FINDIK SİYASETE ALET EDİLMEMELİ
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık ve Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav sektöre dair açıklamalarda bulundu. Cirav üreticinin ve ihracatçının sesi olarak şunları dile getirdi: “Bilindiği üzere her yıl fındık rekoltesi Tarım ve Orman Bakanlığımız ilgili İl Müdürlükleri Başkanlığında fındık sektörünün paydaşları olan ve üreticiyi temsil eden Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, fındık konusunda yetkili İhracatçı Birlikleri temsilcileri ve Ticaret Sanayi Odaları temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından il il ve ilçe ilçe bahçelerde yapılan inceleme ve sayım sonucu tespit edilerek bilimsel bir çalışma metodu içinde bu komisyonca belirlenmekte ve Tarım ve Orman Bakanımızca açıklanmaktadır.

Bu yılki rekolte tespit çalışması da bu usul içinde tamamlanarak değerli Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli tarafından kamuoyuna açıklanmıştır. Ancak farklı siyasi kesimlerin bu durumu siyasi gündem oluşturmak adına eleştiri konusu yapması, sektör temsilcileri olarak hepimizi üzmüştür. Sayın Bakanımızın yanındayız ve fındığa verdiği değerli katkılarından dolayı kendilerine müteşekkiriz. Ülkemiz için çok önemli ve ekonomik değeri yüksek bir ürün olan fındığın gündem oluşturmak ve siyasi çevrelere hoş görünmek adına siyasete alet edilmesine karşıyız.”

ÜRETİCİNİN HAKKINI KİMSE YİYEMEZ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, fındık hasadına sayılı günler kala TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Tarım Bakanı tarafından açıklanan rekoltenin gerçeklerle ilgisinin olmadığını söyledi. Kaya, “Fındık hasadına sayılı günler kaldı. Açıklanan rekoltenin, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Geçmiş yıllarda olduğu gibi rekolteyi olduğundan yüksek açıklayan AKP Hükûmeti, fındık fiyatlarını düşürmeye çalışan fındık kartellerine teslim olmuş, yine fındık kurtlarının yüzünü güldürmüştür. Hükûmet, yerli ve millî stratejik ürünümüz olan fındığa hak ettiği değeri vermeli ve üreticimizi mağdur etmeyecek bir fındık fiyatını bir an önce açıklamalıdır.

Korona salgını nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, maliyetlerde yaşanan artışlar ve refah payı göz önünde bulundurulduğunda bu sezon fındık fiyatlarının en az 25 lira olması gerektiğini ifade ediyoruz. Fındık bahçelerinde kan ter içinde, bin bir emekle fındık toplayan, bir lokma helal ekmek için mücadele eden Karadeniz köylüsünün ekmeğinde gözü olanlar karşılarında bizleri bulacaktır. Fındık üreticilerimiz sahipsiz değildir. Üreticilerimizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

TERZİOĞLU’NA PLAKET
Of’un Ağaçseven Mahalle Muhtarı Hüseyin Kibar, Ballıca Mahalle Muhtarı Recep Yavuz, Eskipazar Mahalle Muhtarı Bilal Ayaz ve Fındıkoba Mahalle Muhtarı Adem Öztürk, mahallelerine yaptığı katkılar nedeniyle AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu’na plaket takdim etti.

Başkan Terzioğlu’nu ilçe başkanlığı binasında ziyaret eden muhtarlar, mahallelerinin sorunlarının çözümü için kendilerine her daim yardım ve destek verdiğini belirterek kendisine teşekkür etti. Şahsına sunmuş oldukları hediyeler için muhtarlara teşekkür eden Başkan Terzioğlu, muhtarlara mahallelerinde yapacak oldukları çalışmalarda başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi