EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen iktidarı topa tuttu. Pekşen şunları söyledi: “Evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu güne kadar karşılaştığı hiç bir krizi yönetemeyen AKP, nasıl 3 tane maskeyi dağıtmayı beceremeyip vatandaşına IBAN yolladıysa; bütçe açığını da çeşitli zamlarla vatandaşa fatura edecek.”

BARO’DAN SUÇ DUYURUSU
Trabzon Barosu Trabzon'daki yerel gazetelerde “Her yol O'na çıkıyor” başlıklı haberleri ihbar kabul ederek Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, MHK üyeleri Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen, Tahkim Kurulu Başkanı Murat Balcı, PFDK Başkanı Aytaç Yüksel ve TFF Temsilciler ve Gözlemciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Göksel Gümüşdağ, Mehmet Baykan, Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen ve Abdurrahman Arıcı’nın TFF içerisinde örtülü bir yapı kurduğu, Başakşehir Kulübü’nü şampiyon yapmak ve Trabzonspor’u şampiyonluk yarışından kopartmak amacıyla hakemler üzerinden operasyon çektiğine yönelik iddiaları gerekçe gösteren Trabzon Barosu üç sayfalık bir başvuru dilekçesi hazırladı. Trabzon Barosu adına suç duyurusunu Genel Sekreter Duygu Keleş Aydın yaptı.

TEMİZ FUTBOL İSTİYORUZ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türk futbolunda son yıllarda yaşanan her olayın altından Göksel Gümüşdağ’ın çıktığını ifade etti. Gümüşdağ’ın Türk futboluna yönelik operasyonlarına, tek tek değinen Kaya, “Futbolumuzun içine yuvalanmış kirli yapılara artık dur diyelim. Ayrımcılık, imtiyaz değil; temiz futbol, adalet istiyoruz. Emeğimizin çalışmasından bıktık, usandık. Sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyoruz” dedi. Kaya, Göksel Gümüşdağ’ın, son 16 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu’nun ve Merkez Hakem Kurulu’nun içinde örtülü bir yapı oluşturduğuna dikkat çekti.

TALEPLERİ KONUŞTULAR
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. Beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TESOB Başkanı Kara ile görüşen Gedikli, pandemi ve sonrasındaki normalleşme sürecinde alınan tedbirlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Kara, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, esnaf ve sanatkarların talepleriyle ilgili hazırlanan ve daha önce ilgililerle paylaşılan raporun detaylarıyla ilgili Gedikli’ye bilgi verdi.

VAKALAR ARTIYOR
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs vaka sayılarının dünya ölçeğinde hızla arttığını bildirerek, son bir gün içinde 183 bin 20 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Salgının başlangıcından bu yana tüm dünyada 8,7 milyondan fazla insanın koronavirüse yakalandığının tespit edildiğini bildiren DSÖ, bu zaman zarfında 461 binden fazla insanın daCOVID-19 hastalığından hayatını kaybettiğini duyurdu. Bundan önce bir günde en yüksek artış, 18 Haziran'da tespit edilen 181 bin 232 vaka sayısı ile kayıtlara geçmişti.

Editör: Haber Merkezi