PEKŞEN VURGUSU
CHP dün il kongresini gerçekleştirdi. İl kongresinde okunan faaliyet raporunda dikkatimizi çeken birkaç anekdot oldu, paylaşalım istedik. Raporda Haluk Pekşen’in parti meclis üyesi olması için il başkanlığının faaliyet yürüttüğü açıklandı. Yani Pekşen’in parti meclis üyeliğinin hikmeti, il başkanlığındaymış! İl Başkanlığı madem bu kadar Haluk Pekşen’in arkasındaydı o hâlde milletvekilliği sürecinde neden arkasında durmadı? Pekşen aday olamadı. Burada bir çelişki yok mu? Biz bu işin içinden çıkamadık.

KONGRE DE GÜNDEM FARABİ
CHP’nin faaliyet raporu okunurken Boztepe’ye açılan tünellerden de söz edilip Farabi Hastanesinin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinildi. Farabi Hastanesi Başhekimi Yüksel Aliyazıcıoğlu durumu algı olarak görse de bu gerçek hemen herkesin gündeminde ve sıcaklığını da koruyor. Aliyazıcıoğlu hoca bu gerçekle yüzleşmelidir. İl kongresinde dahi bu konu gündeme geldiğine göre bu işin önüne geçebilmek için artık efor sarf edilmelidir. Gazetecileri toplayıp algıyı yok etmeye çalışıyoruz demek en basitidir.

CHP HAYRAT’LA ÖVÜNÜRSEK
Yine CHP il kongresinde faaliyet raporları okunurken Hayrat’ta aday çıkartmayıp bağımsız adayla seçimin alınmasına katkı sunulduğu dile getirldi. Ancak Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyelerinde yaşanan 31 Mart mağlubiyetinden tek kelam laf edilmedi. Şunu da belirtelim ki CHP’nin övündüğü Hayrat seçiminin galibi bugün AK Parti ile dirsek temasında. Ne diyelim, CHP böyle mutlu demek ki.

DİVANI BİLEN YÖNETSİN
Hemen her kongreye şahitlik ediyoruz. Partinin üst yöneticileri kongreye katılım gösterirse divan başkanlığı kendisine veriliyor. İmkân varsa bu işten vazgeçilmelidir. Çünkü o isim şehri çok fazla tanımadığından isimleri de dolayısı ile bilmiyor. O yüzden kimisinin ismini kimisinin de soy ismini yanlış okuyor ve kongre salonunda gülüşmelere neden oluyor. Dün de bu duruma yeniden şahitlik ettik. Bundan da öte Hayrat ilçesinin Hoyrat diye anons edilmesini bile dün gördük. Artık bu yanlıştan vazgeçilmeli. Divanları şehri bilen, delegeleri tanıyan yönetmeli.

LİSTELERDEKİ AYRINTI
Dünkü CHP il kongresinde adayların listelerinde en dikkat çeken ayrıntılardan biri de “kurultay delegeleri” bölümü idi. Belki de bazı partililer listeleri eline aldıklarında ilk olarak bu kısmı inceledi. Buradaki isimler aynı zamanda adayların kimler tarafından desteklendiğinin de bir yorumu. Güzide Uzun’un kurultay delegeleri arasında en fazla desteği aldığı Maçka’dan İlçe Başkanı Göktürk Nihan, yine son süreçte desteğini bir anlaşma sonucu aldığı ve bu anlamda Akçaabat’tan destek sağlamaya çalıştığı Ali Türen Öztürk, Eskİ İl Başkanı Necip Yıldız ve Vakfıkebir’den Emin Uludüz vardı. En dikkat çeken isim ise merhum Yavuz Karan’ın kızı Berfin Karan’ın da bu listede olmasıydı.

Güzide Uzun, önemli bir vefa örneği sergileyerek küçük Karan’ı da buraya yazdı. Ömer Hacısalihoğlu ise Akçaabat’ta İlçe Başkanı Mustafa Bak’la birlikte Eski İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu’nu kurultay delegesine yazdı. Yine Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile Muharrem Şahin de Hacısalihoğlu’nun kurultay delegelerinde yer aldı. CHP’nin seçilmiş tek belediye başkanı Ramis Uzun ise ilginç bir şekilde her iki ismin de kurultay listesinde yer almazken Uzun’u İbrahim Akbulut kurultay delegelerine aldı.

İLAFAR’A YAKIN TAKİP
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, KTÜ’nün geleceğe dair büyük işlere imza atacak İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini (İLAFAR) yakından takip ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Trabzon’a gelip burada düzenlediği bir dizi ziyaret ve toplantılarına eşlik eden Bakan Yardımcısı Dönmez, yine İLAFAR’la ilgili bilgi aldı.

Bir yıl önce KÜSİ 2019 koordinasyon toplantısı için KTÜ’ye gelen ve İLAFAR’ı ziyaret eden Dönmez, İLAFAR Müdürü Prof. Dr. Sena Sezen’den bilgi almıştı. Bakanlığın cazibe merkezleri destek programına alınan İLAFAR, Trabzon ve Türkiye için büyük işlere imza atacak bir kuruluş. Bakanlık İLAFAR’a, Müdür Prof. Dr. Sena Sezen’e ve ekibindeki genç akademisyenlere güveniyor. Bu güven hem diyaloglarla hem ziyaretlerle hem de açıklanan cazibe destek programıyla ortaya çıkıyor. Yerli ilaç için çalışmalarını sürdüren İLAFAR’a yolunda başarılar diliyoruz.

ERKAN’I İĞNELEDİ
İYİ Partinin Trabzon’da milletvekili aday adayı olmuş isimlerinden Mehmet Hacıahmetoğlu, Eski Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’ı iğneleyen bir yorumda bulundu. Vakfıkebir Belediye binasına “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresinin eklendiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “Sayın Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı yürekten tebrik ediyorum. Alkışlar size sayın başkanım.” yorumunu yapan Erkan’a, Mehmet Hacıahmetoğlu şu cevabı verdi: “Türkiye Cumhuriyeti yazmak bile alkışı gerektiriyor ise vay hâlimize!”

Editör: Haber Merkezi