GAZETECİLER MECLİS MESAİSİNDE
Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazetecilerin yıpranma hakkının yasal güvence altına alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde temaslarda bulundu. Sendika; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşmeye başladığı kanun teklifindeki, gazetecilere yönelik yıpranma hakkına ilişkin maddenin kapsamının genişletilmesini istedi. Gazetecilere çalışma koşullarının yıpratıcılığı nedeniyle erken emeklilik sağlayan ve 1977'de tanınan fiili hizmet zammı hakkı (yıpranma payı) 2019 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

AYM’nin kanuni düzenleme yapılması için verdiği süre 14 Kasım’da sona eriyor. Hükûmet tarafından hazırlanan torba yasanın içerisine konan düzenleme ile gazetecilerin fiili hizmet zamları iade ediliyor. Ancak teklife fiili hizmet zammından yararlanmanın koşulu yine basın kartına sahip olmaya bağlanıyor. Yani Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği hüküm korunuyor. Öte yandan sektörün önemli bir bileşeni olan matbaacılar da kapsam dışında tutuluyor. TGS heyeti bu soruna çözüm bulmak için siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri ile görüştü. Fiili hizmet zammından faydalanabilmek için kart koşulunun kaldırılmasını ve matbaacılara da fiili hizmet zammı getirilmesini talep etti.

PROJELERİ ANLATTILAR
Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüşen Mustafa Durmuş, ekonomik kalkınma adına planladıkları projeleri anlattı ve Milli Kaynak Paketlerimiz- 1 kitapçığını hediye etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yeniden Refah Partisi heyetine çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

İLÇELERDE ATAĞA GEÇİLDİ
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, farklı yönetim anlayışıyla dikkat çeken bir siyasetçi. Hacısalihoğlu artık bölge toplantıları yaparak ilçelerdeki siyasi gündemi de yakından takip ediyor. Hacısalihoğlu bu bağlamda ilk toplantıyı Beşikdüzü’nde Şalpazarı ve Tonya ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdi.

Toplantı ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “İl Başkanımız Ömer Hacısalihoğlu, İl Sekreterimiz ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız ile birlikte bölge toplantılarımızdan ilkini Tonya, Şalpazarı ve Beşikdüzü örgütlerimizin İlçe Başkanları, İlçe Sekreterleri ve İlçe Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcıları ile birlikte Beşikdüzü ilçemizde gerçekleştirdik. İlçelerimizin siyasi gündemlerini ve sorunlarını değerlendirdiğimiz toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ilçelerimiz de yapacağımız çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Hep birlikte iktidar hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”

MHP KONGREYE GİDİYOR
MHP Trabzon teşkilatında 25 Ekim’de yapacağı İl Başkanlığı kongresi için geri sayım başladı. MHP’li Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Günay yaklaşan kongre öncesi MHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile bir süre görüştü. İl kongresinde mevcut Tarım muhtemelen tek liste ile seçime girecek ve yeniden İl Başkanı seçilecek.

KULEYİN’İN KİTABI
İYİ Parti’nin Trabzonlu GİK Üyesi Şükrü Kuleyin kitap yazdı. Tam bir Trabzon ve Trabzonspor gönüllüsü olan, aynı zamanda Atatürk sevdalısı Kuleyin’in kitabının ismi “Atası Türk Atatürk.” Kitap, 29 Ekim’de piyasaya sürülüyor. Kuleyin, kitabıyla ilgili şu paylaşımı yaptı: “29 Ekim Cumhuriyet bayramında nasipse kitabımız çıkıyor. Allah utandırmasın.” Kuleyin’in iyi de bir tarihi derinliği vardır. Kendisini tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi