BAKAN GÜL EREN’İ UNUTMADI
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç’un dayısı Mehmet Malkoç’un cenaze törenine katılmak için Trabzon’un Arsin ilçesine gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cenazenin ardından, Maçka ilçesine geçti. Bakan Gül, burada, geçen yıl 11 Ağustos'ta PKK'lıların erzak çaldığını ihbar eden ve yer gösterirken teröristlerin açtığı ateşle şehit olan Eren Bülbül'ün mezarını ziyaret etti. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de yer aldığı ziyarette Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ile görüşüp taziyelerini ileten Bakan Gül, daha sonra ilçeden ayrıldı.

ZORLUOĞLU KADEM’İ ZİYARET ETTİ
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon Temsilciliğine ziyarette bulunarak ‘Kadın Siyaset Akademisi’ eğitimine katılan kadınlarla bir araya geldi. Zorluoğlu, “KADEM’in Trabzon’da böyle önemli bir faaliyeti yoğun katılımla gerçekleştirmesinden dolayı ziyadesiyle memnun oldum. KADEM’in gerek kadın hakları gerek demokrasiyle alakalı gösterdiği gayretleri ve verdiği mücadeleyi yakından biliyorum. Kadınlar toplumumuzun yarısıdır, Neşet Ertaş diyor ki kadın insandır erkek insanoğlu dolayısıyla bir bakımdan kadınlar olmazsa insan olmaz. Toplumsal yaşamımızın her kesiminde etkin bir şekilde kadınlarımızın yer alması gerekiyor, siyaset de bunlardan bir tanesidir. Dünya’ya baktığımızda siyasi ve ekonomik mücadeleleri, savaşları, iç çekişmeleri ve katliamları görüyoruz. Bu tür problemlerin merhametli yürekler ve vicdanlı kalplerle çözülebileceğini düşünüyorum, bu bakımdan kadınların mutlaka her alanda etkin bir şekilde var olması gerekiyor” dedi.

CORA: “YATIRIMA DEVAM”
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, bütçe görüşmelerinin tamamlandığını söyledi. Milletvekili Cora, “Milletimizin sandıkta vermiş olduğu yetkiye bir başka ifade ile yönetme iradesine ve bütçe hakkına en iyi şekilde sahip çıkacağız. Bu bütçe gençlerin, yaşlıların, çalışanların, engellilerin, emeklilerin, hastanede ilaç bekleyen hastaların, okulunda ücretsiz kitap bekleyen öğrencilerin, tarımsal destekleme bekleyen çiftçilerin, dükkanını huzurla açacak esnafın, üretimine destek belleyen sanayicinin her kesimin hülasa milletimizin bütçesidir. Bu bütçe ile ülkemize yakışır, milletimize yaraşır hizmet ve yatırımları gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

ÇEBİ’DEN KAYA’YA CEVAP
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Araklı’daki Küçük Sanayi Sitesinin yolunu Meclis gündemine taşımıştı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Kaya’nın açıklamalarına cevap verdi. Başkan Çebi, “Yolun alt yapı çalışmaları bitti. Ancak yol çalışmasına hava şartlarının düzelmesinin ardından devam edeceğiz. Araklımıza güzel bir eser kazandırdık. Yolun yapılacağını da daha önce belirttik. İnşallah bu eserimiz Araklımıza uzun yıllar hizmet edecek. Biz Araklımıza tüm ekibimizle birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi