzeri projeniz var mı? Çömlekçi Dönüşümü 4/1’e düşürmek, Moloz’da ki çöplüğü kaldırmak, dere kenarına otobüs terminali koymak veya su boruları değişmek proje değil.”

RESTORASYONDA SONA DOĞRU
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan 700 yıllık St. Michael Kilisesi’nin 2018 yılının ortalarında başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Korona virüs salgın süreci bitmesi ile birlikte kilisenin ziyarete açılacağını söyledi.

Ekim, “Restorasyon projemiz yüzde 95 civarında tamamlandı. İnşallah bu salgın süreci tamamlandıktan sonra da kilisesinin restorasyon çalışması tamamen bitmiş olacak. Biz burada Akçaabatımızın geleceği için yapmış olduğumuz çalışmalar içinde bu da inanç turizmine dönük bir çalışma. St. Michael Kilisesi bölgemiz için çok önemli bir çekim merkezi olacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

HAVALİMANLARINA SERTİFİKA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında hükümet olarak çeşitli tedbirler aldıklarını belirterek, normalleşme sürecinde havalimanlarına “uçulabilir sertifikası” vereceklerini bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Çin'de başlayan ve dünyada pandemi haline gelen Kovid-19 ile mücadele kapsamında tüm bakanlıkların çeşitli tedbirler aldığını hatırlattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak da havalimanlarına ilişkin sertifikasyon programı yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, söz konusu sertifikasyon programıyla tüm havalimanlarının tekrar düzenleneceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi